در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
مطالعه: تحقیقاتی که در دانشگاه هنگکنگ روی 15 هزار و 582 نفر انجام شد نشان داد مطالعه، با تقویت ذخایر شناختی بروز زوال عقل را به تاخیر میاندازد. ناتالی فیلیپس از دانشگاه استنفورد میگوید نه تنها آنچه میخوانیم بلکه تفکر دقیق در مورد مطالب مورد مطالعه نیز تمرین ارزشمندی برای مغز است.
روابط اجتماعی: حتی هنگام انجام کار سادهای مانند سفارش دادن قهوه در یک کافی شاپ، فرد باید بتواند ذهن طرف مقابل را بخواند، درمورد آنچه میگوید فکرکند و توانایی برخورد با یک موضوع دور از انتظار را داشته باشد. بنابراین همین کار ساده نوعی تمرین برای مغز به شمار میآید. برایان جیمز از مرکز بیماری آلزایمر شیکاگو میگوید با افزایش سن، ارتباط عمدهای میان استرس و مشکلات عملکرد مغز ایجاد میشود و روابط اجتماعی یکی از عواملی است که استرس را کاهش میدهد.
یادگیری یک چیز جدید: انعطاف پذیری مغز- توانایی تغییر مداوم در ساختار یا عملکرد مغز برای پاسخگویی به محرکهای بیرونی- میتواند تا حدودی با به چالش کشیدن مغز حفظ شود. این چالش، هرنوع یادگیری جدید مانند یادگیری یک زبان یا تلاش برای یافتن یک مکان با استفاده از نقشه را شامل میشود.
فعالیت فیزیکی: کمتحرکی با افزایش ریسک چاقی و پرفشاری خون احتمال ابتلا به زوال عقل را 12 درصد افزایش میدهد. افزون بر این، تحقیقات نشان میدهد کاهش حجم مغز با نشستن زیاد ارتباط دارد. به گفته محققان دانشگاه فرانکفورت فعالیت فیزیکی منظم با افزایش سوخت و ساز مغز، از نابودی سلولهای عصبی جلوگیری میکند.
منبع: Medical Daily
مترجم: یاسمین مشرف
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد