سیدرضا اکرمی در گفت وگو با جام جم آنلاین با بیان اینکه امام حسن مجتبی(ع) مانند سایر ائمه معصومین همچون امام حسین و امام علی (ع) وظیفه دفاع،پاسداری از اسلام محمدی را داشت، گفت: وقتی این حضرت در سال 40 هجری به امامت می رسند معاویه ای وجود دارد که َمثَل«هدف وسیله را توجیه می کند» را دستمایه سیاست های ضد اسلامی و ضد قرآنی خود کرده بود. از این رو او در مقابله با اهل بیت از هیچ اقدامی چشم پوشی نکرد و تبلیغاتش علیه امامان هدی به جایی رسید که به مردم شام القا کرده بود حضرت علی علیه السلام نماز نمی خواند .
وی با اشاره به وجود یک فضای سیاسی پر اختناق در زمان امامت امام حسن مجتبی، افزود: در زمان امامت امام حسن ،معاویه هم به بصره و هم کوفه جاسوس مامور می کند تا وضعیت اجتماعی ایشان را تحت نظر قرار دهند و وقتی در می یابد این وضعیت در شرایط بهتر از دوران امام علی (ع)قرار ندارد، اعلام خلافت می کند و به طرف کوفه نیرو بسیج می کند تا با امام مجتبی جنگ کند. در همین حین هم نامه ای مبنی بر برقراری صلح و ترک مخاصمه به حضرت ارسال می کند و عنوان می دارد من با پدرت علی مشکل داشتم و با تو مسئله ای ندارم!
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه معاویه با نیرنگ در نامه آورده بود همه شروط امام حسن را برای صلح می پذیرد، تصریح کرد: امام مجتبی به دلیل نداشتن یاور کافی و با وجود اینکه در خطبه های خود نقاب از چهره خاندان ضد اسلام معاویه برداشته و مردم را به مبارزه علیه فساد دستگاه حاکم هشدار دادند اما بنا به گواه تاریخ مردم در پاسخ امام می گویند:حسن بن علی ما بقا و زندگی را می خواهیم و بجای جنگ صلح می خواهیم.
وی دراین باره خاطر نشان کرد: وقتی امام در چنین شرایطی بی یار و یاور ماند ناگزیر برای حفظ اسلام و حفظ شیعه صلح را بپذیرد ولو اینکه آگاه بودند معاویه قطعا مرد عمل نبود اما متاسفانه بخاطر فضای تبلیغاتی مسمومی که معاویه علیه امامت به راه انداخته بود تفهیم این سند خیانت برای مردم در ان زمان امکان پذیر نبود.
اکرمی در تفسیر مظلومیت امام حسن مجتبی خاطر نشان کرد: می توانیم به قطعیت بازگو کنیم امام حسین (ع) در یک روز از 72 یار و یارو بهره مند بود اما در خصوص امام حسن بایدگفت ایشان حتی به همین تعداد هم نیرو نداشتند تا با معاویه به جنگ بپزدازند. در چنین شرایطی بود که امام از کوفه به مدینه هجرت فرمودند و در آنجا هم مورد مزاحمت بدخواهان قرار می گرفتند.
وی در این راستا ادامه داد: حضرت تلاش کرد برای غلبه به فضای متشنج راه انفاق، کمک و کارگشایی و کرامت در امور مسلمین را بکار گرفت تا مردم متوجه شوند که امام معصومشان بر اساس آموزه های جدش پیامبر اسلام رفتار می کند و به این ترتیب در اوج بی مهری کوفیان و شامیان به عنوان کریم اهل بیت در میان پیروان راستین تشیع و تسنن شهرت یافتند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت