رئیس جمهور در نشست هم‌اندیشی مدیران دولت:

ما خادم و نوکری برای مردم هستیم / از ابتدا منتقد شیوه تقسیم ارز بودم

رئیس جمهور گفت: اگر کسی خود را بالاتر از خادم مردم می داند،​ پس معنای حکومت اسلامی و حتی مفهوم مردم سالاری دینی را هم لمس و حس نکرده است.
کد خبر: ۱۱۳۶۲۹۴
ما خادم و نوکری برای مردم هستیم / از ابتدا منتقد شیوه تقسیم ارز بودم

به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز در هم اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید افزود: ایام مبارک ماه شعبان،​ ماه قیام و صیام و ماه پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) و ماهی است که خداوند آن را ماه رحمت ، خشنودی ­و رضوان خود قرار داده است.

رئیس جمهور گفت:شیوه پیامبر در ماه شعبان عبادت، نماز و روزه بود و امیدوارم همه ما از این ماه پر برکت استفاده کنیم و بالاترین استفاده، خدمت به مردم است.بالاتر از خواندن دعا، حتی قرآن مجید و نماز مستحب،​ خدمت به مردم است.ما در این ماه باید بتوانیم بیش از ماه های گذشته به مردم عزیزمان خدمت و دلی را خوشحال و گرهی را باز کنیم.

وی تصریح کرد: همه روایات به ما می گوید خداوند رحمت و رضوانش را شامل حال کسی می کند که مشکلی را از پیش پای مردم بردارد.اگر ادارات و رفتار ما با مردم این چنین باشد و خودمان یک حساب در دفترچه خودمان درست کنیم، به غیر از ساعت اداری،​کار، رئیس و مرئوس که همه اعتباریات است و می گذرد باید بدانیم آنچه می ماند خدمت به مردم و خوشحال کردن آنان است.

رئیس جمهور با اشاره به تعبیر برخی روایات در این زمینه اظهار داشت: اگر زن و بچه و پدر و مادر شما در اداره ای کار داشته باشد و بخواهند آنها را معطل کنند و این اوراق به آن اوراق،​ از این اتاق به آن اتاق و امروز به فردا بکشانند،​ شما چه حالی پیدا می کنید؟ و اگر رفتار آن اداره با خانواده شما یک رفتار انسانی مودبانه و خوشحال کننده باشد شما چه روحیه ای پیدا می کنید؟

روحانی ادامه داد: تمام مردم از روستایی و شهری و مرد و زن،​ اعضای خانواده حق هستند و خداوند اعضای خانواده خود را می بیند و رفتار می کند، باید باور کنیم که کشور، اداره و مدیریت آن بر عهده ملت، حق ملت و از آن ملت است و ما باید باورمان بشود که چیزی بالاتر از نوکری ملت نداریم.

رئیس جمهور گفت: ما خادم و نوکری برای مردم هستیم و بالاتر از این نیستیم.اگر کسی خود را بالاتر از خادم مردم می داند،​ پس معنای حکومت اسلامی و حتی مفهوم مردم سالاری دینی را هم لمس و حس نکرده است.

اساس انقلاب اسلامی، خدمت به مردم است

رئیس جمهور اساس انقلاب را خدمت به مردم خواند و افزود : اساس کار ما باید این باشد که به فکر مردم باشیم و برای خدمت به مردم تلاش کنیم و به آنان احترام بگذاریم.

روحانی در ادامه سخنان خود در هم اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید افزود: اگر کارمندان زیردست و مدیران زیرمجموعه شما به مردم، به پیرمرد، پیرزن، جوان و روستایی احترام نکردند و ادب لازم را به خرج ندادند آنها نمی توانند صاحب آن میز و صندلی باشند و غاصب اند.

وی با انتقاد از نحوه گزینش نیروی انسانی گفت: ما در گزینش از بسیاری مسائل بی ارتباط پرسش می کنیم از آبا و اجداد افراد، همسایگان آنها، محل کارشان و بسیاری مسائل بی ربط دیگر می پرسیم اما یک پرسش نمی کنیم که آیا او متعهد به خدمت به مردم هست و آیا وظیفه خودش را خدمت به مردم می داند.

رئیس جمهور با بیان اینکه تمام نیروی انسانی ما که امروز در جمهوری اسلامی مدیریت می کنند در این انقلاب بزرگ شدند و تربیت شده این نظام هستند، تصریح کرد: آیا همه این گزینش ها و پرونده سازی ها باعث شده است تا ما در خدمت به مردم بهتر عمل کنیم؟

روحانی افزود: اگر از سال 58 که اولین سال پیروزی انقلاب اسلامی است رفتار ما با مردم بهتر شده انقلاب در مسیر درست خود حرکت کرده ولی اگر خدمت به مردم بدتر شده، مسیر ما غلط است.

وی با تاکید بر اینکه اساس این انقلاب این است که به مردم احترام و مشکل آنها را حل کنیم خاطرنشان کرد: اگر دولت در طول روز، هفته و ماه کاری خود گرهی از گره های مردم باز کرد و اگر کاری کردیم که مردم یا افرادی که به دنبال یک مجوز برای راه اندازی یک شغل یا یک بنگاه یا یک کار تولیدی هستند، به جای 20 خوان از 10 خوان گذشتند ما در چهلمین سال انقلاب درست عمل کرده ایم، اما اگر آن 20 خوان را 21 خوان کرده ایم معلوم است راست نمی گوییم و در مسیر انقلاب نیستیم.

باید کاری کنیم مردم از ما راضی باشند

رئیس جمهور گفت: همه ما باید کاری کنیم که مردم راضی باشند و اگر رضایت آنها را جلب کنیم موفق خواهیم بود.

روحانی در ادامه سخنان خود در هم اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید افزود: اساس حکومت بعد از رضای خدا رضایت خلق است چنانکه امیرالمومنین علی(ع)­فرمود «اگر مردم از ما راضی بودند موفقیم» ما بارها نظرسنجی برگزار می کنیم و اگر در نظرسنجی متوجه شویم که مردم امسال نسبت به سال گذشته از حکومت، حاکمان، دولت، مسئولان و مدیران به خاطر اخلاق، رفتار و ادب راضی تر شده اند ما موفق هستیم.



وی گفت: درست است که دشمن و بدخواه داریم که مهم نیستند اصلا بیرون را رها کنیم ما در منطقه و جهان دشمن داریم ؛ سر جای خودش. باید به فکرش باشیم اما پیش از آن باید خودمان را اصلاح کنیم. اگر بین ما برادری و وحدت باشد به نتیجه خواهیم رسید.

روحانی ادامه داد: اینکه می گوییم امروز میلاد قمر بنی هاشم(ع) است به ما می گوید که از ایشان درس وفا، ایثار و فداکاری بگیریم چنانکه وقتی برای حضرت امان نامه آوردند که اگر از برادرت جدا شوی خودت و برادرهای مادری ات در امان کامل هستید، فرمود «برای من امان نامه آورده اید و برای پسر پیغمبر(ص) هیچ امانی نیست؟ خدا لعنت کند شما و امان نامه تان را» این به معنی وفاداری به نظام، امام، راه، دین و اخلاق است و همه ماه شعبان همین را به ما گوشزد می کند.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر ما این مسیر را انتخاب کنیم موفق خواهیم بود البته می دانم کشور در سال کم آبی قرار دارد، می دانم مردم ممکن است نگران برخی رفتارهای دشمنان و بیگانگان باشند، می دانم مشکل محیط زیست داریم، می دانم با مشکل بیکاری و عدم اشتغال جوانان و زنان مواجه هستیم اما همه اینها به اعتقاد بنده با اراده، تصمیم و اتکای به خدا حل می شود.

وی گفت: اگر جزو رجالی که خداوند می فرماید باشیم یعنی اگر هیچ چیزی نتوانست ما را از یاد خدا بازدارد، موفق خواهیم شد و این مشکلات چیزی نیست که یک ملت بزرگ در برابر آن عاجز باشند.
رئیس جمهور افزود: مشکل آب چیزی نیست که قابل حل نباشد هرچند که برای هر مشکلی باید با فکر و تلاش و برنامه ریزی پیش برویم.

روحانی تاکید کرد: در هر کاری که بخواهیم انجام دهیم اگر مردم را قانع کنیم نه تهدید؛ و مردم را همراه خودمان کنیم و آنها از ما پشتیبانی کنند موفق خواهیم شد؛ در ارز، صادرات غیرنفتی و حتی توطئه های دشمن باز هم با همراهی و پشتیبانی مردم موفق می شویم.

رئیس جمهور گفت: مردم را باید همراه خود کنیم و اول از همه برنامه ها را برای آنها درست توضیح بدهیم تا بدانند مشکل ما کجاست؟ اگر مشکل را درست لمس کنند آن وقت همراه می شوند؛ اما اگر ما چیزی نگوییم و دیگران مشکل را به مردم بگویند آن وقت ممکن است بتوانند مردم را تحریک کنند و باز ممکن است آنها به خیابان بیایند.

وی تصریح کرد: ما با مردم کم صحبت می کنیم مدیران دولتی ما روزه سکوت گرفته اند نمی دانم چه کسی به آنها گفته و از چه چیزی می ترسند؟ هرکسی در یک پست دولتی باید بداند طبق قانون اساسی و وظیفه شرعی دارای قدرت بالاست و باید مطابق وظیفه عمل کند و اگر می ترسد و از اخم این و آن هراس دارد باید کنار برود.

هیچ دستگاه نظارتی حق ورود به کار اجرایی را ندارد

رئیس جمهور گفت : ما به عنوان قوه اجرایی باید محکم و قاطع راه خودمان را برویم و هیچ دستگاه نظارتی حق ورود به کار اجرایی را ندارد.

روحانی در ادامه سخنان خود در هم اندیشی مدیران ارشد دولت افزود: واجب نیست آدم صندلی را که اشغال کرده تا پایان 4 سال به آن بچسبد.

وی ادامه داد : اگر به وظیفه قانونی خود می تواند عمل کند و اگر می داند وزیر ، استاندار ، مدیر کل ، فرماندار و ... است و دارای اختیار است باید از اختیارات خود استفاده کند آدمی که از وظیفه قانونی خود به خاطر تلفن یک نفر یا اخم نفر دیگری می ترسد و عقب نشینی می کند ، حق ندارد به صندلی اش بچسبد زیرا حرام است و باید رها کند و برود.

رئیس جمهور افزود : ما در صندلی وظیفه و قانون نشسته ایم و قانون اساسی به ما اختیار داده و بالاترین قدرت قدرت اجرایی است و بالاترین مسئولیت بر دوش بخش اجرایی است.باید محکم و قاطع راه خودمان را برویم و هیچ دستگاه نظارتی حق ندارد در مدیریت ورود کند و حق ورود به کار اجرایی را ندارد و مدیر باید کار خود را انجام دهد.

رئیس قوه مجریه گفت: یک وقتی یک دستگاه نظارتی برای من نوشته بود که نوع مدل هواپیمایی که می خواهید بخرید فلان مدل بهتر است، و من نوشتم به تو چه ربطی دارد؟ چون نظارتی هستی باید نوع هواپیما، کشتی و ... را برای ما تعیین کنی؟ تو نظارتی هستی و باید نظارت کنی و اگر تخلف دیدی بگویی و باید در چارچوب قانون حرف بزنی.



وی خطاب به مدیران ارشد دولت تصریح کر : اعتنا به برخی نامه ها و تهدیدها نکنید، اگر می ترسید برای من بفرستید تا من جواب آنها را بدهم. دستگاه اجرایی اگر نداند دارای اختیار است و اگر صبح سر کار بیاید یکی زنگ بزند و یکی تهدید کند، اینکه اداره کشور نمی شود.ما مسئولیم و باید اداره کنیم و بار اصلی اداره کشور در اختیار ماست. بقیه کنار گود هستند و نمی دانند در گود چه خبر است؛ ما در گود هستیم و بار بر دوش ماست.ما باید به خوبی این بار را به مقصد برسانیم، بار سنگینی بر دوش داریم و باید به خوبی انجام دهیم و بدانیم بدون حمایت مردم پیش نمی رویم.

وی افزود: باید مردم را با بیان درست و کارشناسی و منطق قانع کنیم مثلاً می گوییم در کشور آب کم است مردم بهتر از ما می دانند آب کم است و قبل از اینکه من و شما بدانیم کشاورز خشکسالی را لمس می کند.

رئیس جمهور گفت : دولت در جایگاهی نیست که بیاید به مردم بگوید خشکسالی داریم دولت باید برنامه دهد، نصیحت هم کار ما نیست هستند افرادی که نصیحت بلد باشند و نصیحت کنند شما مدیر اجرایی هستید و باید برنامه ریزی کنید؛ گروه هماهنگی یعنی وزیر نیرو ، وزیر کشاورزی ، محیط زیست و وزیر صنعت باید برای کم آبی برنامه بدهند.

تخصیص بودجه بر مبنای عملکرد دستگاه ها؛ از مهم ترین کارهای دولت در جهت پیشگیری از فساد

رئیس جمهور گفت: باید با برنامه ریزی، کنترل و نظارت کاری کنیم که فساد غیرممکن شود و محصول محور شدن در زمینه تخصیص بودجه به دستگاه ها حرکتی در این راستاست.

روحانی در هم اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید افزود: گاهی می آیند و به من مسأله کمبود آب را متذکر می شوند، خود من می دانم با خشکسالی رو به رو هستیم اما از شما برنامه می خواهم البته که باید به مردم اطلاعات بدهیم و از آنها همکاری بخواهیم اما توقع مردم از دستگاه های اجرایی و دولت موعظه نیست.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: در مورد مسائل مختلف از جمله فساد هم این قضیه صادق است، ما به عنوان دولت باید طوری برنامه ریزی کنیم که فساد ریشه کن یا کم شود، جریان گرفتن دولت الکترونیک اقدامی در این زمینه بود، رابطه مردم را با میزهای اداری قطع کنید، مردم نباید از راه پله های ادارات بالا و پایین بروند یک نفر را در طبقه همکف قرار دهید تا کار مردم را راه بیندازد. ما در اجرا بزرگ ترین وظیفه را داریم و باید طوری برنامه ریزی، کنترل و نظارت کنیم که فساد در دستگاه ها غیرممکن شود.

وی گفت: یکی از کارهایی که امسال در زمینه بودجه انجام شده، بودجه عملیاتی است یعنی هر دستگاه با توجه به عملکردش بودجه می گیرد پیش از این دستگاه ها براساس تعداد کارمندانشان بودجه می گرفتند ما باید محصول را مد نظر قرار دهیم.مردم باید ناظر بر پول خود باشند، بارها گفته ام که پول هایی که هر ماه به دستگاه ها اختصاص می دهیم روی سایت قرار دهید تا مردم بدانند چه اتفاقی می افتد ، فضای مجازی برای همین موضوع و برای نظارت مردم به وجود آمده است.

روحانی ادامه داد: فضای مجازی یعنی امر به معروف و نهی از منکر، عده ای می گویند امر به معروف و نهی از منکر از طریق تلفن همراه نمی شود اما به نظر من با یقه مردم گرفتن و جنگ و دعوا امر به معروف و نهی از منکر میسر نمی شود ، نمی دانم چرا بعضی از تلفن همراه که همان تحرک است بدشان می آید؛ همچنین از شبکه های اجتماعی و آگاه شدن مردم استقبال نمی کنند آنها می گویند مردم اگر بدانند شب خوابشان نمی برد.

از ابتدا منتقد شیوه تقسیم ارز بودم

رئیس جمهور گفت: من از ابتدا منتقد شیوه تقسیم ارز بودم و می گفتم ارز باید با حواله باشد.

روحانی در ادامه سخنان خود در هم اندیشی مدیران ارشد دولت افزود: حقوق شهروندی را برای اطلاع حق مردم،​ نظارت حق مردم وانتقاد حق مردم تدوین کردیم اما باید بگویم که مردم می توانند از ما انتقاد کنند؛ ما دل نازک نیستیم حداقل از رئیس جمهور انتقاد کنید چون بعضی از افراد خیلی خوشحال می شوند و ما هم بدمان نمی آید.



وی با بیان اینکه باید فضا را برای اطلاع و اظهار نظر مردم آماده کنیم گفت: اینکه یک شبکه ای انحصاری نباشد چیز خوبی است البته این را هم باید در نظر بگیریم که بخشی از اشتغال در فضای مجازی است.

روحانی با اشاره به سه نکته تاکید کرد: در نکته اول باید همه را از تصمیمات اتخاذ شده در دولت در مورد ارز مطلع کنیم هر چند به صراحت می گویم که این موضوع شاید خوشایند برخی افراد نباشد.من از سیستم ارز در چهار سال گذشته ناراضی بودم از سیستم ارز هم اکنون هم ناراضی هستم و باید به یک سیستم سوم برسیم.

روحانی تاکید کرد: در چهار سال گذشته به سختی اسکناس تهیه و سپس به فرودگاه و پس از آن به بانک مرکزی انتقال می یافت و در صبح چند نفر با گونی این اسکناس ها را به صرافی ها منتقل می کردند اینکه صرافی ها این اسکناس ها را چطور تقسیم می کردند بماند، همچون میوه فروشی ها که میوه های خوب را در پاکت و زیر میز قرار می دادند برای از ما بهتران، صراف ها هم با ارزهای خوب همین طور رفتار می کردند.

رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: شیوه ارز در کشور ما تاکنون این طور بوده است و باید این را بگویم که مهم است که بانک ها مسئولیت اصلی ارز را­ بر عهده داشته باشند و من در تمام جلسات منتقد شیوه تقسیم ارز بودم و می گفتم که ارز نباید با اسکناس باشد بلکه باید با حواله باشد و حداکثر، کار مربوط به ارز باید به دست بانک ها صورت گیرد و یا حداقل توسط صرافی های مجاز این فعالیت شکل گیرد.

وی با بیان اینکه ما تاکنون در مورد ارز دچار مشکلاتی بوده ایم افزود: در بازار ارز کسی که نیازمند واقعی ارز بود و به آن نمی رسید با صراف ها طور دیگری رفتار می کرد تا ارز تولید و مواد اولیه کارخانه را بتواند تهیه کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه باید برای ارز یک نرخ واحد اعلام شود، گفت: رابطه صراف ها و دلال ها را با تقسیم ارز باید قطع کنیم و من در اولین روز دولت یازدهم این نظرم را اعلام کردم تا در شرایط مختلف گرگان خارجی و یا برخی افراد سودجوی داخلی از این فرصت استفاده نکنند.

وی با بیان اینکه دوستان می گویند چه چیزی باعث متزلزل شدن آرامش بازار ارز شده است، افزود: امروز در شرایطی هستیم که شرایط ارز بهتر از گذشته است هرچند باید در شرایط فعلی تصمیم درستی اتخاذ شود و این تصمیم به اجماع همه دوستان اقتصادی اتخاذ شده است و بر مبنای این اجماع همه کارشناسان اقدام جدید را شروع کردند.

ارز تا پایان سال بر همین منوال تامین می شود

رئیس جمهور گفت : ارز تا پایان سال بر همین منوال تامین می شود و مشکلی نخواهد بود.

​آقای روحانی در ادامه سخنانش در هم اندیشی مدیران ارشد دولت افزود : ارز یک قیمت مناسبی دارد، 4200 تومان یک قیمت محاسبه شده درست است در طول 4 سال یعنی از سال 93 تا آخر 96 که تورم داخلی ، تورم جهانی و تفاضل هم معلوم است، قیمت ارز همین حدود می شود حالا امکان دارد 50 تومان بالا یا پایین شود، همین قیمت ارز است.

وی اضافه کرد : این قیمت ارز کم و اضافه شدنش بر مبنای همین تفاضل است یعنی به طور متوسط حداکثر در طول یک سال ارز 5 درصد باید قیمتش بالا و پایین شود.

رئیس جمهور گفت : امروز ارز هر قیمتی دارد یک سال بعد پنج درصد بیشتر می شود یا نمی شود؛ این حدودش است، بر اساس این مبنای قیمت، هر کس که وارد کننده است می رود سفارش خود را ثبت می کند بعد بر مبنای ثبت سفارش می آید بانک مرکزی و پولش را به همین قیمت می گیرد پس وارد کننده خیالش راحت باشد، پس همه مغازه داران، همه مردم و همه آنهایی که می خواهند جنس بخرند باید بدانند کسی که بهانه ارز می آورد این بهانه نادرست است.

روحانی ادامه داد : ارز تا پایان سال بر همین منوال تامین می شود و مشکلی نخواهد بود و تولید کننده که مواد اولیه ، قطعات و ماشین آلات می خواهد باید کاملا دلش قرص باشد و مبنا این است که ارز به آنها اختصاص داده می شود.

وی افزود : امسال سال حمایت از کالای ایرانی است و اینکه مقام معظم رهبری می گویند امسال سال حمایت از کالای ایرانی است و ما هم بیاییم همین را بگوییم و همه روی دیوار بنویسیم این طور نیست بلکه ما به عنوان دولت باید برنامه ریزی صحیح کنیم با شعار که نمی شود شعار را همه بلدند ، صدای و سیمای ما بلد است روزنامه ها بلدند خیلی ها که تریبون دارند بلدند و نیازی نیست که ما برویم تبلیغ کنیم بگوییم سال حمایت از کالای ایرانی.



رئیس جمهور تصریح کرد : سال حمایت از کالای ایرانی، یعنی همین که مواد اولیه اش را تضمین کنیم،​اگر کالای ایرانی می خواهد تولید شود کالایی که گاهی برخی مواد و قطعاتش از خارج وارد می شود ما باید بتوانیم تضمین کنیم که تولید کننده ایرانی نگران نباشد و این می شود حمایت از کالای ایرانی.

وی ادامه داد: ما در این زمینه هدررفتی هم در ارز داشتیم . حدود 100 میلیارد دلار درآمد ارزی مان در سال است، سال 97 هم همین طور و به صورت طبیعی که جلو می رویم تا پایان سال باید صد میلیارد درآمد ارزی ما باشد اعم از نفتی و غیرنفتی،​ بخش نفتی اش نظم و نسق درستی دارد و معلوم است بخش غیر نفتی اش خیلی چارچوب نداشت ولی لااقل صادراتی که دارای درآمد ارزی بالاست این هم داخل چارچوب حساب و کتاب آمده است.

رئیس جمهور گفت: آنها هم راحت شدند برای اینکه صادرکننده نمی دانست این ارز فردا 4000 تومان است، 3500 تومان است یا 5000 تومان است و همیشه نگران بود الان می تواند محاسبه کند و اصلا صادرکنندگان غیر ایرانی می توانند بیایند بانک مرکزی ارز خودشان را تا آخر سال 97 بفروشند یا فردا صبح می توانند تمام ارزی را که دارند تا آخر 97 بفروشند ب دانند پولشان چقدر است ریالشان چقدر است بروند برنامه ریزی و کار کنند پس مشکل صادرات هم اینجا کم شد. یک راه حمایت از کالای ایرانی هم مبارزه با قاچاق است.

آن چیزی که نیاز به تبلیغ ندارد کالای ایرانی است

رئیس جمهور گفت: آن چیزی که نیاز به تبلیغ ندارد کالای ایرانی است مثل برنج و زعفران ایرانی ، فرش و خاویار ایرانی است، نه ما دنیا هم مشتاق است که به کالای ایرانی برسد بخشی از کالای ایرانی اینگونه است و بخشی دیگر کالا خوب است اما بسته بندی آن به گونه ای است که طرف فرار کند، من نمی دانم این چه سلیقه ای است!

روحانی در ادامه جلسه نشست هم اندیشی مدیران ارشد دولت افزود: گاهی آدم از بسته بندی و قیافه بعضی از کالاها لذت می برد، ممکن است پول نداشته باشیم بخریم، اما بسته بندی آن چشم را نوازش می دهد، در بعضی از امور بسته بندی ما ایراد دارد و در بعضی از امور هم اشکال داریم و باید آن را رفع کنیم.

وی گفت: به چه صورتی مردم کالای ایرانی را می خرند؟ یا باید کیفیت آن بالاتر باشد و قیمت آن پایین تر، اگر هم کیفیت پایین باشد و هم قیمت بالا اینگونه نمی شود، ممکن است عده ای آن را بخرند آن هم به خاطر غیرت ملی است بنابراین باید برنامه ریزی کنیم که چگونه کیفیت را بالا ببریم و قیمت را پایین آوریم؛ بانک ها اولین مسئول این کار هستند. چون این خرجی که در می آید برای کالا بخش بزرگی از آن مال بانک هاست در سرمایه گذاری، تسهیلات و سرمایه در گردش، آماری که وزارت کشور از پرداختی بانک ها ارائه کرد خوشحال کننده نیست، بانک ها باید در سریع ترین زمان ممکن به نیازمندترین افراد وام بدهند تا تولید حرکت کند اگر این کار را نکنند کالای ایرانی یا تولید نمی شود یا گران تولید می شود.

وی گفت: سعی کنید کالای ایرانی ارزان تولید شود تا آن را بخرند و ارزان تولید شدن کالای ایرانی یک عامل آنها بانک ها هستند و عامل دیگر آن مالیات، مالیات را بالا نبرید آنهایی که مالیات نمی دهند، بروید از آنها بگیرید. آنهایی که مالیات نمی دهند اگر یک عذر قانونی دارند اعلام کنید، آقای وزیر اقتصاد در سایت اعلام کنید چه کسانی مالیات نمی دهند به هر دلیل؛ بنویسید در سایتتان که این آقایان این دستگاه ها مالیات نمی دهند مردم بدانند و کالای آنها را نخرند؛ آنها حق مردم را نمی دهند چرا باید کالای آنها را بخریم؟

رئیس قوه مجریه گفت: در مالیات و در بانک، وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مسئولیت سنگینی دارند برای اینکه این شعار سال حمایت از تولید ایرانی اجرایی و عملیاتی شود ، در این زمینه شما بار سنگینی بر دوش دارید، یک راه هم برای تولید کالای ایرانی و حمایت از آن مسأله قاچاق است این سیستم ارزی اخیر کار را برای قاچاق سخت کرده است چون اینهایی که می آیند و پول می خواهند پول را برای چه می خواهند؟



روحانی افزود: اگر برای واردات و یا تولید می خواهند بانک مرکزی به آنها پول می دهد اگر برای خدماتی مثل سفر می خواهند بانک مرکزی حداقل را به آنها می دهد ولی آن که می خواهد قاچاق بیاورد دیگر پول نیست ما برای قاچاق پول نداریم کسی که قاچاق می خواهد وارد کند برود و با هر قیمتی که می خواهد وارد کند به ما ارتباطی ندارد ما نباید بگذاریم قاچاقچی کالا بیاورد ولی اگر از دست ما در رفت چرا ما دلار ارزان به آن بدهیم؛ دلاری که با زحمت به دست می آید ارزان بدهیم به قاچاقچیان و او برود قاچاق بیاورد و به تولید داخلی ما لطمه بزند؟ نباید این کار انجام شود.

رئیس جمهور گفت: یک مشکلی که در این سیستم ارزی جدید به وجود آوردیم برای قاچاقچی هاست ، به آنها یک مقداری سخت می گذرد، ما مسئولیتی نداریم که قاچاقچی ها و متخلفان خواب راحت داشته باشند.

خوشحالیم که در بحث قاچاق و خروج سرمایه کار سخت شده است

رئیس جمهور گفت: در بحث قاچاق و خروج سرمایه خوشحالیم از اینکه کار برای سودجویان بسیار سخت شده است.

روحانی در نشست هم اندیشی مدیران ارشد دولت افزود: در زمینه واردات و صادرات راه برای ما روشن است خوشحالم از اینکه بانک مرکزی شب ها خواب راحتی دارد البته یک عده ای که مسافر هستند و می خواهند به سفر بروند شاید پولشان کم باشد که باید به فکر راهکاری باشیم تا شرایط برای آنها تسهیل شود البته در مردم سالاری باید به فکر 80 میلیون ایرانی باشیم و باید همه راه ها را بررسی کنیم هرچند از بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و معاون اول رئیس جمهور که کار سختی را انجام دادند به شخصه تشکر می کنم.

سیاست جدید ارزی ایران یک تودهنی به امریکایی ها بود

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود در نشست هم اندیشی مدیران ارشد دولت گفت:​ در مسأله ارز ما یک تودهنی به اقدام 22 اردیبهشت ماه آمریکایی ها زدیم چرا که پیش از آنکه آنها بخواهند کاری انجام بدهند یا ندهند این تودهنی لازم بود.

روحانی با اشاره به اینکه همه امید آمریکایی ها این بود که با اقدام خود در 22 اردیبهشت ماه علیه ملت ایران قدم بردارند و بازار داخلی را به هم بریزند و مردم را نگران کنند که آینده چه خواهد شد افزود: ما با این اقدام پیشدستانه خیال مردم را راحت کردیم.

وی با تاکید بر اینکه مردم از این بابت باید خیالشان راحت باشد گفت: چه برجام باشد چه نباشد، چه امریکا در برجام بماند چه نماند، با این سیاست های جدید ارزی که آنها را اجرایی کرده ایم تمام توطئه های آنها نقش بر آب خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما در این زمینه کارها را سامان می دهیم و کارها را پیش خواهیم برد و مشکلی در این زمینه نیست افزود: مسأله این است که امروز حتی کاخ سفید، شورای امنیت ملی امریکا، کنگره و حتی مردم امریکا نیز نمی دانند چه اتفاقی خواهد افتاد.

وی با بیان اینکه امروز امریکا گرفتار چه کنم چه کنم شده است، گفت: امریکایی ها امروز گرفتار مردی شده اند که نمی دانند یک ساعت بعد چه می خواهد بکند و همه نگاه ها به صفحه توئیتر این رئیس جمهور است تا بدانند دیشب چه خوابی دیده و صبح چه می خواهد بکند.

روحانی با بیان اینکه رئیس جمهوری ترامپ یکی از نقاط عجیب و غریب در تاریخ معاصر است افزود: در تاریخ امریکا چنین حاکمیتی بی سابقه است که امروز موجب نگرانی مردم امریکا شده و در سطحی دیگر بر نگرانی مردم جهان افزوده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ما تمام تمهیدات لازم را برای هر نوع تصمیم امریکایی ها در مواجهه با برجام اندیشیده ایم گفت: از ماه ها پیش در این زمینه فکر شده است و برای تمام سناریوها برنامه ریزی کرده ایم و در این زمینه هیچ مشکلی نداریم.

وی با تاکید بر اینکه برای تجارت، زندگی و رفت و آمد مردم فکر شده است و مردم در این زمینه دچار مشکلی نمی شوند افزود: اما اگر لازم باشد تا در مقابل راحتی را از دشمنان سلب کنیم برای ما کار سختی نیست و در این زمینه نیز برنامه ریزی های لازم انجام و دستورهای لازم داده شده است.

آقای روحانی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی از ماه ها پیش خود را برای مواجهه با هر شرایطی آماده کرده است گفت: ما برای تمام چیزهایی که دشمنان به آن فکر می کنند و حتی فکر نمی کنند راهکارهای مشخصی داریم که به سرعت اجرایی خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه ما در برابر هر گونه تصمیم امریکایی ها در خصوص برجام مشکلی نخواهیم داشت گفت: اقدام ارزی، یکی از همین اقدام های پیشدستانه ای بود که به خوبی انجام شد.

برنامه ریزی دولت برای توسعه اشتغال و مسکن در سال پیش رو

رئیس جمهور از برنامه ریزی دولت و تصمیمات جدی برای توسعه اشتغال و مسکن در سال پیش رو خبر داد.

روحانی در ادامه سخنان خود در نشست هم اندیشی با مدیران ارشد نهادهای دولتی افزود: برای سال 97 تصمیم داریم در اشتغال یک تحرک جدی و خوب به وجود بیاوریم و برای این کار تبصره 19 را درنظر گرفته ایم که تبصره ای بسیار مهم است.

رئیس جمهور گفت: از سازمان برنامه و بودجه می خواهم آیین نامه تبصره 19 را همین هفته به جلسه هیأت دولت بیاورد تا تصویب شود.این تبصره مشخص کرده است که چگونه بانک ها، صندوق و خزانه دولت در کنار هم قرار بگیرند و تحولاتی در زمینه اشتغال به وجود بیاید.

وی تصریح کرد: کار دیگری که همه استانداران باید امسال در کنار وزیر کار برای توسعه اشتغال انجام دهند این است که در تمام اصناف و واحدهای کوچک هر کسی بخواهد برای آموزش حین کار وارد عمل شود از پرداخت حق تامین اجتماعی معاف می شود و همه استانداران باید تلاش کنند تا تحولی عظیم در این زمینه انجام شود.

روحانی گفت: تا پایان سال 97 از صاحبان این اصناف و واحدهای کوچک حق بیمه دریافت نمی شود و این تسهیلات را امسال برای آموزش حین کار در نظر گرفته ایم.

رئیس جمهور افزود: در زمینه وام اشتغال روستایی که در دولت تصویب و آیین نامه آن ابلاغ شده است وزارت کار هم باید به صورت جدی این برنامه را دنبال کند و قرار ما با آقای ربیعی این است که تا خرداد تمام پول این بخش پرداخت شود، البته حالا ایشان همیشه تامل دارد که نمی دانیم دلیل آن چیست و می خواهد خرداد را به شهریور بیندازد یعنی می گوید 70 درصد را تا خرداد و 100 درصد را تا شهریور انجام خواهیم داد.

وی گفت: یکی از مسائل مهم درباره اشتغال مسأله بافت های فرسوده و بازآفرینی محله هاست و بنا شده در سال 97 دولت هر جا زمین دارد در اختیار وزارت مسکن قرار دهد تا بازآفرینی شود و برای این کار تمام استانداران موظف شده اند بافت های فرسوده را به دولت اعلام کنند.

رئیس جمهور افزود: وزارت مسکن باید برای ساخت خانه از بخش خصوصی توسعه گر دعوت کند که 50 درصد مربوط به توسعه گر و 50 درصد مربوط به بافت فرسوده خواهد بود و ما امسال زمین، آب و برق مجانی را در اختیار ساخت و ساز قرار می دهیم تا یک حرکت بزرگ در حوزه مسکن ایجاد شود.

حقوق، یارانه، ​سلامت و آب و برق؛ اولویت های سازمان برنامه و بودجه

رئیس جمهور گفت: از سازمان برنامه و بودجه می خواهم که پس از حقوق و یارانه، برای سلامت و آب و برق مردم اولویت قائل شود.

روحانی در ادامه سخنان خود در هم اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید افزود: باید مسأله مسکن را سامان دهیم، این مسأله را آقایان نهاوندیان و ترکان پیگیری می کنند و باید به طور جدی به آن بپردازیم، در زمینه بافت های فرسوده هم همه باید تلاش کنند و تحول بزرگی اتفاق بیفتد. همچنین وام 6 درصدی به خانه اولی ها می دهیم که بتوانند سریع تر خانه بخرند.



وی افزود: در زمینه بازسازی حمل و نقل هم برنامه ریزی های خوبی انجام داده ایم و برنامه های زیادی برای نوآفرینی و بازآفرینی خودروهای فرسوده داریم که به کم شدن آلودگی هوا و محیط زیست کمک می کند؛ نیروگاه های ما باید با گاز کار کند، ماشین هایمان باید گازی شود و کیفیت بنزین و گازوئیل ارتقا پیدا کند اینها در جهت کمک به محیط زیست اتفاق می افتد.

رئیس جمهور گفت: مسأله سلامت در جامعه هم از اهمیت زیادی برخوردار است، یکی از افتخارات دولت یازدهم طرح تحول سلامت به حساب می آید؛ برای این موضوع از وزیر بهداشت، وزیر کار و سازمان برنامه و بودجه تشکر می کنم؛ امروز بیمه های چندگانه داریم که استاندارها باید مراقبت کنند و نگذارند یک نفر چند دفترچه بیمه داشته باشد.سازمان برنامه و بودجه برای سلامت و آب و برق اولویت قائل شود و بعد از حقوق و یارانه باید به این مسائل بپردازیم.

وی گفت: از وزیر ارتباطات و مسئولان فضای مجازی هم تقاضا دارم که هر اقدامی که انجام می دهند ضربه ای به اشتغال مردم وارد نکند در این چند ماه که کارهایی برای مسائل اخلاقی، ارزشی و مبارزه با تروریسم انجام دادیم تلاشمان این بود که ضربه ای به اشتغال مردم وارد نشود؛ در این فضا بیش از دو میلیون نفر شاغل هستند و ما باید تلاش کنیم اگر می توانیم به مردم کمک کنیم و بگذاریم نفس راحتی بکشند؛ اگر نمی توانیم حداقل بیکاری را اضافه نکنیم در زمینه های صنعت و گردشگری هم کارهای خوبی صورت گرفته است.

روحانی افزود: امیدوارم بتوانیم با هماهنگی و همفکری بیشتر کار کشور را پیش ببریم؛ به آینده کشور و بقای انقلاب و نظام 100 درصد مطمئن باشیم.این انقلاب و نظام به دست من و شما به وجود نیامده و با عنایات خدا و مردم محقق شده است؛ همچنان استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شعار ماست و خدا ما را یاری می کند تا انقلاب به اهدافش برسد.

رئیس قوه مجریه افزود: تبلیغات دشمنان تاثیری ندارد و ما با وحدت تلاش می کنیم نگذاریم شکاف ها در جامعه بیشتر شود، سال 97 سال بهتری از 96 خواهد بود و در دو سال گذشته تورم مان تک رقمی بوده که اتفاق خوبی است. باید تلاشمان را در جذب سرمایه بیشتر کنیم و تعاملاتمان را با جهان گسترش دهیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها