اختصاصی جام جم آنلاین

ناگفته های اولین فرمانده سپاه از همه‌پرسی سال 58/ مغفول ماندن یک پیام مهم امام(ره)

اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ضمن بازخوانی برخی از رخدادهای روزهای منتهی به 12 فروردین 58 و برگزاری همه‌پرسی به ذکر پیامی از حضرت امام در فردای اعلام نتیجه انتخابات و استقرار جمهوری اسلامی پرداخت.
کد خبر: ۱۱۳۱۲۹۶
ناگفته های اولین فرمانده سپاه از همه‌پرسی سال 58/ مغفول ماندن یک پیام مهم امام(ره)

جواد منصوری در گفت‌وگو با جام جم آنلاین با اشاره به‌روزهای آغازین پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: با توجه به شرایط خاص کشور اختلاف‌نظرهایی در خصوص شکل‌گیری ساختار کلی نظام و حکومت جایگزین برای نظام سلطنتی میان سیاسیون و صاحب‌نظران وجود داشت. برخی اعتقاد داشتند کشور باید در یک پروسه یک تا دوساله با دستور مستقیم حضرت امام (ره) اداره شود تا شرایط عادی شود، عده‌ای دیگر معتقد بودند ما باید قوانین و نظامات قبلی را حفظ کنیم با این تفاوت که مسئولان سازمان‌ها تغییر کنند.

اطمینان و جدیت امام برای برگزاری رفراندوم

وی با نگاهی به دیگر ابعاد اختلافی بین سیاستمداران اوایل انقلاب برای مدیریت کشور، افزود: تعدادی هم عنوان می‌کردند اساساً به خاطر شرایط انقلابی کشور امکان برگزاری یک انتخابات و یا همه‌پرسی سراسری در مدت‌زمان کوتاه وجود ندارد بنابراین دولتمردان بایستی با گذشت زمان و تثبیت وضعیت کشور به تعیین نوع حکومت و تغییر ساختار سیاسی اقدام کنند.

این فعال سیاسی نظر امام در آن مقطع را کاملاً متفاوت با طیف‌ها و احزاب سیاسی بشمار آورد و تصریح کرد: ایشان تشخیص دادند چون این انقلاب مطلقاً با حضور و خواست مردم انجام‌گرفته است لذا باید ساختارهای نظام بعدی هم دقیقا با نظر و اراده مردم هر چه زودتر تعیین گردد مضاف بر اینکه این تعیین ساختار باید برای همیشه اعتبار خود را به‌طور کاملاً قانونی از سوی مردم کسب کرده و تا آخر حفظ کند چون اعتقاد داشتند اگر خلاف نظر مردم تصمیم‌گیری شود این احتمال وجود دارد در هر زمان به ساختار تعیین‌شده خدشه وارد شود.

منصوری با بیان اینکه در آن دوره مسئولان و انقلابیون به دلیل دشواری و پیچیدگی‌های تشکیل یک حکومت در زمانی کوتاه ابراز نگرانی می‌کردند، خاطرنشان ساخت: در مقابل این دیدگاه امام با یک دقت نظر و اطمینان خاصی مسائل استقرار نظام جدید را پیگیری می‌نمودند و به مسئولان گوشزد می‌کردند با جدیت برگزاری یک همه‌پرسی سراسری را دنبال کنند و حتماً باید این مهم برای تعین نظام سیاسی کشور هر چه زودتر صورت پذیرد.

معاون سابق اسناد و کتابخانه مرکز اسناد انقلاب اسلامی ایران در ادامه در خصوص اینکه چه نقشی در ابتدای انقلاب در شکل‌گیری نهادهای مرتبط با کشور ایفا کرده، گفت: بنده هم به‌عنوان یکی از افراد فعال در تشکیل نهادهای انقلابی نقش داشتم ازجمله اینکه در تأسیس سپاه پاسداران با کمیته‌های انقلابی همکاری کردم و بعدها به‌عنوان اولین فرمانده این نهاد انقلابی منصوب شدم مضاف بهاینکه در تشکیل و استقرار صندوق‌های رأی برای روز رفراندوم با وزارت کشور همکاری مستمری صورت دادم. بعلاوه به‌طورجدی در این رابطه با مساجد – ائمه جماعات فعالیت گستره‌ای انجام دادیم.

امام گفتند تنها یک نظر از مردم می‌خواهیم آری یا خیر

منصوری با نگاهی به گذشته و برگزاری موفقیت‌آمیز همه‌پرسی در 12 فروردین سال 58 ابراز کرد: با توجه به‌ شرایط پیچیده کشور و نیز تلاش‌های عجیب گروه‌های ضدانقلاب برای عدم تشکیل جمهوری اسلامی از داخل و خارج و نیز مواجهه مردم و مسئولین با چندین جبهه تجزیه‌طلب که هم توسط سرویس‌های خارجی و هم از داخل توسط منافقین هدایت می‌شد توانستیم در کمال آرامش و امنیت کامل اصل نظام را به رأی و نظر مردم بگذاریم که این مهم بدون عنایت ویژه خدای متعال به‌نظام و مردم هیچ‌گاه میسر نمی‌شد.

وی درباره دلیل مخالفت گروه‌های ضدانقلاب و مخالف برگزاری رفراندوم، افزود: جریان هایی نظیر فداییان خلق – سازمان مجاهدین و منافقین و جبهه ملی مانع جدی همه‌پرسی بودند چون استدلال می‌کردند اکثریت مردم قطعاً به جمهوری اسلامی رأی خواهند داد و طبیعتاً این جریان‌ها به‌ هیچ‌ روی با این نوع نظام موافق نبودند. بنابراین عنوان می‌کردند حال که قرار است در کشور همه‌پرسی برگزار شود باید از ملت سؤال شود آیا شما جمهوری دموکراتیک خلق را می‌خواهید یا جمهوری ایرانی را و یا جمهوری ملی و چه لزومی دارد ما بگوییم جمهوری اسلامی. ولی امام بشدت این مسئله را رد کردند و فرمودند« نه، ما یک نظر از مردم می‌خواهیم که آیا جمهوری اسلامی را می‌خواهید یا خیر؟ و نه یک کلمه زیادتر و نه یک کلمه کم‌تر.

هه پرسی یا دیکتاتوری اکثریت!

منصوری در همین ارتباط با اشاره به‌عکس العمل گروه‌های ضدانقلاب در خصوص این جمله امام اظهار کرد: این گروه‌ها شروع کردند به صدور بیانیه‌های مختلف، مبنی بر اینکه اقدام برای اجرای همه‌پرسی با شعار جمهوری اسلامی آری یا نه امری است تحمیلی و آن را دیکتاتوری اکثریت خواندند! آنها مدعی بودند انقلاب از آن ماست و... سرانجام هم نتیجه همه‌پرسی اصلاً مطابق میل آن‌ها واقع نشد، لذا بنای ناسازگاری گذاشتند و برای اولین بار بود که عنوان می‌کردند در این‌همه پرسی تقلب صورت گرفته و مردم 98 درصد به جمهوری اسلامی رأی نداده‌اند! در این حین بود که دولت موقت بشدت با این موضوع مخالفت کرد و اعلام کرد برگزارکننده این انتخابات ما بودیم و آرای مردم توسط دولت قرائت‌شده و اکثریت آرا به‌نظام جمهوری اسلامی رأی مثبت داده‌اند. بنابراین دولت موقت به‌ صراحت از نتایج همه‌پرسی دفاع کرد.

وی درباره انعکاس خارجی ابعاد برگزاری یک همه‌پرسی موفقیت‌آمیز در ایران پس از انقلاب در یک مدت‌زمان کوتاه، بیان کرد: دولت‌های بیگانه اصلاً تصور نمی‌کردند ظرف کمتر از 2 ماه یک چنین رفراندومی آن‌هم با چنین نتیجه‌ای در ایران رقم بخورد. به‌طوری‌که بنده شاهد بودم با سرکشی به حوزه‌های اخذ رأی یک انضباط و اشتیاق خاصی را در مردم برای تکمیل روند رأی گیری می‌دیدم و این در حالی بود که برگزارکنندگان همه‌پرسی عمدتاً از خود مردم عامی جامعه بودند و جمعیت آن‌قدر در روزهای 10 و11 فروردین به شعب اخذ رأی مراجعه می‌کردند که واقعاً قابل وصف نیست.

پیامی از امام بعد از رفراندوم که کم‌تر به آن پرداخته‌ایم

اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به پیام حضرت امام بعد از اعلام نتیجه همه‌پرسی اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند «این مردم نشان دادند تا چه اندازه آگاه و وظیفه‌شناس هستند و چقدر احساس مسئولیت دارند و به همین خاطر از بسیاری ملت‌های دنیا پیشرفته‌ترند» و درنهایت در توصیف حرکت مردم در تعیین سرنوشت کشور و نوع نظام این جمله را ایراد فرمودند: « درواقع امروز ثمره خون شهدا را ما دیدیم و با تأسیس جمهوری اسلامی دستاوردهای آن را به دست آوردیم و این جمهوری اسلامی برای همیشه قانون‌مند‌ است و باید برای همیشه پابرجا بماند. امروز روز آغاز حرکت به‌سوی حکومت الله روی زمین است». اما متأسفانه رسانه‌ها تاکنون کمتر به این پیام امام در بعد از استقرار نظام جمهوری اسلامی پرداخته‌اند.

منصوری رویدادهای رخ‌داده بین سال 57 و 58 را در تاریخ تحولات سیاسی کشور بسیار مهم بشمار آورد و تصریح کرد: در این سال کشور 6 انتخابات برگزار کرد یعنی یک همه‌پرسی- یک دوره انتخابات مجلس خبرگان قانون اساسی- یک‌بار همه‌پرسی در مورد قانون اساسی- برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و در کنار آن مجلس و یک انتخابات میان‌دوره مجلس که البته به سال 59 موکول شد.

وی در این خصوص گفت: این روند در هیچ‌یک از انقلاب‌های دنیا تاکنون رخ نداده است و جالب اینجاست این‌ همه انتخابات خیلی منظم و بدون مسئله خاصی برگزار شد. البته برخی از گروه‌های معترض دائماً پس از هر انتخاباتی بیانیه تقلب در انتخابات صادر می‌کردند. اما جالب‌تر اینکه همین گروه‌ها و دولت‌های خارجی این انتخابات را جدی نمی‌گرفتند و آن را به‌زعم خودنمایشی تصور می‌کردند. حتی مقامات آمریکایی با طرح ادعایی اعلام کردند ما شش ماه دیگر به ایران می‌آییم و بساط انقلاب را جمع‌آوری می‌کنیم!

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها