
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شرکت تویوتا هم اکنون جزء پانزده نشان تجاری برتر دنیاست و میزان تولید و فروش سالانه ی آن تنها با جنرال موتورز امریکا و واحد های تابعه فولکس واگن آلمان قابل مقایسه است.
تنوّع و فراوانی خطوط تولیدی که تحت نشان تجاری تویوتا فعالیت می کنند، به حدّی است که تقریباً هیچ دو محصولی از تویوتا را نمی توان یافت که وجوه ممیّزه خود را نداشته بشد.
سدان هایی در سایزهای مختلف و کاربری های متفاوت، کامیونت های پهن پیکر و اسپرت، کراس اوورهای غول پیکر و لوکس و SUV های میان قامت و پرفروش، لیستی از بهترین تولیدات تویوتا را شامل می شود.
برندی که با کشاندن سالن های تولید خود به کانادا، آمریکا، استرالیا و بخش هایی از اروپا، معنای واقعی واژه توسعه در صنعت خودروسازی را به صورت مصداقی ارائه نموده است.
سبک خاص در طرّاحی، اندیشه ای پیشرو در به کارگیری فنّاوری های نوین در صنعت خودرو، خلّاقیت در تولید و بازاریابی و ... همه و همه سبب شده تا تویوتا به غول بلامنازع صنعت خودروی دنیا تبدیل شود.
هوندا نیز گرچه به اندازه ی تویوتا وسعت و گستردگی ندارد، لیکن از مقبولیتی هم سطح با آن برخوردار است و توانسته در فروش محصول به مشتریان مشکل پسند اروپایی و آمریکایی مناسب عمل نماید و در عین حال اصالت سامورایی خود را حفظ نماید.
انقلابی که برخی از محصولات هوندا در خودروهای اسپرت، دنیای موتور سیکلت، و سدان های تشریفاتی به پا کرده اند، مورد تأیید همگان است.
به علاوه اینکه تسخیر بخش بزرگی از بازار آمریکا تنها از دانش، خلّاقیت، کیفیت و مهندسی خاص چند برند شرقی، بر می آید که هوندا در کنار تویوتا و لکسوس، یکی از آنهاست.
میدان پر التهاب کراس اوور و خصوصاً کراس اوورهای میان قامت، عرصه ویژه ای برای رقابت این دو سازنده خوش آوازه است.
هوندا با مدل خاص و اصیلCR-V در این کارزار شرکت جسته و سطح قابل قبولی از کیفیت، امنیت، کارایی و تجمّل را در سطوح کلاس جهانی به مشتری ایرانی عرضه نموده است.
در مقابل تویوتا نیز که بیشتر کراس اوورهای تولید شده آن در ایران دیده می شوند، با مدلی تحت عنوان راوفور -که از نسل میان قامت های دهه ی 1990 است- به عرصه رقابت پا گذاشته است.
هر دو خودرو درصدهای زیادی از اصالت، تکمیل فنّاوری، سابقه درخشان و آزمون و خطا را به همراه دارند.
احتمالاً بررسی مقایسه ای این دو محصول، بخشی از لذّت مهندسی ژاپنی را به مخاطب گرامی خواهد چشانید.
تویوتا راوفور و هونداCR-V گرچه در دسته میان قامت قرار دارند، امّا از موتورهای حجیم و پر قدرت 2.5 لیتری بهره می برند.
این موتورهای 4 سیلندر 16 سوپاپه، در هونداCR-V معادل 185 اسب بخار و در تویوتا راوفور، 176 اسب بخار قدرت تولید می کنند.
حد اکثر گشتاور موتور تویوتا راوفور 233 نیوتون متر در 4100 دور در دقیقه و بیشینه گشتاور موتور هونداCR-V معادل 245 نیوتون متر در 3900 دور در دقیقه است.
موتور قدرتمند تویوتا راوفور در ترکیب کارایی خود با جعبه دنده اتوماتیک 6 سرعته ی تیپ ترونیک، در 9.3 ثانیه از سرعت صفر به 100 کیلومتر درساعت می رسد.
این بازدهی برای یک خودروی 1.5 تنی نسبتاً مطلوب است. شتاب صفر تا 100 هونداCR-V نیز 8.8 ثانیه است و نشانگر این نکته است که ترکیب موتور و 2.56 لیتری و جعبه دنده ضریب پیوسته هونداCR-V عملکرد بهتری از تویوتا راوفور به همراه دارد امِا در بیشینه سرعت می توان دید که تویوتا راوفور سقف سرعت 200 کیلومتر در ساعت را به راحتی به ثبت می رساند، در حالی آستانه ی سرعت هونداCR-V ، 180 کیلومتر در ساعت است.
از نظر ابعاد، طول و عرض و ارتفاع 4.52 و 1.89 و 1.65 متری هوندا CR-V با اندازه های 4.57 و 1.85 و 1.66 متری تویوتا راوفور، تقریباً برابری می نماید امّا باز در زمینه کارکرد موتور می توانیم شاهد پیش افتادن کیفیت های هوندا CR-V باشیم.
در جایی که مصرف متوسط سوخت هوندا CR-V در 100 کیلومتر رانندگی شهری 9 لیتر است و با مصرف 10.7 لیتری تویوتا راوفور، فاصله بسیار دارد.
این برتری در مصرف سوخت در خارج شهر (تویوتا راوفور8.1 لیتر/ هوندا 7.1 لیتر) و مصرف متوسط سیکل ترکیبی شهر و بزرگراه (تویوتا راوفور 9.1 لیتر/ هوندا 8.4 لیتر) نیز تکرار شده است البته استاندارد آلایندگی هر دو خودرو با نشان یورو 5 مطابقت می کند.
در فاکتورهای ایمنی نیز هردو خودروی هوندا CR-V و تویوتا راوفور 5 ستاره قابل ستایش از مؤسس ی یورو ان کپ دریافت کرده اند که این به معنی صحّت بازدهی ترمزهای ضد قفل است که در هوندا CR-V به ضمیمه ی فنّاوری های ABS - EBD - ESP - ASR BAS – VSA – ACE و در تویوتا به همراه امکانات ESP - VSC - TRAC - ABS - EBD - BA – SST عرضه می شوند.
این سطح از ایمنی را تعداد 8 کیسه هوا در هوندا CR-V و 6 کیسه ی هوا در تویوتا راوفور تضمین خواهند نمود.
کروز کنترل، سیستم هشدار حرکت بین خطوط، دوربین عقب، سیستم پایداری، سنسور پارک در عقب و ... نیز شامل این موارد هستند.
در شمار تجهیزات رفاهی تویوتا راوفور و هوندا CR-V، صفحه نمایش روی داشبورد، سانروف الکتریکی، آینه ی الکتروکرومیک، روکش چرمی صندلی ها، سیستم ورود کی لس و ... نیز مشاهده خواهند شد.
البته نمایندگی های هوندا و تویوتا در ایران، یعنی شرکت های گلرنگ فامیلی موتور و ایریاتو با اخذ مبالغی مازاد بر قیمت اصلی، حاضر به ارائه ی برخی آپشن های انتخابی برای این دو خودرو می باشند.
قیمت هوندا CR-V در بازار ایران، بین 270 تا 230 میلیون تومان است. این درحالی است که مقبولیت برند تویوتا سبب شده تا قیمت تویوتا راوفور در ایران بین 340 تا 355 میلیون تومان باشد البته برخی از نوسانات بازار ارز و فلزات گرانبها، در قیمت های این محصولات نیز مؤثر است لذا می توان قیمت های به روز این دو محصول را از سایت هایی مثل همراه مکانیک، به دست آورد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا