پرسش و پاسخ قضایی

مرکز مشاوره قوه‌ قضاییه با توجه به پرسش برخی خوانندگان درخصوص اجازه برای عقد، افترا واملاک مجهول‌المالک به پرسش‌های مطرح‌شده در ‌این‌باره پاسخ داده است.
کد خبر: ۱۱۱۷۷۴۵

مخاطبان می‌توانند پرسش‌های حقوقی خود را با ارسال پیامک به شماره 300011224 مطرح و پاسخ را در همین صفحه بخوانند.

چنانچه پسر و دختری به دلیل مخالفت خانواده دختر با ازدواج، با هم فرار کنند، جرمشان چیست؟ خانواده دختر به چه جرمی می‌توانند شکایت کنند؟ آیا راهی هست بدون اجازه خانواده دختر عقد صورت گیرد؟

اقدام به فرار عملی بسیار اشتباه است که می‌تواند عواقب قانونی خطیری را برای هر دو طرف مخصوصا پسر در پی داشته باشد. چه این‌که بدون نیاز به فرار امکان ازدواج از طریق مراجعه به دادگاه وجود خواهد داشت. از همین رو در ماده 1043 قانون مدنی چنین بیان شده است، نکاح دختر باکره گرچه به سن بلوغ رسیده باشد موقوف به اجازه پدر یا جد پدر اوست و هر گاه پدر یا جد پدری بدون علت موجه از دادن اجازه مضایقه کند، اجازه او ساقط و در این صورت دختر می‌تواند با معرفی کامل مردی که می‌خواهد با او ازدواج کند و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه و نسبت به ثبت ازدواج اقدام کند؛ بنابراین توصیه وکیل آنلاین بازگشت به منزل و اقدام از طریق قانونی در صورت مخالفت مجدد
خانواده‌هاست.

فردی به من افترا زده و نتوانسته در دادگاه اثبات کند. حالا که من تبرئه شده‌ام قانون چه مجازاتی برای او در نظر می‌گیرد؟

تهمت و افترا از جمله جرایمی است که به حیثیت و آبروی افراد لطمه وارد می‌کند. این جرم زمانی تحقق می‌یابد که فردی به دیگری موضوعی را که مطابق قانون جرم محسوب می‌شود، نسبت دهد. به عبارتی دیگر عمل انتسابی باید در زمان انتساب جرم باشد.

جرم افترا فقط نسبت به اشخاص حقیقی امکان‌پذیر است، بنابراین شامل اشخاص حقوقی نمی‌شود. قانونگذار در ماده 697 از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی بیان می‌کند: هر کس به وسیله اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جراید یا نطق در مجامع یا به هر وسیله دیگر، به کسی امری را صریحا نسبت دهد یا آنها را منتشر کند که مطابق قانون آن امر جرم محسوب می‌شود و نتواند صحت آن اسناد را ثابت کند، جز در مواردی که موجب حد است به یک ماه تا یک سال حبس و تا 74 ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد محکوم خواهد شد.

به چه املاکی مجهول‌المالک می‌گویند؟

املاکی که تاکنون تقاضای ثبت (اظهار‌نامه ثبتی) آنها به ثبت محل تسلیم نشده است را مجهول‌المالک می‌نامند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها