به گزارش جام جم آنلاین از فارس، مهدی داوری در اجلاس سالانه جوامع ایمن ایران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای آتش نشان پلاسکو اظهار کرد: متأسفانه در نظر نگرفتن تمهیدات و اقدامات پیشگیرانه سبب وقوع حادثهای با چنین وسعت شد و اگر راهپلهها ایمن بود سازهها مقاوم و سیستم اطفای حریق به درستی عمل میکرد شاهد چنین حادثهای نبودیم.
وی افزود: قبل از وقوع حادثه پلاسکو در مهرماه سال 95، حریقی جدی در ساختمان علاءالدین رخ داد اما کمتر از 30 دقیقه همکاران آتشنشان موفق به اطفای حریق شدند، چندی قبل حوزهبندی، دیوارچینی میان سقفهای کاذب و اجرای سیستمهای اعلام و اطفای حریق اتوماتیک سبب شد آتشنشانان فرصت پیدا کنند حریق را اطفا کرده و عملیات را با موفقیت انجام شود.
داوری تصریح کرد: در پیشرفتهترین کشورهای دنیا با تجهیزات مدرن ضوابط ساختمانها در برابر حریق بسیار سختگیرانهتر از ایران است و این سوال مطرح بوده که چرا آنها که مجهز به انواع تجهیزات هستند اینقدر ضوابط را سخت میگیرند.
وی اظهار کرد: ساختمانهای بلند در برابر حریق بسیار آسیبپذیر هستند و اگر اقدامات لازم صورت نگیرد تأثیر مقابله کاهش مییابد و در واقع به دلیل ارتفاع و ساختمانهای بلند گسترش عمودی حریق بیشتر شده و در پلاسکو هم چنین اتفاقی رخ داد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین همایشهایی در کاهش حوادث و پیشگیری از ان مؤثر باشد.
وی گفت: متأسفانه ما در برخورد با برخی از عدم رعایت قوانین ایمنسازی ساختمانها در مقابل حریق خلاء قانونی داریم و این اختیار را به ما نمیدهند.
وی گفت: فقط میتوانیم از طریق مکاتبات تذکر دهیم و در واقع برنامههای انجام گرفته با تذکرها با همکاری برخی از دستگاهها محقق میشود.
داوری خاطرنشان کرد: 243 ساختمان مشابه پلاسکو وجود دارد که با همکاری قوه قضائیه و شهرداری 7 مورد آن پلمپ و برخی از مسئولان این ساختمانها همچون ساختمان آلومینیوم خودشان جهت رفع مشکلات ایمنی در برابر حریق مراجعه کردند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد