در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در میان سبد محصولات ایران خودرو، پژو 206 و h30 cross دو خودرو هاچ بکی هستند با قیمت نسبتا مناسب، طیف گسترده ای از خریداران را هدف قرار می دهند. وجود نقاط ضعف و قوت در این دو خودرو موجب شد تا به نقد و مقایسه آنها بپردازیم.
مقایسه طراحی خارجی
به لحاظ طراحی بدنه پژو ۲۰۶ اگرچه پس از گذشت ۲۰ سال از طراحی آن همچنان با ظاهری یکنواخت و بدون کوچکترین تغییری تولید می شود اما در مقایسه با بسیاری از تولیدات داخلی چهره ای جذاب و امروزی تر دارد. در واقع باید اعتراف کرد که طراحی این خودرو از زمان خود جلوتر بوده است.
خطوط منحنی به بهترین شکل ممکن در پژو ۲۰۶ به کار رفته اند، به طوری که میان تمام قسمت های بدنه این خودرو هماهنگی و تناسب وجود دارد.
در مقابل دانگ فنگ h30 cross با وجود آنکه در مقابل تولیداتی چون تندر، ساندرو یا دنا چهره ای تازه تر دارد اما تناسبی که در پژو ۲۰۶ مشاهده می شود در طراحی خارجی h30 cross به چشم نمیخورد.
این خودرو در طراحی بدنه به هیچ محصولی شباهت ندارد و از این حیث برقرار کردن ارتباط با آن کمی سخت به نظر می رسد. در طراحی بدنه h30 cross به هیچ وجه نمای اسپرت دیده نمی شود و هماهنگی خوبی میان قسمت های مختلف آن به چشم نمی خورد. همچنین استفاده از پلاستیک زیاد به جای فلز در بدنه این خودرو نیز به یکی از نقاط ضعف آن بدل شده که در زیبایی آن تاثیر معکوس گذاشته است.
مقایسه طراحی داخلی
به لحاظ طراحی داخلی پژو ۲۰۶ از ابتدای تولید تاکنون بدون هیچ تغییری به بازار عرضه شده و در نتیجه فرم داشبورد این خودرو پذیرای امکانات جدیدی مانند صفحه نمایش لمسی و کلیدهای کنترلی جدید نیست و با وجود استفاده از خطوط منحنی مناسب باز هم چهرهای قدیمی را از خود به نمایش میگذارد. افزون بر این یکی از ایرادات اصلی پژو ۲۰۶ فضای بسیار کوچک صندلی های عقب است که نشستن را برای سرنشینان بزرگ جثه مشکل میکند.
در مقابل h30 cross با داشتن سانروف، صفحه نمایشی لمسی (6.5 اینچی) با قابلیت پخش فایل های تصویری و سیستم رهیاب و گرمکن های آینه های بغل نسبت به پژو ۲۰۶ مجهزتر است و به دلیل قابلیت تاشو صندلی های عقب فضای ذخیره سازی بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد.
با این حال اتاقک این خودرو به دلیل استفاده بیش از حد از پلاستیک خشک از کیفیت خوبی برخوردار نیست و با وجود فضای بیشتر نسبت به پژو ۲۰۶ راحتی قابل ملاحظه ای را ارائه نمی دهد.
مشخصات فنی و پیشرانه
پژو ۲۰۶ تیپ 5 و h30 cross هر دو به پیشرانه های TU5 مجهز هستند. این پیشرانه با توجه به وزن کم پژو ۲۰۶ برای این خودرو مناسب است. به لطف نصب پیشرانه TU5 بر روی پژو ۲۰۶ تیپ ۵ مصرف سوخت این خودرو ۶.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که این ویژگی برای خریدارانی که به دنبال یک خودروی اقتصادی هستند بسیار جالب توجه است. همچنین پژو ۲۰۶ تیپ ۵ با بیشینه سرعت ۱۹۳ کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر ۱۱.۳ ثانیه ای وضعیت بهتری نسبت به h30 cross دارد. پژو 206 تیپ 2 نیز به پیشرانه ای با قدرت 75 اسب بخار مجهز است که حداکثر سرعت 170 کیلومتر بر ساعت و شتاب 14.1 ثانیه ای را ممکن می کند. با توجه به قدرت پایین این پیشرانه، مصرف سوخت پژو 206 تیپ 2 حدود 6.4 لیتر در هر 100 کیلومتر است.
از سوی دیگر h30 cross با وجود برخورداری از موتور TU5 به دلیل وزن بالا از قدرت مناسبی برخوردار نیست.
این پیشرانه بیشینه سرعت ۱۸۳ کیلومتر بر ساعت و شتاب ۱۲.۵ ثانیه ای را برای این خودرو امکان پذیر می کند البته بخشی از ضعف مشخصات فنی این خودرو نیز به دلیل استفاده از گیربکس ۴ سرعته اتوماتیک است که وقفه میان تعویض دندهها را زیاد کرده و شتاب این خودرو را کاهش داده است.
قیمت پژو 206 تیپ 5 هم اکنون در بازار ایران نزدیک به 39 میلیون تومان است که نسبت به قیمت خودرو h30 cross ارزان تر است.
همچنین قیمت پژو 206 تیپ 2 نیز حدود 34 میلیون تومان است. h30 cross نیز در بازار رسمی به قیمت 45 میلیون تومان معامله می شود.
در مجموع می توان گفت که پژو 206 اگرچه به لحاظ امکانات نسبت به h30 cross ضعیف تر است اما از حیث طراحی جلوه زیباتری دارد.
در مقابل h30 cross برای خریدارانی که به دنبال خودرویی با امکانات به روزتر هستند گزینه مناسب تری به نظر می رسد البته این امکانات بیشتر به لطف افزایش قیمت h30 cross حاصل شده است.
همچنین باید در نظر داشت که پژو 206 در بازار خودروهای دست دوم با سهولت بیشتر و افت قیمت کمتری معامله می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد