به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بی بی سی، صاعقهای در جریان یک توفان شدید، دست کم ۸۴ گاو نر و ماده در آن واحد کشت. این حادثه در روستای پِدرِگولو در ایالت سائوپائولوی برزیل رخ داد.
رسانههای محلی میگویند که این حیوانات زمان مرگ زیر درختهای مزرعه پناه گرفته بودند.
این تعداد تلفات بیشترین میزان مرگ و میر حیوانات به دلایل طبیعی و به صورت همزمان درسالهای اخیر در برزیل بود و حدود ۱۰۰ هزار دلار زیان روی دست صاحبان مزرعه کابرئووا گذاشت. این میزان خسارت به این دلیل بود که به گفته اعضای خانواده یکی از صاحبان مزرعه، این گاوها بیمه نبودند و به همین دلیل دریافت غرامت برای آنها امکانپذیر نیست.
آن چه که اوضاع را برای مالکان مزرعه بدتر کرد این بود که مقامهای محلی تشخیص دادند که گوشت گاوهایی که در این حادثه کشته شدند، قابل خوردن نیست.
یکی از مسئولان محلی وزارت کشاورزی برزیل گفت "توصیه ما این است که لاشه حیوانات باید دفن یا سوزانده شود. کیفیت گوشت دامی که صاعقه زده قابل تأیید نیست چون در این حادثه خون خیلی سریعتر منعقد میشود و به همین دلیل خون کافی از بدن حیوان نمیرود؛ روندی که لازمه پیشگیری از آلوده شدن گوشت است."
با این که حجم خسارت کشتار کابرئووا بسیار زیاد بود، اما کشته شدن حیوانات با صاعقه پدیده چندان نادری نیست. بنا بر تحقیقات دانشگاهی این نوع مرگ علت حدود ۸۰ درصد تلفات حیوانات در حوادث طبیعی در آمریکا است.
مرگ انسانها در اثر صاعقهزدگی هم پدیده خارقالعادهای نیست. آمار میگوید سالانه حدود ۲۴ هزار نفر با صاعقه جان خود را از دست میدهند.
تفاوت در اینجاست که بر خلاف انسانها، حیوانات زمان بیشتری را در فضاهای بیرونی میگذرانند و به همین دلیل بیشتر در معرض خطرات طبیعی هستند. علاوه بر این حیوانات تمایل دارند که هنگام توفان دور هم جمع شوند که این خود آنها را به هدف آسانتری برای صاعقه تبدیل میکند. پناه گرفتن زیر درخت هم کمکی به آنها نمیکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد