رژیم آل‌خلیفه در سراشیب

هنگامی که اردیبهشت سال جاری پادشاه بحرین با محاکمه غیرنظامیان در دادگاه‌های نظامی موافقت کرد، پیش‌بینی می شد فشار بر شهروندان بحرینی که خواهان حقوق مدنی خود هستند، افزایش یابد. پس از این رویداد، دستگاه قضایی رژیم آل‌خلیفه، تعدادی از شهروندان این کشور را به‌ اتهام برنامه‌ریزی برای حمله به نیروهای مسلح به دادگاه نظامی ارجاع داد و اینک اخبار واصله دال بر این است که دادگاه نظامی رژیم آل‌خلیفه، شش شهروند بحرینی را به اعدام محکوم کرده است. این شهروندان در مدت محاکمه در دادگاه‌ نظامی، در معرض انواع شکنجه‌های جسمی و روحی و نیز شوک الکتریکی قرار داشتند.
کد خبر: ۱۱۰۷۴۴۶
رژیم آل‌خلیفه در سراشیب

مجلس نمایندگان رژیم بحرین که یک نهاد فرمایشی و در خدمت رژیم آل‌خلیفه است نیز با صدور بیانیه‌ای حکم‌های صادره در دادگاه نظامی را تائید کرده و بر حکم اعدام شش شهروند بحرینی صحه گذاشته است.

موافقت آل‌خلیفه با دستگیری، شکنجه و محاکمه غیرنظامیان در دادگاه‌های نظامی و صدور حکم اعدام برای آنان، نشانگر این است که استبداد آل‌خلیفه به‌ دنبال شنیدن صدای مردم بحرین نیست و حل مسالمت‌آمیز بحران را نمی‌پسندد. در چنین وضعیتی، پیش‌بینی می‌شود صدور احکام غیرعادلانه و خشن از سوی دادگاه نظامی بحرین موجب تشدید ناآرامی، افزایش نارضایتی ملی و گسترش تنش در این کشور شود. تظاهرات اهالی منطقه الدر، در مخالفت با احکام صادره که در نزدیکی محل سکونت آیت‌الله عیسی قاسم و با وجود کنترل امنیتی شدید رخ داد، اولین گام مرحله جدید اعتراضات مردمی است. تظاهرات‌کنندگان، نام پادشاه بحرین را بر زمین نوشته، لگد مال کردند و با آتش کشیدن تصاویر او، خواهان اعدام پادشاه شدند.

مخالفان حاکمیت بحرین که اکثریت مردم هستند، صدور چنین احکامی را دارای انگیزه و ماهیت سیاسی دانسته و آن را توهین به ملت تلقی می‌کنند. مردم بحرین معتقدند صدور این احکام توسط دادگاه نظامی، جریان‌های مخالف آل‌خلیفه به‌رهبری سیدمرتضی السندی و سیدحبیب الجمری و همچنین آیت‌الله شیخ عیسی قاسم را هدف قرار داده و این رویکرد، نشان‌دهنده انگیزه سیاسی احکام صادره است. از سوی دیگر این احکام در زمانی صادر می‌شود که موضوع سلامت آیت‌الله عیسی قاسم موجب نگرانی عمومی شده و اخبار دقیقی از وضعیت جسمانی ایشان وجود ندارد. عدم اطلاع‌رسانی از وضعیت سلامت آیت‌الله عیسی قاسم که دارای سن زیاد و بیماری‌های متعدد است، نه‌تنها خلاف موازین انسانی بلکه مصداق بارز نقض حقوق بشر است و در سکوت زجرآور کشورها و نهادهای مدعی حمایت از حقوق بشر اعمال می‌شود.

در چنین شرایط بحرانی، اخباری مبنی بر تلاش آل‌خلیفه برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی منتشر شده که نشان می‌دهد دولت بحرین برای سرکوب قیام ملت خود، به حمایت رژیم اشغالگر قدس و آمریکا دل بسته است. گرچه 25 موسسه بحرینی مخالفت خود را با هر گونه عادی‌‌سازی با رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند، اما به ‌نظر می‌رسد ارتباطات پنهان رژیم آل‌خلیفه با عوامل رژیم صهیونیستی برای افزایش همکاری اقتصادی و متعاقبا عادی‌سازی روابط، ادامه یابد. این موسسات بحرینی، سفر هیاتی به قدس به نمایندگی از بحرین و به اسم گفت‌وگوی ادیان را محکوم کرده و این اقدام را در شرایط فعلی ناجوانمردانه و مصداق فرو کردن خنجر بر پشت ملت فلسطین دانسته‌اند.

عزم جدی گروه‌های مخالف آل‌خلیفه برای ادامه مبارزات حق طلبانه و ادامه اعتراضات مردمی تا زمان تحقق خواسته‌های ملت و بخصوص لغو احکام صادره از سوی دادگاه نظامی، رژیم آل‌خلیفه را با مشکلات جدی در روزهای آینده مواجه خواهد کرد و زمینه را برای پیروزی قطعی مردم بحرین فراهم خواهد ساخت.

محسن پاک‌آئین

کارشناس ارشد مسائل بین الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها