به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مرکزروابط عمومی واطلاع رسانی وزارت تعاون ، کارورفاه اجتماعی، علی ربیعی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری، گفت: نیازمندان از دریافت یارانه حذف نمی شوند.
ربیعی افزود: طبق تعریف بانک جهانی ایران دارای فقر مطلق نیست؛ فقر مفهوم ذهنی است و احساس فقر با این موضوع متفاوت است و در مجموع فقرای شهری با فشار بیشتری موضوع فقر را تحمل میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: فقر در حقیقت پایههای مادی و مقایسهای دارد و در دنیا با شاخص های مختلف فقر را اندازهگیری میکنند. باید به این نکته توجه کنیم که فقر شدید و فقر مطلق دو موضوع متفاوت هستند. اگر سفره ها از کالری تهی باشند در واقع فقر شدید اتفاق افتاده است.
وی افزود: در کنار فقر درآمدی، فقر چند بعدی را مدنظر قرار داده ایم و در برخی نقاط فقر زیرساختی نیز داریم و شاید نتوانسته ایم زیرساخت را به رفاه گره بزنیم.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در خصوص شناسایی افراد نیازمند مجموعهای از توانایی های افراد را اندازه گیری می کنیم، گفت: ما در گذشته سیاست های رفاهی هدفمند نداشتهایم و در کنار آن سیاست های رفاهی مصرفانه را در دستور کار قرار دادیم و در بخشی از این اقدام ها 40 هزار میلیارد تومان پول هدفمندی را به افرادی دادیم که تفاوتی در زندگی آنها ایجاد نکرده و اثرگذاری معنی داری نداشته است. با این کار بی عدالتی و فقر بین نسلی را دامن زدهایم.
وی اظهار کرد: در بودجه امسال برنامههای حوزه فقر و اشتغال را گنجاندهایم و باید بگوییم که به حوزه محدود کردن فقر مطلق با اجرای این برنامهها نزدیک خواهیم شد.
اطلاعات رفاهی ایرانیان
ربیعی گفت: در حال حاضر اطلاعات رفاهی ایرانیان برای ارزیابی افراد به صورت شفاف در اختیار ما قرار گرفته است.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: برنامههای حوزه کاهش فقر مبتنی بر سه لایه است؛ لایه اول شامل افرادی است که هیچ وقت توانمند نمیشود و به حمایت مداوم نیاز دارند؛ در لایه دوم، افراد به طور مکمل مورد حمایت قرار می گیرند. در لایه پایانی، مبنای کار، ایجاد فرصت اشتغال و توانمندسازی افراد است.
وی ادامه داد: در لایه اول حداقل دستمزد فرد شاخص قرار میگیرد و از آن به عنوان حمایت کف اجتماعی یاد خواهد شد به گونهای که یک خانواده 5 نفره در این لایحه حدوداً 700 هزار تومان دریافت میکنند. در لایه دوم تا کف اجتماعی، افراد مورد حمایت قرار میگیرند و در لایه سوم همانگونه که گفته شد، افراد را با مباحث اشتغال به توانمندسازی نزدیک کرده و به مرور از لایه بندی خارج می کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این که بر اساس نظریه توانمند سازی در حوزه فقر پیش می رویم، اظهار کرد: افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و زنان سرپرست خانوار و برخی افراد در دهستان ها، بیماران خاص، گروه های نیازمند برای دریافت یارانه مورد شناسایی قرار خواهند گرفت.
ربیعی گفت: اگر امروز حرف از هر اقدامی در جهت کسب منافع بیشتر از هدفمندی میزنیم، مردم باید بدانند که نه تنها افراد نیازمند از هدفمندی حذف نخواهند شد، بلکه توانمندی این افراد در لایه های یاد شده در دستور کار قرار می گیرد .
وی اظهار کرد: در بخشی از این طرح ها، کودکانی که در هزار روز ابتدای زندگی آن پروتئین کافی دریافت نمی کنند، مورد رصد و حمایت قرار خواهد گرفت.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: میزان افراد حذف شده از یارانه ها با هماهنگی مجلس شورای اسلامی بررسی و اعلام خواهد شد.
ربیعی یادآور شد: با توجه به اینکه برنامه نظام سلامت دهکهای میانی را در برنامه حمایتی قرار داده است، قطعاً ادامه طرح تحول سلامت به دلیل اینکه اراده دولت است ادامه پیدا خواهد کرد.
وی افزود: در برنامه طبقه بندی انجام شده در طبقه میانی فاصله ها پر می شود. بر اساس برنامهریزیهای انجام شده این برنامهها کاملاً قابل اجراست.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: پایگاه رفاهی اطلاعات ایرانیان ابزار مناسبی است و میتوان در جهت شناسایی افراد طبقات مختلف برنامه حذف فقر از داده های این پایگاه کمک گرفت.
برنامه دولت برای اشتغال حمایتی و اشتغال فراگیر
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص برنامه های اشتغال دولت گفت: اشتغال حمایتی و اشتغال فراگیر را در برنامه ها به طور جدی مد نظر قرار داده ایم.
وی ادامه داد: مبالغ مورد نظر در حوزه حمل و نقل، بافت های فرسوده و سایر حوزه های اشتغالزا صرف خواهد شد. اشتغال زایی در حوزه حمل و نقل ضمن این که گرایش رفاهی دارد و با توسعه حمل و نقل شهری، رفاه شهروندان نیز افزایش می یابد، گرایش محیط زیستی هم دارد و موجب تلطیف هوای شهرها و بهبود محیط زیست می شود.
دکتر ربیعی تاکید کرد: ما معتقدیم، با پاشیدن پول اشتغال ایجاد نمی شود. در برخی دیدگاه های سنتی، باور این است که اگر رونق تولید را داشته باشیم، افزایش اشتغال را تجربه خواهیم کرد.اما تجربه دنیا نقاط ضعف این دیدگاه را نشان داده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: برای بهبود فضای کسب و کار باید سیاست های مداخله هدفمند در بازار اشتغال همانند تجربیات دیگر کشورها را مورد استفاده قرار دهیم.باید برای هر رسته کاری و شغلی یک خروجی صادرات و در مجموع 10 شرکت صادرات ایجاد کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم