به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، بهرام قاسمی صبح روز دوشنبه در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سفر رییسجمهور فرانسه به ایران به تاخیر افتاده است؟ گفت: سفر آقای مکرون به ایران در دستور کار روابط دو کشور است. تاریخی برای این سفر تعیین نشده است به همین دلیل حتما به تاخیر نیفتاده است زیرا تاریخی برای آن مشخص نشده است.
نه ما و نه فرانسویها شروطی در تبادل هیاتها نداریم
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران هم برای فرانسه پیش شرطهایی قائل شده است؟ افزود: هیچ شروطی در رفت و آمدها و تبادل هیاتها و مذاکراتی که با فرانسه داریم نه از جانب ما و نه از جانب آنها وجود ندارد. روابط دو کشور مثبت بوده و تعاملات بسیاری بین دو طرف وجود داشته و این تعاملات ادامه پیدا خواهد کرد و فکر میکنم صحبت از داشتن شرط و شروط برای آمدن، بحثی انحرافی است و احتمالا آنهایی که مطرح میکنند با نیات خاصی این موضوع را مطرح کرده و هدف خاصی را دنبال میکنند.
قاسمی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص این که در سه ماه اخیر شاهد موضعگیریهای بسیار شدیدی از سوی مقامهای فرانسوی در قبال ایران بودهایم و همچنین تماس تلفنی شب گذشته مکرون با ملک سلمان و تاکید بر مقابله با آن چه فعالیتهای بیثباتکننده ایران در منطقه ضروری خوانده شده و همچنین اتهام مکرون به حمایت تسلیحاتی ایران از حوثیها، ایران چه دورنمایی برای گفتوگوهای منطقهای با کشورهای اروپایی داشته و و در خصوص موضوع حمایتهای تسلیحاتی که دائما از سوی مقامات فرانسوی مطرح میشود چه برنامهای دارد؟ خاطرنشان کرد: منابع صحبت شما کجا است؟ منبع اولیه این خبر عربستان است. ما در پاریس و سایت وزارت خارجه چیزی در خصوص گفتههای دیشب نداریم ولی در نهایت من موافق هستم که در هفتههای اخیر برخی سخنان نابجا و غلط همچنین غیرمنطقی از جانب برخی مقامات فرانسوی در خصوص برخی موضوعات مربوط به ایران در منطقه مطرح شده است که البته ما در برابر این سخنان اعلام موضع کردیم و به صراحت مواضع خود را بیان نمودیم.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نشست خود با اشاره به روابط دیرینه ایران و فرانسه و تعاملاتی که بین دو کشور وجود دارد، اظهار کرد: دو کشور در برخی از مسائل دارای مواضع مشترکی هستند و قطعا در برخی از حوزهها نظرات یکسانی ندارند. مذاکرات و رفت و آمدها این فرصت را فراهم میکند که دو کشور با دیدگاههای یکدیگر از نزدیک آشنا شوند، ما از این رفت و آمدها استقبال میکنیم. سفر آتی وزیر امور خارجه فرانسه به تهران در دستور کار دو کشور است و قطعا دستور کارهای مشخص و مفصلی برای این سفر در نظر گرفته شده است. علاوه بر مسائل دوجانبه، در حوزههای سیاسی، اقتصادی، بانکی و فناوری، در مورد مسائل منطقه نیز صحبتهایی با طرف فرانسوی خواهیم داشت.
این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه برخی از دولتمردان اروپایی گاهی تحت تاثیر القائات معاندان ایران و کسانی که پروژه ایران هراسی را به پیش میبرند، قرار میگیرند و با اطلاعات نادرست در مورد برخی از مسائل موضعگیری میکنند، اظهار کرد: فکر میکنم در یک گفتوگوی سازنده تا حد زیادی بتوانیم این مقامات از جمله مقامات فرانسوی را از واقعیتهای منطقه و القائات کسانی که سعی میکنند ایران و اروپا را از یکدیگر دور کنند، آگاه کنیم.
وی با بیان اینکه کشورهای اروپایی در شرایط کنونی لازم است هوشیاری جدی داشته باشند، ادامه داد: آمریکاییها به دلیل اشتباهات مکرری که در منطقه انجام دادهاند دچار یک انزوا شدهاند و اروپاییها باید هوشیار باشند که در دام سیاستهای غلط آمریکا و برخی از همپیمانان نابخرد آن قرار نگیرند.
قاسمی با بیان اینکه فرصت داریم با مقامات فرانسوی صحبت کنیم و از صحبت کردن نگران نیستیم، خاطرنشان کرد: در این گفتوگوها مسائل را با شفافیت تمام مطرح میکنیم و به آنها یادآوری خواهیم کرد که ایران تا کنون چه نقش مثبت و سازندهای در منطقه داشته است و در مبارزه با تروریسم و خشونت در منطقه در صف اول قرار گرفته است.
این دیپلمات وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه پاکستان کارنامه خوبی در مبارزه با تروریسم ندارد و گاها به ترویج این موضوع کمک کرده ولی اخیرا نشستی علیه تروریسم برگزار کرده و ایران نیز در این نشست شرکت کرده آیا ایران در این زمینه به پیاده نظام پاکستان تبدیل شده است؟ تصریح کرد: این موضوعات به هم ربطی ندارد. پاکستان کشور همسایه ماست، شرایط خاص خود را دارد، ما روابط حسنهای با پاکستان داریم و از دیگر سو ایران از هر فرصتی برای بیان دیدگاههای خود در مورد مسائل منطقه و جهانی و کمک به صلح و ثبات استفاده میکند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی در ارتباط با شرایط کنونی حاکم بر شبه جزیره کره و همچنین روابط ایران با کره شمالی و نوع نگاه ایران به قطعنامه اخیر شورای امنیت در مورد این کشور، اظهار کرد: ما امیدواریم که مسائل شبه جزیره کره بتواند در یک فضای آرام و بدون خشونت به پیش برود و ما شاهد افزایش تنش در این منطقه نباشیم.
قاسمی ادامه داد: ما با همه کشورهای جهان میتوانیم روابط داشته باشیم و روابط دیپلماتیک خود را داریم و این جدا از مسائل آن کشورهاست. ما میتوانیم با یک کشور ارتباط داشته باشیم ولی در بسیاری از مسائل از دیدگاههای مشترکی برخوردار نباشیم و داشتن روابط و سفارتخانه در یک کشور به منزله تایید همه رفتارها و دیدگاههای یک کشور نیست.
وی با بیان اینکه سیاستهای نادرست آمریکا در منطقه همواره باعث افزایش تنش و درگیری شده است، گفت: آنها اگر در مورد مسائل شبه جزیره کره نیز دقت لازم نداشته باشند ممکن است در این منطقه نیز با دشواریها و مشکلاتی روبرو شویم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد حمایت 128 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل از قدس و ایستادگی آنها در برابر تصمیم آمریکا در ارتباط با فلسطین، بیان کرد: جهان با یک تحول جدی روبروست. جهان امروز، جهان دیروز نیست و آمریکای امروز نیز آمریکای دیروز نیست و نمیتواند به راحتی در راستای ایجاد یک اجماع جهانی در مورد یک موضوع فعالیت کند چرا که در حال حرکت به سمت انزواست.
دولتمردان آمریکا درباره مساله قدس زنگ خطر را احساس کنند
این مقام مسوول در وزارت خارجه با بیان اینکه اقدامی که در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل صورت گرفت نشانگر انزوای ایالات متحده آمریکا در مورد قدس شریف است، خاطرنشان کرد: باید دولتمردان آمریکایی زنگ خطر را احساس کنند و بدانند با تهدید دیگر نمیتوانند منویات نامقدس خود را در مورد مسائل جهانی پیگیری کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبتهای خود در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات مقامات فرانسوی علیه ایران و همچنین برگزاری دور چهارم گفتوگوهای سیاسی بین تهران و پاریس که هفته پیش در فرانسه برگزار شد، اظهار کرد: همانطور که اشاره شد اخیرا دور چهارم مذاکرات سیاسی ایران و فرانسه در پاریس برگزار شد. در این گفتوگوها در مورد مسائل منطقه، جهانی و دوجانبه گفتوگو کردیم و بر این موضوع تاکید کردیم که فرانسویها باید با واقعیتهای منطقه بیشتر آشنا شوند و از پذیرش القائات دیگران در مورد مسائل منطقه و ایران خودداری کنند. امیدواریم زمان کمک کند که دولتمردان جدید فرانسه در کاخ الیزه بهتر با واقعیتها در منطقه و عملکرد ایران در مجموعه منطقه آشنا شوند و از شتابزدگی در بیان مواضع به خاطر خوشامدگویی دیگران و برخی از کشورها بپرهیزند چرا که چنین رفتارهایی خطایی استراتژیک است. ما سعی میکنیم در گفتوگوهایی که با مقامات فرانسوی در پیشرو داریم در ارتباط با این مسائل صحبت کنیم تا از میزان اختلافات کاسته شود و به اشتراک نظرهای بیشتری دست پیدا کنیم.
درباره پرونده خانم زاغری به سخنان سخنگوی قوه قضاییه مراجعه کنید
قاسمی در مورد اظهارات همسر نازنین زاغری زندانی ایرانی و انگلیسی که دوران محکومیتش را در ایران طی میکند مبنی بر اینکه همسر وی زودتر از موعد مقرر از زندان آزاد خواهد شد و او این سخن را بر اساس چه منابعی مطرح کرده است، گفت: من فکر میکنم که شما باید این سوال را از همسر خانم زاغری بپرسید. شاید ایشان منابعی در اختیار داشته باشند که من در اختیار ندارم ولی من شما را به سخنان اخیر سخنگوی قوه قضاییه در مورد این پرونده ارجاع میدهم و من به عنوان سخنگوی وزارت خارجه در مورد روند حقوقی این پرونده ورود نمیکنم و اظهارنظری ندارم.
رییسجمهور ابتدای سال 97 به باکو و چند کشور آسیای میانه میرود
این مقام مسوول در وزارت خارجه در مورد سفر رییسجمهور به کشور آذربایجان نیز گفت: طبق برنامهریزیهایی که در حال انجام است آقای رییسجمهور احتمالا به باکو و یکی دو کشور آسیای میانه سفری خواهند داشت و فکر میکنم این سفر در ابتدای سال آتی شمسی و بعد از فراهم شدن مقدمات لازم صورت میگیرد.
وی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر لغو روادید بین ایران و عمان نیز بیان کرد: چنین بحثی در حال حاضر وجود ندارد و چنین اتفاقی رخ نداده است.
این مقام مسئول در وزارت خارجه همچنین در مورد اقدام اخیر یکی از نمایندگان پارلمان هلند مبنی بر در سطل (آشغال) انداختن هدیهای که از سوی سفارت ایران به وی به مناسبت فرا رسیدن سال نوی میلادی داده شده بود، گفت: این یک اقدام بیادبانه، غیرمتعارف و احتمالا هماهنگ شده با یک سناریوی مشخص در جهت ایرانهراسی بوده است.
قاسمی با بیان اینکه پاسخ لازم در این زمینه از سوی سفارت ایران داده شد و ادعایی که وی مطرح کرده بود دروغ و مردود بود، اظهار کرد: مقامات کشور هلند نیز در تماس با سفارت ایران از رخ دادن این موضوع اظهار تاسف کردند و من فکر نمیکنم در دولت و حاکمیت هلند و همچنین مجموعه اتحادیه اروپا کسی با این اقدام موافق بوده باشد. به نظر میرسد یا این فرد دچار مشکل بوده و یا یک سناریوی از قبل مشخص بوده و میخواستند به ملت ایران هتک حرمت کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با موضوع قدس روشن است و مسالهای است که همواره طی دهههای اخیر در دستور کار سیاست خارجی ایران و دولت ایران بوده است، ادامه داد: ما به اشکال مختلف تلاش کردهایم که به ملت فلسطین در راستای احقاق حقوقشان کمک کنیم و آمریکاییها با اقدام نابجای اخیرشان خود را در مقابل جهان اسلام قرار دادند.
درباره حضور کشورهای ناظر در کنگره ملی سوریه هنوز توافقی حاصل نشده است
این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برخی از رسانهها اعلام کردند که روسیه از آمریکا به عنوان عضو ناظر جهت شرکت در کنگره ملی سوریه در راستای انجام مذاکرات سوری ـ سوری که قرار است در اواخر ژانویه در سوچی روسیه برگزار شود، دعوت کرده است، اظهار کرد: من اطلاع دقیقی در مورد این موضوع ندارم البته تا کنون کشورهای زیادی تقاضای عضویت به عنوان ناظر در مذاکرات آستانه را داشتهاند ولی با توجه به اینکه این نشست توافقی بین سه کشور ایران، ترکیه و روسیه است تا کنون توافقی حاصل نشده که عضو ناظری را بپذیرند.
وی ادامه داد: اگر نشست سوچی را در ادامه نشستهای آستانه تلقی کنیم شاید این خبر، خبر دقیقی نباشد و از دیگر سو همانطور که گفتم من نیز اطلاع دقیقی در مورد این موضوع ندارم.
با برخی از مواد قطعنامه پایانی استانبول درباره قدس همسویی نداشتیم
قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا رای حمایتآمیز 128 کشور جهان از قدس را میتوان در راستای تاثیرگذاری سیاستهای ایران در مورد موضع قدس عنوان کرد، افزود: مواضع ایران در مورد قدس روشن است. ما با برخی از کشورهایی که با اقدام آمریکا در مورد قدس مخالفت کردند اختلاف نظرهایی در مورد برخی دیگر از مسائل داریم ولی در مجموع رای 128 کشور جهان در راستای حمایت از قدس نشان داد که در مورد این موضوع یک اجماع جهانی وجود دارد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند که ایران در مورد موضع سازمان کنفرانس اسلامی در تقسیم قدس به دو قسمت شرقی و غربی و حمایت از تمامیت ارضی قدس فعالانه برخورد نکرده است، گفت: همانطور که پیش از این نیز اعلام کردهام در اجلاس اخیر استانبول در مورد برخی از موادی که در قطعنامه پایانی آمد ما ملاحظاتی داشتیم و با این مواد همسویی نداشتیم. هیات جمهوری اسلامی ایران در همان موقع تحفظ خود را ثبت کرد و این بهترین کاری بود که میتوانست انجام شود و اینکه گفته شود از سوی ایران در این زمینه سستی صورت گرفته سخن درستی نیست.
قاسمی در مورد روند پرداخت بدهی 450 میلیون دلاری انگلیس به ایران و آخرین فرآیندی که این موضوع طی کرده است، اظهار کرد: در جریان سفر اخیر وزیر خارجه انگلیس به تهران یکی از مباحث اساسی که در این ارتباط بحث و گفتوگو شد همین موضوع بود. در جریان این گفتوگوها دو طرف تا حدود زیادی توانستند گامهایی را برای حل و فصل این موضوع بردارند. طرف انگلیسی اعلام کرد که در این زمینه برخی از مسائل و مشکلات فنی وجود دارد و باید برای حل آنها به لندن برگردد و از طریق خزانهداری انگلیس و سایر دستگاههای مربوطه آن را پیگیری کند.
این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه وصول این بدهی به صورت جد مورد پیگیری ایران است، ادامه داد: امیدواریم با حسن نیت از سوی انگلیس هر چه زودتر این بدهی به ایران پرداخت شود و این داستان قدیمی از میان برداشته شود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد نامه اخیر 24 نماینده کنگره آمریکا و ادعای آنها مبنی بر اینکه ایران در هشت مورد از برجام تخلف کرده است، خاطرنشان کرد: این سخنان بیهوده و بیمنطقی است که نباید جدی گرفته شود. ما اعضای کنگره و سنای آمریکا را در مقام قضاوت در ارتباط با این موضوع نمیبینیم و نمیدانیم. برجام یک قاضی بیشتر ندارد و آن آژانس بینالمللی انرژی اتمی است و حرف آژانس در این زمینه میتواند ملاک باشد نه صحبت افراد و یا سناتورهای آمریکایی.
وی افزود: از دیگر سو ما از این افراد در آمریکا انتظار نداریم که سخن راست و درستی را در مورد ایران مطرح کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه در ارتباط با تلاش وزارت خارجه جهت گسترش روابط با همسایگان اظهار کرد: ما هر آنچه که در توان داشتیم برای بهتر شدن روابطمان با همسایگان به کار بستهایم تا بتوانیم روابط دوستانهای با آنها داشته باشیم. البته در برخی از حوزههای پیرامونی شاهد موفقیت نبودهایم و علت آن به رفتار خصمانه برخی از کشورهای همسایه و پیرامون ما بر میگردد که بر اثر جهل و ناآگاهی خود اصرار دارند به صورت یک سویه و یک طرفه با منافع ایران برخورد کنند و ما فکر میکنیم زمان به آنها درس لازم را خواهد داد تا در این مواضع خود تجدیدنظر کنند.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه امیدواریم جهان اسلام و جهان عرب به جای پرداختن به مسائل حاشیهای، آرمان بلند جهان اسلام یعنی موضوع فلسطین را در دستور کار جدی خود قرار دهند در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد ادعاهای اخیر نخستوزیر اسراییل مبنی بر اینکه ریشه مشکلات در منطقه اسراییل نیست، بلکه ایران است تصریح کرد: اینها حرف جدیدی نیست و مقامات اسراییلی با این فرافکنیها تلاش میکنند که جنایتها و اقدامات خود در منطقه را توجیه کنند.
قاسمی تاکید کرد: ریشه عمده مشکلات منطقه از جمله گسترش تروریستم و خشونت در منطقه خاورمیانه، ریشه در عملکرد رژیم صیهونیستی دارد و این سخنانی مقامات اسراییلی دروغهای بزرگی است که جامعه جهانی به آن توجهی ندارد.
وی در مورد روند تغییرات در ساختار وزارت خارجه توضیح داد: موضوع ایجاد تغییرات در ساختار وزارت امور خارجه از دو سال پیش مطرح بود و در کنار این موضوع، بحث تغییر چیدمان در این وزارت خانه و تلاش برای بهبود وضعیت دستگاه دیپلماسی در عرصه فنآوری و لزوم استفاده از فنآوریهای نوین مطرح و پیگیری شده است.
قاسمی با بیان علل این تغییر ساختار اظهار کرد: در این تغییرات ادارات کل دوجانبه وزارت خارجه با کمی ارتقا به عنوان زیرمجموعه شخص وزیر خارجه عمل میکنند و ما تلاش کردهایم با کاهش لایحههای مدیریتی در راستای چاپک سازی این وزارت خانه عمل کنیم.
از ابتدای بهمن با مسوولان و ساختار جدید در وزارت خارجه رو به رو خواهیم بود
وی همچنین در مورد برخی از اسامی مطرح شده در رسانهها به عنوان مسوولان دو معاونت دیپلماسی و اقتصادی وزارت خارجه اظهار کرد: این اسامی بیشتر گمانهزنی است و صحبت در مورد این انتصابات زود است. باید یکی دو هفته دیگر صبر کنیم و این تغییر و تحولات پس از طی کردن مراحل خود رسما توسط وزارت امور خارجه اعلام میشود.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه بخشهایی از ایجاد تغییرات در ساختار وزارت خارجه تا کنون محقق شده و بخشهایی از آن تا 15 دی ماه و بخشهای دیگر تا آخر دی ماه نهایی خواهند شد اعلام کرد: انشاالله از ابتدای بهمن با مسوولان جدید و ساختار جدید در وزارت خارجه رو به رو خواهیم بود.
دولت استرالیا با توجه به مسایل انساندوستانه پرونده نگار قدس کنی را بررسی کند
قاسمی در مورد آخرین وضعیت نگار قدسکنی شهروند ایرانی که در زندانهای استرالیا در حبس به سر میبرد و پیگیریهای وزارت خارجه جهت حل این پرونده خاطر نشان کرد: دادگاه خانم کنی برگزار شد. ایشان فرزند خود را نیز به دنیا آوردند و با تلاش سفارت ایران در استرالیا و وزارت خارجه تا حد زیادی توانستیم تسهیلات پزشکی و بهداشتی لازم را برای وی فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه در مجموع از وضعیت ایشان نگران هستیم و فکر میکنیم در وضعیت خوبی قرار ندارد ادامه داد: امیدواریم دولت استرالیا با توجه به مسائل انسان دوستانه و بشر دوستانه در حل و فصل مساله پرونده خانم کنی که به درازا کشیده است و تا کنون با مشکلات زیادی مواجه شده اقدام کند تا هر چه زودتر این پرونده مختومه شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تعامل گسترده با جهان، گسترش رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ایران و سایر کشورها، پیگیری مسائل ایرانیان خارج از کشور و کمک به گسترش تعاملات اقتصادی کشور با دیگر کشور را از جمله مهمترین دستاوردهای وزارت امور خارجه در دوره دولت دوازدهم عنوان کرد.
این مقام وزارت خارجه در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در رسانهها مطرح شده که آقای لاوروف وزیر خارجه روسیه پیشنهاد کرده که مثلث متحدان ایران، روسیه و ترکیه برای حل مسائل منطقه ایجاد شود، اظهار کرد: ما روابط شفاف و مشخصی با کشورهای منطقه از جمله دو کشور روسیه و ترکیه داریم. با این دو کشور همکاریهای خوبی در ارتباط با حل مسائل منطقه از جمله حل بحران سوریه داشتهایم. این اقدامات و همکاریها در راستای مبارزه با تروریسم و ایجاد صلح و ثبات در منطقه ادامه پیدا میکند.
وی خطاب به خبرنگار پرسشکننده ادامه داد: در مورد آنچه که شما اشاره کردید من چیزی ندیده و نشنیدهام.
قاسمی گفت که پیش از این اشاره کردم روابط سه کشور کاملا مشخص است و امیدواریم تا آخر ژانویه بتوانیم گامهای بیشتری را برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه به خصوص در سوریه برداریم.
این دیپلمات کشورمان در مورد راهبرد جدید امنیتی آمریکا که به تازگی از سوی ترامپ مطرح شده، اظهار کرد: ما پیش از این موضع خود را در رابطه با این راهبرد اعلام کردیم. در آن خصومت و افزایش خصومت نسبت به ایران مشهود است البته این یک موضع قابل فهم است چرا که ترامپ از شکستهایی که در منطقه آمریکا متحمل شده از جمله در ارتباط با موضوع تروریسم عصبانی است.
وی ادامه داد: اگر در یک محیط خردمندانه به این راهبرد نگاه کنیم متوجه میشویم که این راهبرد خالی از محتوا و غیردقیق است. مجموعه این راهبرد قابل محکوم کردن است و قابل اعتنا نیست.
قاسمی تاکید کرد: این راهبرد نمیتواند اثری در سیاستهای ایران در منطقه و جهان داشته باشد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور در مورد اظهارات اخیر وزیر خارجه عربستان علیه ایران و اتهام او به تهران مبنی بر اینکه کشورمان حامی تروریسم است، تصریح کرد: گویی ایشان لقلقه زبانشان شده است که هر بامداد که بیدار میشوند صحبتی در مورد ایران داشته باشند. واقعیت این است که در دنیای امروز دوران دروغهای بزرگ سپری شده است. همگان از اقدامات ایران در راستای مبارزه با تروریسم آگاه هستند و آنها باید یاد بگیرند و بدانند که خرید برخی از کالاها و انجام بعضی از اقدامات با زر و دلارهای نفتی در مقطع کوتاهی ممکن است کارساز باشد ولی در درازمدت نتیجهای به همراه نخواهد داشت و چیزی جز رسوایی و سرشکستگی به همراه ندارد.
قاسمی در ادامه صحبتهای خود در مورد موضوع شکایت ایران از آمریکا به خاطر اظهارات و اتهاماتی که نماینده این کشور در سازمان ملل علیه ایران مطرح کرده است، اظهار کرد: در ارتباط با این موضوع اقداماتی در تهران و سازمان ملل انجام شد. سفیر سوئیس در تهران به وزارت خارجه احضار شد و یادداشت رسمی اعتراضآمیز ایران به وی ابلاغ شد. اقدامات دیگری که لازم باشد نیز انجام خواهیم داد.
وی با واهی خواندن اظهارات مقامات آمریکایی علیه ایران، گفت: همگان واقف هستند که با محاصره یمن امکان صدور و ارسال سلاح و حتی مواد غذایی وجود ندارد و اتهامات مطرح شده مردود و بیربط است.
این دیپلمات کشورمان در مورد انتخاب تبریز به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2018، اظهار کرد: این انتخاب موضوع بسیار مهمی است که میتواند به معرفی هر چه بیشتر تبریز در عرصه جهانی و منطقهای کمک کند و زمینههای مناسبی را در زمینه گردشگری در این شهر فراهم کند.
قاسمی با بیان اینکه در این زمینه ستادی نیز به وجود آمده و تا آنجا که اطلاع دارم جلسات این ستاد برای پیگیری این موضوع برگزار میشود، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع و شرایط ویژه تبریز بسیار مهم است که رسانهها در معرفی هر چه بیشتر این شهر، ظرفیتها و پتانسیل گردشگری آن با کمک مسوولان محلی اقدامات بیشتری را انجام دهند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد نتایج هشتمین اجلاس آستانه که اواخر هفته گذشته در قزاقستان برگزار شد، توضیح داد: در نشست آستانه هشت، سه کشور ضامن روند صلح در سوریه یعنی ایران، ترکیه و روسیه به تفاهمات خوبی دست پیدا کردند که از جمله میتوان به آماده کردن سند تبادل زندانیان، ربوده شدگان و بازداشت شدگان در جریان بحران سوریه اشاره کرد.
وی ادامه داد: قرار شد این موضوع توسط سه کشور ضامن و دولت سوریه پیگیری شود و تسهیلات لازم برای تحقق توافق صورت گرفته فراهم شود.
قاسمی همچنین با بیان اینکه طبق توافق صورت گرفته قرار است کنگره ملی سوریه یا همان گفتوگوهای سوری ـ سوری در اواخر ژانویه در سوچی روسیه برگزار شود، ادامه داد: البته فکر میکنم پیش از برگزاری این نشست در 20 ژانویه، اعضای روند آستانه بار دیگر در سوچی گرد هم میآیند تا اقدامات لازم را برای بهتر برگزار شدن گفتوگوهای ملی انجام دهند.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: در گفتوگوهای ملی سوریه که در سوچی برگزار میشود سه کشور روند آستانه در سطوحی به عنوان ناظر برای پیشبرد بهتر امور حضور خواهند داشت.
اروپاییها در برابر اقدامات آمریکا برای اجماع سازی علیه ایران هوشیار باشند
این دیپلمات کشورمان در مورد نشست اخیر شورای امنیت در مورد قطعنامه 2231 و اینکه به نظر میرسد اگر آمریکاییها نتوانستند در مورد بحث برجام اجماعی ایجاد کنند درصدد هستند که در مورد موضوعات دیگر از جمله مسائل موشکی اجماعی را علیه ایران در عرصه جهانی به وجود آورند، اظهار کرد: آمریکاییها بعد از حصول توافق برجام تلاش کردند که با کارشکنیها و بدعهدیهای خود مانع استفاده ایران از مزایای برجام شوند ولی با توجه به مواضع دیگر کشورها در مورد برجام و اجرای دقیق تعهدات از سوی ایران، اکنون ترامپ و دولت ایالات متحده سعی میکنند از روشهای مختلف دیگری برای ناکارآمد کردن برجام استفاده کنند با توجه به اینکه نمیتوانند برجام را نادیده بگیرند.
وی با بیان اینکه تلاشهای مذبوحانهای که اخیرا از سوی مقامات آمریکایی علیه ایران میبینیم در همین چارچوب است، ادامه داد: آنها در همین راستا به مسائل موشکی و منطقهای متوسل شدند. در اینجا لازم است که به مقامات اروپایی بگوییم که باید در برابر این اقدامات هوشیاری لازم را داشته باشند، هوشمندانه عمل کنند تا فریب شیطنتهای آمریکا را نخورند چرا که مقامات آمریکایی در تلاش هستند با طرح موضوعات بیربط جدید یک اجماعی را به وجود بیاورند.
قاسمی تاکید کرد: در این مقطع هوشیاری و هوشمندی کشورهای اروپایی ضروری است و آنها باید آگاه باشند که آمریکاییها درصدد هستند که اگر نتوانستند اروپاییها را در مورد موضوع برجام در برابر ایران قرار دهند، با طرح اتهامات واهی دیگر میخواهند کشورهای اروپایی را با خود علیه ایران همراه کنند.
سخنگوی وزارت خارجه در این نشست که به مدت یک ساعت و 30 دقیقه به طول کشید در ابتدا شهادت دیپلمات جانباز کشورمان حمیدرضا محمدیان را تسلیت گفت و برای خانواده او از خداوند متعال طلب صبر کرد. او همچنین فرا رسیدن کریسمس و سال جدید میلادی را نیز تبریک گفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد