
فلین به طور قانونی اجازه ارتباط با سفرا و دادن وعده وعیدها به آنها را نداشت، اما این تماس برقرار شده و در نتیجه روسها خواستههایی را مطرح کردند، روسها خواستند که واکنش تلافیجویانه در مورد اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه اتخاذ نشود که این خواسته با اجابت مواجه شد، دوم اینکه روسیه به پیشنویس قطعنامه محکومیت اسرائیل به دلیل ساخت شهرک صهیونیستنشین رای ندهد که با این مورد موافقت نشد و روسیه به آن رای نداد. بحث تبانی با کشور خارجی در آمریکا بخصوص روسیه، در شرایطی که فضای آمریکا بشدت ضد روسی است، با اتهام دروغگویی در برابر تحقیقات به شدت تاثیرگذار است، صحبت از اینکه مایکل فلین یا دونالد ترامپ یا دیگر مشاوران و نزدیکان دونالد ترامپ دروغ گفتهاند میتواند قابل اهمیت باشد و اگر این اتهامات ثابت شود میتواند تبعات خاصی برای فضای سیاسی آمریکا و به طور مشخص دولت کنونی به دنبال داشته باشد.
پرونده مایکل فلین و پرونده مشابهی که برای هیلاری کلینتون باز شد نشان میدهد که سیاستمداران آمریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه با موضوعاتی نظیر بیصداقتی و پنهانکاری و تبانی مواجه و بعضا به فساد اخلاقی و مالی هم آلوده هستند، درباره مایکل فلین هم مشخص شد که درباره ترکیه نیز لابیگری کرده و اطلاعات لابیگری را به مقامات مسئول گزارش نکرده و خواسته که درآمد مالی غیرقانونی کسب کند. لذا افشای این موارد میتواند لطمه به اعتماد عمومی بزند و باعث کاهش اعتماد به نهادهای سیاسی در آمریکا چه در سطح قوه مجریه و چه در سطح قوه مقننه بشود.
آقای مایکل فلین وقتی اعلام کرد با افبیآی همکاری میکند و خود را تسلیم افبیآی کرد یک جمله کلیدی داشت و گفت که به دستور یک مقام بلندپایه در ستاد انتخاباتی با سفیر وقت روسیه در واشنگتن تماس برقرار کرده است. برخی از رسانههای آمریکا، ایبیسی اعلام کرد که شخص ترامپ دستور برقراری چنین تماسی را داده و بعد این خبر تکذیب شد و خود ایبیسی گفت که خبرنگارش بدون مدارک و شتابزده این موضوع را مطرح کرده و بعد از این ماجرا نام دو نفر دیگر، ازجمله کوشنر داماد ترامپ و معاون رئیسجمهور نیز مطرح شد. رسانهها حدس و گمانهایی مطرح میکنند مبنی بر اینکه کوشنر از فلین خواسته در روزی که اوباما تحریمها را علیه روسیه امضا میکرده گفتوگویی انجام داده و اعلام کرده که سیاست تشدید تحریمها علیه روسیه جزو سیاستهای اصولی دولت بعدی نخواهد بود که این قضیه پای کوشنر را به ماجرای اتهام تبانی با روسها باز کرده است.
البته ترامپ در تمام مدت هرگونه تبانی با روسیه را تکذیب کرده و با قربانی کردن افراد،تلاش کرده موقعیت خودش را تحکیم ببخشد. وی، فلین را بعد از 23 روز که مشاور امنیت ملی بود، به این امید که این ماجرا بتواند سر و صدایش را بخواباند برکنار کرد و بعد از آن، رئیس افبیآی را کنار گذاشت به این امید که تحقیقات علیه فلین متوقف و این پرونده ادامه دار نباشد. ترامپ در آخرین قدم تلاش دارد که بین خود و کوشنر فاصله ایجاد کند و همانطور که رسانهها گفتند احتمالا از ژانویه کوشنر و ایوانکا از کاخ سفید خارج میشوند، به هر حال کوشنر (داماد ترامپ) با اتهامات مختلفی مواجه است و احتمال طرح شکایت وجود دارد و این اقداماتی است که ترامپ در پیش گرفته تا با انکار و تکذیب کاری انجام دهد.
شخصیت ترامپ احساسی، تهاجمی و غیرقابل کنترل است و با توئیتهایی که انجام میدهد دردسرهای بیشتری برای خودش درست میکند. طبق آخرین توئیتی که انجام داده، گفته که فلین به افبیآی دروغ گفته،که این سخن خودش دردسر ایجاد کرده و میتواند نهتنها سازنده نباشد، بلکه مخرب باشد. ترامپ ناخواسته با اشتباهاتی که مرتکب میشود، با توئیتهایش شرایط را برای خودش بدتر میکند و زمینه را برای طرح شکایات بعدی افزایش میدهد.
امیرعلی ابوالفتح / کارشناس مسائل آمریکا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد