به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، افزایش اسکناس و ایران چک تقلبی در بازار مشکلی است که طی سال های گذشته برخی از مردم را درگیر کرده و کار را به جایی رسانده که دیگر فروشندگان و مردم به راحتی اسکناس و چک پول را در معاملات روزانه خود قبول نکنند.
هرچند ترویج ایران چک تقلبی درحالی در بازار روی داده که هنوز مدت زیادی از رونمایی چک پول های آبیرنگ 50 هزار تومانی بانک مرکزی نگذشته است.
این چک پولها همزمان با ولادت امام رضا(ع) با حضور رئیس جمهور و رئیسکل بانک مرکزی در پاستور رونمایی شده بود.
اما مردمی که گرفتار ایران چکهای 50 هزار تومانی تقلبی شدهاند، میگویند که این چکپولها را از بانک گرفتهاند. برخی دیگر از وجود آنها در بین پولهای خودپرداز میگویند.
البته این مصادیق منکر دست به دست شدن چک پول و اسکناس های تقلبی در خرید و فروشهای مردم در سطح بازار نمیشود، چراکه همچنان فروشندههایی هستند که نمونه ایران چک و اسکناس های تقلبی را مقابل صندوق خود قرار دادهاند تا دیگر گرفتار این پولهای تقلبی یا بهقول بانک مرکزی «کپیهای رنگی» نشوند.
کپی رنگی اصطلاحی است که یکی از مدیران اسکناسی بانک مرکزی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه علت افزایش اسکناسهای 10 هزار تومانی تقلبی در سطح جامعه چیست، بهکار برد.
امیر شکری هنگام پاسخ به این سؤال با زیرکی اینطور جواب میدهد که تاکنون با هیچ مورد جعل اسکناس که در آن ویژگیهای امنیتی اسکناس شبیهسازی شده باشد، برخورد نکردهایم. کپی رنگی از اسکناس که در دست مردم بهعنوان اسکناس جعلی شناخته میشود، جعل محسوب نمیشود.
شکری با بیان اینکه از دید بانک مرکزی جعل بهمعنای شبیهسازی ویژگیهای امنیتی اسکناس است، گفت: تاکنون موردی دیده نشده که در آن ویژگیهای امنیتی اسکناس در آن جعل شده باشد.
همانطور که در بالا هم اشاره شد در ماههای اخیر برخی مردم با اسکناسهای 10هزار تومانی تقلبی و ایرانچکهای 50 هزار تومانی آبیرنگ و ایرانچک 100 هزار تومانی جعلی مواجه شدهاند؛ این نوع اسکناس با ترفندهای مختلف در بازار افزایش یافته و متأسفانه موجب هدررفت پول برخی از مردم شده است.
افزایش اسکناسها و ایرانچکهای جعلی تنها به شهر تهران مربوط نمیشود چراکه در سایر شهرها نیز گزارشهایی رسیده که بیانگر افزایش رد و بدل شدن این نوع اسکناس تقلبی است.
بسیاری از فروشندهها دیگر بهراحتی اسکناس نقد را از مشتری دریافت نمیکنند و بعد از بررسیهای دقیق حاضر به پذیرش اسکناس میشوند.
برخی از فروشگاهها نمونه اسکناس 10هزار تومانی، ایرانچک 50 و 100 هزار تومانی تقلبی را مقابل صندوق فروشگاه خود نصب کردهاند که هنگام دریافت پول نقد بعد از مطابقت با نمونه جعلی و اطمینان از اصلی بودن آن، پول را از مشتری دریافت کنند.
اما خبر خوبی که امروز از سوی بانک مرکزی برای مردم اعلام شد این بود که زین پس امکان تشخیص اسکناس جعل و اصلی از طریق تلفن همراه فراهم شده است.
طبق اعلام روابط عمومی بانک مرکزی، این نرمافزار که به صورت رایگان منتشر شده است با بهرهگیری از تکنولوژی واقعیت افزوده این امکان را فراهم میکند تا کاربران پس از نصب آن، دوربین گوشی هوشمند یا تبلت خود را بر روی اسکناس یا ایران چک قرار داده و مهمترین فاکتورهای امنیتی موجود در هر وجه آن را مشاهده کنند.
نما به گونهای طراحی شده است که پس از نمایان شدن نقاط درج فاکتورهای امنیتی اسکناس و ایران چک و لمس آن توسط کاربر، اطلاعات مربوطه همزمان در قالب متن، تصویر و فایل صوتی فراهم شود.
نما قابلیت شناسایی اسکناسها و ایرانچکهای در جریان و چاپ شده در سالهای اخیر را به صورت آنلاین و آفلاین برای کاربر فراهم میآورد.
نسخه جدید این نرم افزار که به همت سازمان تولید اسکناس و مسکوک با هدف آموزش ویژگی های امنیتی اسکناس و ایران چک طراحی شده از آدرس اینترنتی www.spmo.ir قابل دریافت است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم