پرسش و پاسخ قضایی

معسر کیست؟

مرکز مشاوره قوه‌ قضاییه با توجه به پرسش برخی خوانندگان درخصوص پول ربایی، جریمه نقدی و معسر به پرسش‌های مطرح‌شده در ‌این‌باره پاسخ داده است.
کد خبر: ۱۰۷۹۹۱۱
معسر کیست؟

مخاطبان می‌توانند پرسش‌های حقوقی خود را با ارسال پیامک به شماره 300011224 مطرح و پاسخ را در همین صفحه بخوانند.

به خاطر مشکل مالی مجبور به گرفتن پول‌ربایی از فردی شدم، او در برابر آن از من چکی به دو برابر مبلغ گرفت که حالا آن را برگشت زده است. چکاری باید انجام دهم؟

هر گاه ثابت شود که چک‌های بلامحل بابت معاملات نامشروع یا بهره ربوی صادر شده، در این صورت صادرکننده چک مشمول مجازات صدور چک بلامحل نخواهد بود که تبصره ماده 7 قانون صدور چک در این خصوص مقرر داشته: «این مجازات‌ها شامل مواردی که ثابت شود چک‌های بلامحل بابت معاملات نامشروع یا بهره ربوی صادر شده، نمی‌باشد.»

بعد از دستگیری به زندان رفتم تا این‌که در حکم به جریمه نقدی محکوم شدم، آیا مدتی که زندان بودم در جریمه تاثیری دارد؟

براساس ماده 27 قانون مجازات اسلامی، در صورتی که فرد، پیش از صدور حکم به علت اتهام یا اتهاماتی که در پرونده مطرح بوده بازداشت شده باشد، مدت بازداشت قبلی در حکم محاسبه می‌شود. در صورتی که مجازات مورد حکم، شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد، هر روز بازداشت، معادل سه ضربه شلاق یا سیصدهزار ریال است. چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت حبس، شلاق جزای نقدی محاسبه می‌شود.

معسر کیست؟

مطابق ماده6 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی، معسر کسی است که به‌دلیل نداشتن مالی به‌جز «مستثنیات دِین»، قادر به تأدیه دیون خود نباشد.

تبصره ـ عدم قابلیت دسترسی به مال در حکم نداشتن مال است. اثبات عدم‌قابلیت دسترسی به مال به‌عهده مدیون است. بنابراین در صورتی که دادگاه شخصی را معسر بداند حسب اوضاع و احوال تصمیم مقتضی خواهد گرفت. به همین جهت ماده11 همان قانون بیان می‌دارد، در صورت ثبوت اعسار، چنانچه مدیون متمکن از پرداخت به نحو اقساط شناخته شود، دادگاه ضمن صدور حکم اعسار ‌با ملاحظه وضعیت او مهلت مناسبی برای پرداخت می‌دهد یا حکم تقسیط بدهی را صادر می‌کند. در تعیین اقساط باید میزان درآمد مدیون و معیشت ضروری او لحاظ شده و به نحوی باشد که او توانایی پرداخت آن را داشته باشد.

ضمیمه تپش جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها