به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ سابقه این میراث طبیعی به ارتفاع صدمتر، به دوره ساسانیان باز میگردد. موبدان زرتشتی از این مکان برای نیایش و قربانی استفاده میکردند. آنها بعد از نیایش حیوانات پیشکشی را به محل مورد نظر برده و قربانی میکردند. طبق تحقیقات و بررسیهای باستان شناسان گفته میشود به احتمال زیاد این دریاچه که هم اکنون خشک و خالی از آب است، در آن زمان پر از آب بوده است اما به دلیل وجود آب انبارهای اطراف که میتوان آثار آنها را در مجموعه تخت سلیمان دید، بدون مصرف بوده و با گذشت زمان، در اثر افزایش حجم رسوبات و فرو ریختن آن به دهانه، سطح آب مسدود و نهایتا منجر به خشک شدن آن شده و این مخروط صد متری را بوجود آورده است.
این مکان هر ساله، گردشگران بسیاری را به خود جذب میکند و با وجود رعب و وحشتی که در اثر نگاه کردن به انتهای مخروط، انسان را فرا میگیرد باز هم تعدادی بیشماری مشتاق به تجربه این شگفتی رعب انگیز هستند.
ساکنان منطقه تخت سلیمان تکاب، عنوان زندان سلیمان یا زندان دیو را به این میراث زیبا و شگفت انگیز اطلاق کردهاند. آنها معتقدند که حضرت سلیمان دیوهایی را که از فرمانش سرپیچی میکردند را درون این مخروط زندانی میکرده است.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سعیده لعلی، مدیر کتابخانه مرکزی سازمان صداوسیما از ویژگیهای منحصر بهفرد این مکان فرهنگی برای ما گفته است
سفیر ایران در لبنان در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «جامجم» از پیامهای مراسم با شکوه بیروت میگوید
به بهانه نمایشگاه «مشق دل» در گالری صداوسیما
در گفتوگوی «جامجم» با یک مشاور خانواده مطرح شد