بازتاب

یک بام و دو هوای وزارت علوم در رشته‌های علوم ورزشی

چند سال پیش و براساس دستورالعمل وزارت علوم، رشته‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی در مقطع کارشناسی و دکتری به چند گرایش ورزشی تجزیه شد. این طرح در همان زمان با مخالفت‌هایی روبه‌رو شد، اما در نهایت به مرحله اجرا رسید. با وجود اجرایی‌کردن این طرح در سال‌های اخیر این وزارتخانه دوباره درصدد تجمیع رشته‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی است که در پی اعلام شدن آن، اساتید بسیاری این بار به بازگرداندن طرح قبلی معترض هستند.
کد خبر: ۱۰۶۲۰۰۳

دکتر مسعود رجبی،استاد دانشگاه در گفت‌وگو با رادیو ورزش می‌گوید: ابتدا آمدند رشته‌های تربیت بدنی را به گرایش‌های مختلف تقسیم کردند که مجزا کردن این رشته کاملا غیرمنتظره بود. این طرح، کارشناسانه و بررسی شده نبود، زیرا دانشگاه‌ها را با معضلات زیادی روبه‌رو کرد. ما چند رشته اصلی داشتیم به همراه چهار یا پنج گرایش، اما به یکباره دانشگاه‌های ما که ظرفیت پنج گرایش را داشتند با افزایش 20 گرایش روبه رو شدند.

دکتر رجبی با اشاره به مشکلات این طرح در همان سال‌های آغاز تصویب ادامه می‌دهد: دانشگاه‌های ما اعضای علمی کافی و اساتید گرایش‌های مختلف نداشتند با وجوداین‌ در تمام گرایش‌ها دانشجو گرفتند. نتیجه این شد که بازده کار پایین آمد و اعضای بسیاری جذب هیات‌های علمی شدند. دانشگاه‌ها با مجوز وزارت علوم در گرایش‌های مختلف دانشجو گرفتند و در طول این سال‌ها خودشان را با شرایط جدید وفق دادند.

این استاد دانشگاه با اعلام این که وزارت علوم دوباره می‌خواهد طرح قبلی را به جای طرح جدید اجرا کند، می‌گوید: بازگشت به دوران قبلی برای ما یک شوک غیرمنتظره است. دانشگاه‌ها خودشان را با شرایط جدید آماده کردند و اعضای هیات علمی جدید دارند. به همان نسبت تعداد دروس زیاد شده است و انباشت و افزایش استاد در گروه‌ها داریم. اینک بازگشت به طرح قبلی از تعداد دانشجویان کم می‌کند و سبب نارضایتی دانشگاه‌ها می‌شود که خود را با امکانات تجمیع دانشجویان وفق داده بودند. در این میان واحدهای دانشگاه‌ها کم می‌شود زیرا دوباره از 20 تا 30 گرایش دوباره می‌خواهیم به پنج گرایش برگردیم.

دکتر رجبی اجرای چنین طرح‌هایی را غیر اصولی می‌داند و ادامه می‌دهد: تغییر این شیوه آن موقع هم اصولی نبود و بعد از هزینه‌های زیادی که در دانشگاه‌ها متقبل شدیم امروز هم برای بازگشت به همان دوران قبلی اصولی نیست. متاسفانه همان گروهی که رشته‌های تربیت بدنی را به گرایش‌های متعدد تجزیه کرده بودند اکنون همان‌ها دوباره درصدد تجمیع رشته‌ها بدون نظر خواهی از هیات‌های علمی و اساتید دانشگاه‌ها هستند.

کارگروه تجمیع رشته‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی که به اعتقاد بسیاری مصداق یک بام و دوهوایی بودن تصمیم‌گیری‌های وزارت علوم است با مسئولیت دکتر گایینی است که وی تمایلی برای حرف زدن در این مورد ندارد. اما از آنجا که رشته‌های تربیت بدنی و علوم ورزشی در دانشگاه‌های معتبر دنیا در حال تدریس است سعی کردیم با یکی از دانشجویان این رشته در خارج از ایران گفت‌وگو کنیم‌. کوثری دانشجوی مقطع دکتری تربیت بدنی دانشگاه کلن آلمان در این باره می‌گوید: دانشگاه ورزش کلن آلمان اولین دانشگاه تخصصی اروپاست که با بودجه 11 میلیون یورویی در حال توسعه است. این دانشگاه بودجه مناسبی را برای توسعه دادن به رشته‌هایی که در این دانشگاه ارائه می‌شود، در اختیار دارد و از امکانات روز آموزشی در تمام دنیا برای وسعت بخشیدن به این رشته و ایجاد دروس مکمل برای علوم ورزشی استفاده می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها