به گزارش جام جم آنلاین، «هیفاء جابر»، خبرنگار خبرگزاری تسنیم، برلین، آلمان: تصمیمی تازه باعث نگرانی پناهندگان عرب مقیم آلمان شده است؛ «گرد مولا» وزیر توسعه آلمان طی سخنانی اعلام کرد که دولتش قصد دارد طی سالهای آتی بیش از 200 هزار پناهجوی مقیم این کشور را از آلمان اخراج کند، مسئلهای که موجب افزایش نگرانی پناهندگان شده است. آنها معتقدند این اقدام تصمیمی ظالمانه در حق پناهجویانی است که کشورهای خود را بهدلیل ویرانی بهدست تروریست ها ترک کردهاند.
یک پناهجوی مقیم آلمان میگوید: اخراج پناهجویان یک تصمیم ناعادلانه و ظالمانه در حق پناهجویان است، آلمان یکی از معدود کشورهای اروپا و حتی جهان است که بیشترین تعداد از پناهجویان را پذیرا است. پناهجویان در جستوجوی بهبود اوضاع معیشتی کشورهای خود را ترک کردند، آنها برای بهبود وضع معیشتی و یافتن فرصتهای شغلی به این کشور آمدهاند. گمان میکنم اخراج پناهجویی که بعد از تحمل مشکلات مسیر به اروپا میآید و بعد از گذشت دو سال از آموزش زبان آلمانی و به اوضاع این کشور عادت میکند، بسیار ظالمانه است.
عربستان سعودی نهتنها تاکنون هیچ کمک قابل توجهی برای مناطق بحرانزده ناشی از جنگ و تروریسم و در عرصه بینالمللی هیچگونه طرحی برای مقابله با سختی شرایط بحرانزدگان ارائه نکرده است، اخیراً با اتخاذ تصمیمی اعلام کرد فعالیت مهاجران به این کشور را در بیش از 30 بخش فعالیت تجاری متوقف خواهد کرد، این تصمیم برای کشورهای اروپایی مهاجرپذیر بحران جدیدی را به وجود آورده و بهویژه این مشکلات برای آلمان بیشتر شده چرا که موج تازهای از مهاجران قصد دارند به آلمان مهاجرت کنند.
پناهجوی دیگری میگوید: ما در عربستان سعودی زندگی میکردیم، من و خانواده و خواهرانم و برادرانم و تمام نزدیکانم، اما در آنجا با تصمیم منع فعالیت اتباع غیرسعودی مقیم این کشور غافلگیر شدیم. ما هم ناگزیر شدیم خاک آن کشور را ترک و به اروپا عزیمت کنیم، من سه ماه است که بهعنوان پناهجو در آلمان هستم، اما در اینجا هم غافلگیری بزرگتری در انتظارمان بود، و آن تصمیم دولت برای لغو پناهندگی پناهجویان بود، اکنون ما باید به کجا برویم؟ دیگر جایی نمانده و تمام درها بهروی ما بسته شده است.
تظاهرات و تحصنهای اعتراضآمیز بهرهبری شماری از پناهجویان عرب در راستای مطالبه از دولت آلمان برای اجازه پیوستن عزیزانشان به آنها طی روزهای اخیر برپا شده، مسئلهای که در حال حاضر دولت آلمان حاضر به پذیرش آن نیست.
شبح اخراج در اینجا یعنی آلمان نیز پناهجویان را تنها نمیگذارد؛ کنار آن، چالشها و دشواریهای فراوانی وجود دارد، مشکل تنها گرانی هزینه زندگی در آلمان نیست و با ترس از مخالفت با پناهندگی و اخراج هم پایان نمییابد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد