به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، "کمال قلیچدار اوغلو"، رهبر حزب مخالف جمهوری خلق ترکیه که بزرگترین حزب مخالف در این کشور به شمار می رود در گفتگو با نشریه "فوکوس" آلمان انتقاد شدیدی به دولت ترکیه وارد کرد که انتشار این مصاحبه از طرف نشریه فوکوس با انتقاد بسیاری از رسانه های نزدیک به دولت در ترکیه مواجه شد.
فوکوس در بخشی از این گفتگو این پرسش را مطرح کرد که بر اساس نظر سنجی ها حدود 90 درصد شهروندان آلمانی در حال حاضر تمایلی برای سفر به ترکیه ندارند چرا که می ترسند به خاطر یک حرف و یا انتقاد دستگیر شوند و آیا این ترس آن ها قابل توجیه است گفت: متاسفانه باید بگوییم که چنین جوی در ترکیه وجود دارد. من مدتهاست که می گویم در ترکیه در حال حاضر برای هیچ کس یک تضمین امنیتی نه برای جان و نه برای مال وجود ندارد. طبیعتا دولت باید اقداماتی را علیه تبلیغات سازمان های تروریستی انجام دهد. اما متاسفانه ما در یک دورانی زندگی می کنیم که قانون در آن اعتبار نداشته و عدالت وجود ندارد. برای اینکه بتوانیم دوباره اعتماد دنیا را به دست آوریم ترکیه باید فورا به شرایط نرمال و دموکراسی بازگردد. اما ترکیه تنها از حزب عدالت و توسعه اردوغان تشکیل نمی شود. اکثریت بالای پنجاه درصدی مردم ترکیه از دموکراسی دفاع می کنند.
کمال قلیچدار اوغلو در ادامه از اقدامات و دستورات دولت برای متهم کردن خود خبر داده و همچنین درباره دستگیری خبرنگاران و فعال حقوق بشر آلمانی در ترکیه به اتهام جاسوسی گفت: من این مسئله را غلط و بی جا می دانم که خبرنگارن و دیگر شهروندان آلمانی که به دلیل شغلی به ترکیه می آیند بی دلیل به عنوان جاسوس متهم می شوند. چنین اتهاماتی باید در یک دولت مشروعه بر اساس مدارک و شواهد موثق انجام شده و توسط سیستم قضائی تایید شود. در صورتی که چنین شواهد و مدارکی وجود داشت باید روی میز قرار گرفته و توسط نمایندگان دو کشور درباره آن صحبت شود. اما هر کسی می داند که سیستم قضائی در ترکیه کاملا تحت کنترل دولت قرار دارد.
وی درباره اقدامات حزبش در چنین شرایطی نیز گفت: ما همه اقدامات ممکن در چارچوب دموکراسی را انجام می دهیم. متاسفانه اما امروز در ترکیه دیگر به هیچ مدرکی برای محکوم کردن فردی نیاز نیست.
این رهبر مخالف دولت ترکیه در بخش دیگری از این گفتگو خواستار شفاف سازی درباره اتهام جاسوسی و حمایت از تروریسم علیه شرکت های آلمانی از طرف ترکیه شده و گفت: سرمایه های خارجی تنها به کشوری وارد می شود که در آنجا قانون، عدالت، امنیت و تضمین های مالی وجود دارد.
وی همچنین بر ادامه مبارزه حزبش در ترکیه تاکید کرده و گفت: تا زمانی که ما در این راستا از حمایت جامعه برخورداریم به مبارزه برای عدالت در همه زمینه ها در پارلمان و خارج از آن ادامه می دهیم. اما ما با این مسئله مواجهیم که 90 درصد رسانه ها، سیستم قضائی و البته پارلمان تحت کنترل دولت قرار دارند.
وی همچنین گفت که ما در انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری بعدی ترکیه در سال 2019 اردوغان را از میدان به در کرده و ترکیه را از شر این دیکتاتوری خلاص می کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد