به گزارش جامجم، دکتر رضا پورحسین در نشست خبری آغاز به کار شبکه امید، به دوره نوجوانی پرداخت و گفت: نوجوان در مسیر تحول عاطفی ـ روانی قرار دارد و مرحله حساسی را پشت سر میگذارد. از نگاه برخی کارشناسان همین دوره بهترین زمان برای هدایت تحصیلی و شغلی به حساب میآید چرا که بسیاری از ویژگیهای خوب و بد شخصیتی در این مرحله بروز میکند.
دکتر پورحسین با تاکید بر وظیفه و سهم رسانه ملی در پرداختن و توجه به نوجوانان ادامه داد: متاسفانه در سیستم آموزشی کشور نیز به دوره نوجوانی توجه چندانی نشده و بعد از دیدار مقام معظم رهبری با مسئولان آموزش و پرورش اقداماتی صورت گرفته است. سیمای جمهوری اسلامی نیز در کنار برنامههای کودک و نوجوان که به شکل سنتی در شبکههای دیگر موجود است، مدتی است شبکه امید را بهصورت آزمایشی راهاندازی کرده و از جمعه بهصورت رسمی با این شبکه در خدمت نوجوانان است.
براساس اظهارات قائممقام معاون سیما، دکتر علیعسکری رئیس سازمان صداوسیما و دکتر میرباقری معاون سیما بر افتتاح رسمی این شبکه پیش از شروع سال تحصیلی جدید اصرار داشتند.
وی ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی این شبکه اظهار امیدواری کرد که شبکه امید بتواند شبکهای در خور اهمیت باشد.
جشن بزرگ نوجوانان
دکتر مهدی سالم مدیر شبکه امید نیز با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری درباره توجه نوجوانان گفت: ایشان اسفند 95 به نامه نوجوانی اشاره کرده بودند که به حضرت آقا گلایه کردند برای کودکان و بزرگسالان برنامه تولید میشود اما برای نوجوانان نه.
بر اساس اظهارات سالم، شبکه امید از سال گذشته بهصورت آزمایشی برنامه تولید میکند و روز پنجشنبه افتتاحیه فنی این شبکه با حضور ریاست سازمان صداوسیما برگزار و جمعه افتتاح رسمی شبکه در جشنی با حضور نوجوانان برپا خواهد شد و از روز شنبه کنداکتور و هویت بصری این شبکه قابل مشاهده خواهد بود.
دکتر سالم، افراد بین 12 تا 18 سال را که بیش از پنج میلیون نفر هستند، مخاطبان اصلی شبکه امید دانست و درباره ویژگیهای این گروه سنی گفت: نوجوان در آستانه ورود به دنیای بزرگسالی است و رشد جسمی و عقلی را تجربه میکند. مسئولیتپذیری برایش اهمیت دارد، پرسشگر است، احتیاج به تعقل و فلسفه برایش نیازی جدی محسوب میشود و دیگر برنامههای کودکانه راضیاش نمیکند.
وی مهارتآموزی را از سیاستهای شبکه امید برشمرد و با انتقاد به انواع برنامههای کنکوری برای نوجوانان توضیح داد: یکی از اقدامات شبکه امید در جهت مهارت آموزی، ایجاد باشگاه نوجوانان است که فرصت آموزش را فراهم میکند و میتواند سکوی پرتابی برای نوجوانان به دنیای سینما و تلویزیون باشد.
سریالهای نوجوانانه
به گفته دکتر سالم، شبکه امید روزی شش ساعت و نیم برنامه تولیدی ارائه میکند و طی چند ماه آینده سریالهای مخصوص این شبکه آماده نمایش خواهد بود.
مدیر شبکه امید از تولید و پخش حداقل چهار سریال ویژه نوجوانان در سال خبر داد و بر اهمیت این موضوع برای معاون سیما تاکید کرد.
دکتر سالم با اشاره به اینکه در جشنواره فیلم کودک و نوجوان با دبیر جشنواره مذاکراتی داشته، از همه برنامهسازان حوزه نوجوان و تمام کسانی که سالهای دور در این زمینه با تلویزیون همکاری داشتهاند، دعوت کرد که دوباره به تلویزیون برگردند و با شبکه امید همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه باید غیبت شبکهای مختص نوجوانان طی سالهای گذشته جبران شود، توضیح داد: متاسفانه نوجوانان به سمت فضای سایبری رفتهاند، چون کسی نبوده که به سوالات و نیازهای آنها پاسخ دهد. همه باید دستبهدست هم دهیم تا هویت گمشده نوجوانان را بازتعریف کنیم. آینده در دست نوجوانان است و سهلانگاری درباره آنها به ضرر همه ما خواهد بود.
دکتر سالم ضمن اشاره به برنامهریزی برای نوجوانان در سه حوزه توضیح داد: در کنار برنامههای برودکست که از آنتن تلویزیون به نوجوانان ارائه میشود، اقداماتی در فضای سایبری صورت گرفته و حتما برای این فضا هم برنامه خواهیم داشت.
هویت بصری
احسان کاوه، طراح لوگو و هویت بصری شبکه امید، شناخت روحیات و ویژگیهای نوجوانان را از ضروریات طراحی هویت بصری این شبکه دانست و توضیح داد: نوجوان دوست ندارد سنش پایین انگاشته یا کودک تلقی شود. او در مرحلهای است که هویت جنسی را تجربه میکند و برایش جنسیت اهمیت دارد؛ مشتاق یادگیری است و در عین حال قرار نیست شناخت او از جهان به نابودی فانتزی و تخیلهایش منجر شود، بنابراین سعی کردیم در طراحی لوگو و هویت بصری به این موارد توجه داشته باشیم.
در پایان این نشست عرفان فیضی، بازیگر نوجوان که این روزها بازی او را در نقش نیما در سریال «پرستاران» شاهدیم از تصویر لوگوی شبکه رونمایی کرد.
امالبنین دیوسالار
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد