به گزارش جام جم آنلاین از مهر، شبکه تلویزیونی سی ان ان با ارنست مونیز از اعضای تیم مذاکره کننده آمریکا در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما که برای حصول به توافق هسته ای حضور داشت؛ به گفت و گو نشست و از وی پرسید: در حقیقت دولت ترامپ شما را مقصر (مسئول) این توافق می داند.
مونیز در پاسخ گفت: خوب! چیز پنهانی وجود ندارد، این توافقی بود که به موجب آن و با معیارهای مهم و راست آزمایی های فوق العاده، یک تهدید موجود از روی میز کنار گذارده شد.
سی ان ان از وی پرسید: شما گفتید که این توافق یک «برد» است و همه چیز را ایمن می کند، اما شما می دانید که دولت (دونالد) ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) چه می گوید. آنها به یمن، عراق سوریه و به دیگر گروه های تروریستی جهان می نگرند و می گویند برداشته شدن تحریم های ایران، این کشور را به مجموعه اقتصادی بازگرداند و به آنها قدرت و نفوذی داد که نتیجه این توافق بود.
وزیر سابق انرژی آمریکا در پاسخ به این ادعا گفت: توافقی که ایران پذیرفت، آن را در زمینه هرگونه فعالیت هسته ای بسیار محدود می سازد، آنها (ایران) راست آزمایی های فوق العاده ای را در زمینه (فعالیت های) هسته ای خود پذیرفته اند و تنها بخشی از تحریم ها که مرتبط با فعالیت هسته ای بوده، برداشته شده است.
مونیز افزود: به همین خاطر است که هم در دوره اوباما و هم در دوره ترامپ تحریم هایی اضافی، خارج از این توافق علیه ایران اعمال شد که به خاطر جواب دادن این توافق است البته فعالیت هسته ای ایران مربوط به همین سال های اخیر نمی شود و حتی به سال ها قبل و به سال 1979 باز می گردد.
وزیر سابق انرژی آمریکا در پاسخ به پرسش این رسانه آمریکایی درمورد خروج هریک از دوطرف از توافق هسته ای گفت: من خروج از این توافق را توصیه و تایید نمی کنم.تحریم ها تا پیش از این، هنگامی موثر بود که جامعه جهانی با ما (آمریکا) و در کنار ما بود.
وی افزود: اگر آمریکا از توافق کنار رود، دیگر این امر روی نخواهد داد و وضع بدتر خواهد شد. وزیر انرژی آمریکا در دوره باراک اوباما افزود: اگر ایران از توافق کنار برود، با تحریم های جهانی درهم کوبیده خواهد شد، بنابراین به نفع همه است که به این توافق پایبند باشند.
سی ان ان در بخش دیگری از این مصاحبه، از مونیز پرسید: آیا باور دارید که دولت ترامپ این توافق را تصدیق کند، یا انتظار خروج واشنگتن از آن را دارید؟
مونیز در پاسخ گفت: من فکر می کنم که دولت ترامپ باید این توافق را تصدیق کند، چراکه پایبندی به آن (از سوی ایران) وجود دارد و مبنای آن تاییدی است که از سوی بازرسان بین المللی و آژانس بین المللی انرژی اتمی که بر فعالیت های هسته ای ایران نظارت دارند، صورت می گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت