چالش‌های پیش روی نشست گروه 20 در آلمان

شهرهامبورگ آلمان طی روزهای 7 و 8 جولای (16و17 تیرماه)، میزبان اجلاس سران جی 20 با شرکت 19 کشور مهم اقتصادی دنیا و اتحادیه اروپا خواهد بود. در این دو روز بزرگ‌ترین قدرت‌های اقتصادی جهان، پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان، بزرگ‌ترین کشور جزیره‌ای جهان و نهادهای بزرگ بین‌المللی در این اجلاس شرکت کرده و سیاست‌های مالی و اقتصادی و مسائل مهم جهان را ترسیم خواهند کرد.
کد خبر: ۱۰۴۸۱۲۹
چالش‌های پیش روی نشست گروه 20 در آلمان

تحلیل‌گران پیش‌بینی‌می‌کنند، سیاست‌های دونالد ترامپ در خروج از پیمان زیست‌محیطی پاریس و بحران اقتصادی در اروپا در کنار تحریم روسیه از جمله چالش‌های پیش‌روی این نشست باشد.

گروه 20 شامل 19 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، چین، آلمان، فرانسه، بریتانیا، هند، اندونزی، ایتالیا،کانادا، ژاپن، کره‌جنوبی، مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، ترکیه و ایالات متحده و اتحادیه اروپا است. کشورهای اقتصادی گروه 20 حدود 80 درصد اقتصاد جهان را در دست دارند. درسال 2015، تولید ناخالص داخلی چین7/19تریلیون دلار بود. به‌طوری که چین در صدر فهرست بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا و پس ازآن ایالات متحده و سپس هند و ژاپن قرار دارند. آلمان با 9/3 هزار میلیارد دلار پنجمین اقتصاد جهان است. حدود سه‌چهارم تجارت جهانی توسط کشورهای گروه 20 انجام می‌شود. چهار کشور چین، ایالات متحده، آلمان و ژاپن که بزرگ‌ترین کشورها در زمینه صادرات می‌باشند، عضو گروه 20 هستند . همچنین در میان 20 کشوراین گروه 15 کشور با بیشترین حجم صادرات دیده می‌شوند.

حدود دو سوم جمعیت جهان در کشورهای G20 قرار دارند. چین، پرجمعیت‌ترین کشور در جهان با حدود یک میلیارد و 380 میلیون نفر جمعیت است. پس از آن، هند با یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت قراردارد. سپس ایالات متحده آمریکا، اندونزی و برزیل قرار دارند. روسیه نیز به لحاظ جغرافیایی بزرگ‌ترین کشور در جهان است. در این کشور حدود 17 میلیون کیلومتر مربعی، حدود 144 میلیون نفر زندگی می‌کنند. اندونزی بزرگ‌ترین کشور جزیره‌ای جهان در این گروه قرار دارد. برزیل بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین کشور آمریکای جنوبی با بیش از 200 میلیون نفر جمعیت، عضو این گروه است.

گروه 20 چیست؟

گروه20 (G20)، انجمن مرکزی همکاری بین‌المللی در مسائل مالی و اقتصادی است. این گروه یک سازمان بین‌المللی به اصطلاح غیررسمی است. تصمیمات G20 به‌عنوان مجمع مهم غیررسمی همکاری‌های اقتصادی بین‌المللی نفوذ زیادی در سیاست‌های دولت‌ها و ملت‌ها دارد که می‌تواند توافقات الزام‌آور را به‌وجود آورد. مسائلی که در این اجلاس مورد توجه قرار می‌گیرد عبارتند از: تجارت در سراسر جهان، تغییرات آب و هوایی، سیاست توسعه اقتصادی، بازار کار و اشتغال، سیاست پناهندگی، مبارزه با تروریسم، مسائل مهم جهانی. اجلاس گروه 20 تاکنون در مناطق مختلف جهان برگزار شده است. انتخاب هامبورگ به عنوان مکان برگزاری اجلاس جی 20، به‌دلیل تصمیم صدراعظم آلمان انجام شد. این شهر قرن‌هاست که به روابط تجاری در سراسر جهان معروف است. پلیس فدرال آلمان، دفتر پلیس جنایی فدرال آلمان، پلیس هامبورگ ومقامات پلیس از کشورهای دیگر به تامین امنیت این شهر کمک می‌کنند. پلیس هامبورگ مسئول برنامه‌ریزی کلی و مدیریت عملیات کلی امنیتی است. حق برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز و بدون سلاح در طول این گردهمایی وجود دارد و پلیس آلمان امنیت آن را تضمین می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها