به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، اهمیت لحظههای پایانی در هر فرآیندی، امری بدیهی است بهویژه اگر این فرآیند، مانند یک مسابقه باشد، به همین دلیل باید با برنامه ریزی حساب شده به سوی هدف گام برداشت.
بسیاری از نتیجهها در لحظههای پایانی تغییر کرده است و این بستگی مستقیمی با نحوه عملکرد دارد و حتی کوچکترین اشتباه در لحظههای آخر میتواند تأثیر بسیار بدی در نتیجه داشته باشد.
نخستین روزهای منتهی به کنکور سراسری نیز چنین شرایطی داشته و باید این ایام را با حرکت در مسیری صحیح پشت سر گذاشت.
اشتباه در روزهای پایانی ممنوع!
هفته پایانی و روز آخر (روز قبل از کنکور) ازجمله روزهایی است که خطای داوطلبان غیرقابل جبران خواهد بود و میتواند نتیجه تلاش یک ساله داوطلب را زیر سوال ببرد، پس روزهای حساس منتهی به کنکور را نباید دست کم گرفت و به بهانه خستگی یک ساله از درس خواندن زحمات را در عرض چند روز به باد داد.
محمد رضا پوردستمالچی مشاور تحصیلی در این رابطه گفت: اگر در طول سال تحصیلی، داوطلبان یکروز درسی را نمیتوانستند بخوانند، زمان برای جبران وجود داشت، اما اشتباه در لحظههای پایانی، غیرقابل جبران است؛ طی این مدت مانند داوطلبان برای رسیدن به روزهای پایانی کنکور شوق داشتیم و اکنون چند روز بیشتر نمانده، پس باز هم باید مراقب باشیم و با دقت حرکت کنیم و راهکارهایی اصولی را نقشه راه قرار دهیم.
وی ادامه داد: یک هفته مانده به کنکور طبیعی است که نگرانی داوطلبان افزایش یابد، اما با رعایت و اجرای نکتههای فنی گام مؤثری در بهتر استفاده کردن از این هفتهی پایانی وجود خواهد داشت.
بیشتر از ۹ ساعت مطالعه نکنید
یک ورزشکار اگر چند روز قبل از مسابقه به خود فشار بیاورد و تمرینهای سختی انجام دهد، دچار خستگی در عضلهها شده و بهطور قطع در روز مسابقه نمیتواند با آمادگی کامل مسابقه دهد، اما اگر چند روز قبل از مسابقه، بدون فشار تمرین کند و بیشتر به عضلههای خود استراحت دهد، قطعا آمادگی او در مسابقه، بیشتر خواهد بود.
این مشاور تحصیلی گفت: درحقیقت، شب کنکور، همین یکهفته است و برخی از داوطلبان هم تصور میکنند باید در روزهای پایانی، بیشتر درس بخوانند تا آمادگیشان بیشتر شود غافل از اینکه این کار، تنها سبب ایجاد خستگی ذهنی میشود و عدم یادآوری مطالب را در جلسهی امتحان، به همراه خواهد داشت.
پوردستمالچی بیان کرد: اولین و مهمترین توصیه به داوطلبان در هفته پایانی، این است که «با آرامش و بدون فشار درس بخوانید و حداکثر روزانه ۷ تا ۹ ساعت مطالعه کنید و هرچه به کنکور نزدیکتر میشوید، به آرامش خود بیشتر توجه کنید.»
کتابهای درسی را ورق بزنید!
پوردستمالچی در مورد مرور مطالب در آخرین روزها عنوان کرد: بهترین روش مطالعه در هفته پایانی «ورق زدن سریع جزوهها و کتابهای درسی» است.
وی افزود: در این روش، داوطلب باید جزوههای خود را در تمامی درسها بهآرامی تورمی داشته باشد و نکتههای مهم آن را مطالعه کند البته فراموش نشود که هدف اصلی از این کار، مرور بوده دوباره خواندن تلقی نشود بنابراین باید خیلی سریع، ولی بدون شتاب، کتابهای درسی و جزوهها را ورق زده و آن را مرور کند.
این مشاور تحصیلی گفت: در درسهای اختصاصی، مرور فرمولهای مهم و نکتههای ویژه همچنین پاسخگویی به تستهای مهمی که در گذشته، آنها را داوطلب درست پاسخ نداده، ضرورت دارد.
دروس عمومی و اختصاصی چطور مطالعه شود؟
دروس عمومی و اختصاصی از نظر نوع مطالعه و ماهیت هر درس تفاوتهایی با هم دارند که برای کسب بهترین نتیجه در این دروس باید متناسب با شرایط هر کدام از درسها مطالعه شود و نمیتوان یک نسخه واحد برای همه مطالعه همه دروس پیچید.
پوردستمالچی در این خصوص اظهار کرد: داوطلبان اگر خلاصهای از درسهای اختصاصی دارند، آن را مرور کرده تا نکتهها را دوباره در ذهنم خود تداعی کنند.
وی در مورد درسهای عمومی گفت: بهتر است کتابهای درسی را به شیوهای تورق سریع مورد توجه قرار داد به عنوان مثال در درس «ادبیات» توجه به لغتها (از نظر معنی و املا) و نیز آرایههای ادبی، بسیار مهم است؛ در درس «عربی» بهطور حتم به قواعد توجه شود، چون جز چند تست لغت (که آنها را هم میتوان با تسلط بر قواعد پاسخ داد) بقیهی تستها در کنکور سراسری از قواعد است.
وی افزود: در درس «دین و زندگی» توجه به متن و کتاب درسی، بسیار مهم است و برخی از داوطلبان در کنکور سراسری، سؤالهای «دین و زندگی» را تفسیر میکنند در حالی که باید براساس لغتهای کتاب درسی به آنها پاسخ داد و نیازی به تفسیر شخصی نیست همچنین در درس «زبان» لغتها از اهمیت بیشتری برخوردارند، پس در این درس، بیشتر به لغتها توجه کنید.
از روال طبیعی زندگی غافل نشوید
در روزهای پایانی کنکور، آن چه بیش از درسخواندن اهمیت دارد، آمادگی جسم و ذهن داوطلبان است پس باید در این روزها نگاه تک بعدی به درس نداشته و با آمادگی کامل خود را برای جلسه کنکور آماده کرد.
پوردستمالچی در این خصوص یادآور شد: این موضوع با توجه کردن به سه مورد ایجاد میشود و در گام نخست حداقل ۸ ساعت خواب در شبانهروز توصیه میشود همچنین مصرف مواد پروتئیندار و قندی و حداقل ۳۰ دقیقه ورزش هوازی باید در برنامه روزانه داوطلبان لحاظ شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت