فلسطین بیشتر یک مساله ایدئولوژیک و راهبردی است و در مجموعه جهتگیریهای ایدئولوژیک جمهوی اسلامی ایران نقش تعیینکننده دارد. طرح مساله فلسطین برای جمهوری اسلامی یک امر تاکتیکی نیست؛ بلکه یک امر بنیانی است و از اعتقاد اسلامی ناشی میشود. وظیفه ما این است که این کشور اسلامی را از سلطه قدرت غاصب و پشتیبانهای بینالمللیاش دربیاوریم و به دست مردم فلسطین بسپاریم.
اهمیت موضوع فلسطین به دلیل ابعاد مختلف جغرافیای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی است. در مورد بعد امنیتی باید به این نکته اشاره کرد که متاسفانه اسرائیل تهدید عمده منطقه محسوب میشود و این رژیم تاکنون در جنگافروزی در اولویت قرار داشته است و از این نظر پرداختن به مساله فلسطین نوعی پرداختن به امنیت منطقهای محسوب میشود. به این معنی که باید بدانیم اگر در منطقه ناامنی پیش آید، این ناامنی مرز نمیشناسد و تمام منطقه را دربر میگیرد.
از طرف دیگر اگر بخواهیم نگاه انساندوستانه به موضوع فلسطین داشته باشیم، باید به این مساله اشاره شود که بزرگترین بخش آوارگان و قدیمیترین آوارگان جهان، فلسطینیها هستند. در صورتی که بخواهیم به لحاظ اقتصادی به اهمیت موضوع فلسطین نگاه کنیم، باید در نظر داشته باشیم که اسرائیل سعی کرده است اقتصاد کشورهای اسلامی را ضعیف کند و شرکتهای اسرائیلی از جمله نفتی و گازی و دلال اسلحه به طور پنهانی در جهت استثمار کشورهای اسلامی تلاش میکنند.
اهمیت پرداختن به موضوع فلسطین در سیاست خارجی کشورمان از بعد سیاسی نیز به این جهت است که کشورهای خارج از منطقه هیچگاه دموکراسی را در منطقه ما تحمل نکردند و رژیم صهیونیستی هم پایگاهی برای سیاستهای اقتصادی آمریکا و اجرای سیاستهای این کشور در منطقه بوده است.
رژیم صهیونیستی سرزمین فلسطینیها را اشغال کرده است و درحالی که باید یهودیان و مسلمانان کنار هم زندگی کنند، اسرائیل با یهودیسازی خط افراطی را دنبال کرده است که بر کل مناسبات مسلمانها و یهودیان اثر گذاشته است، به همین جهت و به دلایل سیاسی، اقتصادی و... که ذکر شد فلسطین در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران جایگاه راهبردی دارد.
جعفر قنادباشی - کارشناس مسائل منطقه
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد