سفیر ایران در لندن با بیان اینکه متن برجام اصلا هیچ شباهتی به متن گروه بین‌المللی بحران ندارد، عنوان کرد: گزارش این گروه سند درخشانی برای اثبات موفقیت ایران در پیشبرد و تامین اهداف ملی خود در مذاکرات هسته‌ای است.
کد خبر: ۱۰۳۷۴۶۵
برجام اصلا هیچ شباهتی به متن گروه بین‌المللی بحران ندارد

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، حمید بعیدی‌نژاد در کانال تلگرام خود نوشت: گزارش گروه بین‌المللی بحران خود سند درخشانی برای اثبات موفقیت جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد و تامین اهداف ملی خود در مذاکرات هسته‌ای است.

عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در ادامه می‌افزاید: اخیرا کلیپی تصویری با شرکت دو کارشناس ناآشنا با مباحث هسته‌ای تهیه شده است که تلاش زیادی دارد به استناد گزارش تهیه شده توسط اندیشکده گروه بین‌المللی بحران اثبات کند که متن برجام سال‌ها پیش توسط وزارت امور خارجه آمریکا نوشته شده بود و دو سال مذاکرات شبانه روزی مذاکرات هسته‌ای ژنو و وین فقط نمایشی برای گول زدن افکار عمومی بود و اینکه ایران هم این متن از قبل تهیه شده را کاملا پذیرفت، مگر احتمالا یک تغییرات غیر محتوایی و جزیی که تفاوتی در کل ماجرا ایجاد نمی‌کند.

بعیدی‌نژاد با بیان اینکه موضوع چیست؟ می‌نویسد: گروه بین‌المللی بحران که اندیشکده‌ای غیر دولتی است در ماه مه سال 2014 یعنی بعد از پایان توافق ژنو و چند ماه پس از شروع مذاکرات برجام، گزارشی منتشر کرده و توصیه‌هایی به زعم خود در خصوص پیشبرد توافق نهایی هسته‌ای ارائه کرده است.

وی خاطرنشان می‌کند: تمامی متن توصیه‌های گروه بین‌المللی بحران که بخش اصلی گزارش آنها است حدود سه صفحه و نیم بوده و بقیه گزارش، توضیحات و مقدمات متن توصیه‌هاست. اما متن برجام حدود 170 صفحه است. عجیب است که این کارشناسان اصرار می‌کنند که 90 درصد متن 170 صفحه‌ای برجام مو به مو در این متن به این کوتاهی تکرار شده است. در حالی که هر خواننده‌ای ساده با مقایسه این متن با برجام به سرعت پی خواهد برد که اتفاقا هیچگونه شباهتی بین عبارت بندی‌های این دو متن وجود ندارد.

سفیر ایران در لندن ادامه می‌دهد: کارشناسان مسحور دو مورد تشابه در دو متن شده‌اند: اشاره به سالن‌های آ و بی در نطنز و اشاره به تعداد حدود شش هزار سانتریفیوژ در نطنز. پیشنهاد توافق پیرامون تعداد شش هزار سانتریفیوژ مطلب جدیدی نبوده و مکررا توسط دیوید آلبرایت مطرح شده بود. انتقال سانتریفیوژهای مازاد به سالن بی در نطنز هم که وجود آنها توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سال‌ها پیش برای همه شناخته بود، تنها امکان عملی و ممکن بعنوان محل انبار سانتریفیوژهای مازاد قابل طرح بود و تا آن زمان در اظهارات و مواضع مقامات رسمی و تحقیقاتی غربی به طور مکرر مطرح شده بود. اما تعجب‌آورتر اصرار این دو کارشناس به شباهت متن توصیه گروه بحران در این خصوص با متن برجام است که اتفاقا کاملا متباین و متفاوت از هم هستند. بر خلاف ادعای این آقایان بر اساس برجام سانتریفیوژهای مازاد فردو به سالن بی در نطنز منتقل نمی‌شوند بلکه 1044 سانتریفیوژ سایت فردو در همان سایت باقی می‌مانند که این خود از دستاوردهای مهم ایران و از توافقات مهم برجام است.

عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای در ادامه می‌نویسد: واقعیت آن است که متن برجام اصلا هیچ شباهتی به متن گروه بحران ندارد. برای اثبات این موضوع فقط کافی است بخش بسیار کوتاه چند خطی متن گروه بحران در خصوص بحث رفع تحریم‌ها با متن و ضمایم طولانی ده‌ها صفحه‌ای برجام در بحث رفع تحریم‌ها مقایسه شود. کارشناسان گروه بحران هیچ وقت در آن موقع فکر هم نمی‌کردند که لغو تحریم‌های نفتی، صادرات گاز، پتروشیمی و بقیه موارد در همان مرحله اول ممکن باشد و لذا توصیه کرده بودند که لغو تحریم‌های نفت و گاز و پتروشیمی و کشتیرانی و غیره در سه مرحله و ظرف 10 سال انجام شود و درآمدهای بلوکه شده آن هم نفتی نیز طی سه مرحله 10 ساله و در هر مرحله فقط بخشی از آنها برای تامین هزینه مواد غذایی و دارویی در اختیار ایران قرار گیرد.

وی در پایان می‌افزاید: امید است عزیزانی که به تاریخ مذاکرات هسته‌ای ایران علاقمندند حتما این گزارش گروه بحران و توصیه‌های مندرج در آن را مطالعه کنند و آن را با جزئیات نهایی مورد توافق در برجام مقایسه کنند. این گزارش خود سند درخشانی بر اثبات موفقیت جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد و تامین اهداف ملی خود در مذاکرات هسته‌ای است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها