به گزارش جام جم آنلاین وبه نقل از میزان ، "«دیوار نویسی»، «راه اندازی کاروان تبلیغات»، «استفاده از بلندگوهای سیارخارج از مجلس سخنرانی»، جرم محسوب می شود، قانون در مورد اینگونه تبلیغات صراحت دارد که از 3 تا 30 روز زندان دارد.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در این باره گفت: شاید عده ای بگویند که قانونی وجود دارد که در زمان انتخابات نمی توان اعضای شورا را بازداشت کرد، بله!، این صحیح است اما قطعا خود کاندیدا پوسترهایش را به دیوارهای سطح شهر نمی چسباند و افرادی که برای کاندیدا این کار را می کنند، مشمول این بند می شوند. ضمن اینکه بعد از انتخابات به این موارد هم رسیدگی می شود.
محمد محمودی شاهنشین علاوه بر این افزود: یعنی در همان دادگاه در زمان بعد از انتخابات که احضار اینها از لحاظ قانونی بلامانع می شود، پرونده هایشان رسیدگی می شود؛ در هرصورت هرکاندیدایی در هر زمانی بخواهد خارج از ضابطه و قانون اقدام کند یک جایی قانون مشمول رسیدگی و بازدادن جرایمش خواهد بود.
رئیس هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها «استفاده از هرگونه پلاکارد در غیر از محل ستاد انتخاباتی» و یا «تبلیغ زودتر از موعد مقرر» به عنوان چند مصداق از «جرم مربوط به نوع تبلیغات» نام برد و اضافه کرد: بخش دیگری از تخلفات مشمول «تبصره 2 ماده 82» استفاده از اموال دولتی و اینگونه جرایم می شود که فرد مرتکب شونده به این دست جرائم هشت گانه ممکن است یا اخطار بگیرد و یا برای همیشه از عضویت در شوراها محروم شود.
وی تاکید کرد: ممکن است مرتکبین به این نوع جرائم بعد از رسیدگی به میزان تخلفاتشان در هئیت های حل اختلاف استان و کشور از ثبت نام در دوره های بعدی شورای شهر نیز منع شوند.
شاهنشین اظهار کرد: پرونده کسانیکه مشمول این موارد هستند با شکایت فرمانداری، شکایت افراد و هیئت نظارت و اجرایی و با شکایت های هیئت بازرسان و اجرایی به این شعب مخصوص که در دادستانی های شهرستانها تشکیل شده، می رود و مورد رسیدگی قرار می گیرد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد