به گزارش جام جم آنلاین، علیرضا رحیمی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مدت زمان بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در هیاتهای اجرایی در 24 فروردین به اتمام رسید، هیات های اجرایی نتیجه بررسی ها را به هیات نظارت ارسال کردند که از مجموع کل داوطلبان ثبت نامی، 9288 کاندیدا در هیات های اجرایی تایید صلاحیت شدند.
وی با بیان اینکه 10 هزار و 54 نفر در استان تهران برای انتخابات شوراها ثبت نام کرده اند، گفت: از این میزان 6 هزار و 7 نفر در 16 شهرستان تهران، شامل شهر تهران ثبت نام کرده اند که از این تعداد 5 هزار و 550 نفر در هیات های اجرایی تایید صلاحیت شدند، 460 نفر رد صلاحیت شدند و 70 نفر انصراف دادند.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران با بیان اینکه تعداد ثبت نامی در 32 بخش استان تهران 4 هزار و 47 نفر است، گفت: از این تعداد 3 هزار و 738 نفر در بخش های استان تهران توسط هیات های اجرایی تایید صلاحیت شدند، 303 نفر رد صلاحیت شده و 70 نفر انصراف دادند.
رحیمی با اشاره به آمار ثبت نامی های شهرستان تهران، گفت: در شهر تهران 2 هزار و 982 نفر ثبت نام کردند که از این تعداد 2 هزار و 764 نفر در هیات های اجرایی تایید صلاحیت شدند، 236 نفر رد صلاحیت شده و 18 نفر انصراف دادند.
وی تاکید کرد: با توجه به این اکنون در مرحله بررسی صلاحیت ها در هیات های نظارت هستیم، نمی توان این آمار را نهایی دانست، آمار نهایی مرحله اول 2 اردیبهشت به صورت رسمی از سوی فرمانداری ها به داوطلبان اعلام می شود تا اگر آنها شکایتی داشتند ظرف 4 روز هیات نظارت استان اعلام کند.
رحیمی توضیح داد: کسانی که صلاحیت آنها در هیات های اجرایی رد شده است و آنهایی که از سوی هیات نظارت نیز رد صلاحیت می شوند، با در دست داشتن مدارک رسمی از سوم تا ششم اردیبهشت می توانند به هیات های نظارت استان شکایت کرده تا ظرف 10 روز به شکایت آنها رسیدگی شود. 16 اردیبهشت زمان اعلام نهایی مرحله دوم بررسی صلاحیت کاندیداها در انتخابات شوراها است.
وی در عین حال گفت: آن دسته از داوطلبانی که به صورت رسمی در دوم اردیبهشت تایید صلاحیت آنها اعلام می شود، صلاحیت حضور در انتخابات را دارند و 16 اردیبهشت زمانی است که نتیجه بررسی شکایت رد صلاحیت شده ها در هیات های اجرایی و نظارت اعلام می شود.
رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی استان تهران در توضیح روند بررسی صلاحیت در هیاتهای اجرایی گفت: هیات های اجرایی طبق مواد 26 و 29 قانون انتخابات ناظر به شرایط ایجابی و سلبی به بررسی صلاحیت ها کاندیداها می پردازند، البته در نهایت طبق قانون ملاک تشخیص هیات های اجرایی است.
رحیمی ادامه داد: در هیات های نظارت نیز براساس نظر مراجع چهارگانه یعنی سازمان ثبت احوال، وزارت اطلاعات، وزارت دادگستری و نیروی انتظامی صلاحیت ها بررسی می شود، البته اگر این مراجع مستندات لازمی را نداشته و یا ارائه نکرده باشد، ملاک تشخیص هیات نظارت است.
وی در پایان تاکید کرد: هیات نظارت استان تهران با تاکید بر رعایت مر قانون از حقوق مردم و حق الناس دفاع می کند و ملاک در بررسی ها را قانون می داند، چون وظیفه ما صیانت از حقوق مردم است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت