او پیش از دستگیری به عنوان کارآفرین نمونه مورد تجلیل وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و همین موضوع باعث شده بود تا مالباختهها در قانونی بودن فعالیتش تردید کمتری داشته باشند.
جزئیات احکام صادره حضوری ابلاغ میشود
به گزارش جامجم، این پرونده 11 متهم دیگر از جمله دو نفر از بستگان نزدیک مدیرعامل شرکت و دو زن هم داشت که از اتهام «مشارکت در کلاهبرداری شبکه ای» تبرئه شدهاند.
براساس رای صادره، پس از برگزاری جلسه دادگاه در 22 اسفند 95، محرز شد مدیرعامل شرکت با حیله، تقلب و عملیات متقلبانه، شاکیان را به امری خلاف واقع یعنی به دست آوردن سود کلان امیدوار کرده و از این طریق اموال آنها را برده است.
یک مقام آگاه قضایی با تاکید بر نیاز مراجعه حضوری مالباختهها به شعبه یازدهم دادگاه کیفری استان تهران برای اطلاع از جزئیات احکام صادره، به جامجم گفت: «متهم به جرم ارتکاب 5376 فقره کلاهبرداری به 10 سال حبس، رد مال و پرداخت جزای نقدی محکوم شده است. این در حالی است که پرونده حدود 14 هزار مالباخته دارد که شکایت آنها پس از بررسی در دادسرا و ارجاع به دادگاه، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. از مالباختهها میخواهیم برای آگاهی از جزئیات بیشتر احکام صادره به شعبه یازدهم دادگاه کیفری استان تهران مراجعه کنند.» در دو روز گذشته دستکم 700 مالباخته برای دریافت حکم به شعبه یازدهم رفتهاند.
در دادگاه چه گذشت؟
در ابتدای جلسه دادگاه که با حضور چهار نفر از متهمان در شعبه یازدهم دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد، نماینده دادستان اتهام 12 متهم را «مشارکت در کلاهبرداری شبکهای» اعلام و درخواست مجازات کرد.
براساس محتویات پرونده، متهم ردیف اول، مدیرعامل شرکت است که با همدستی سایر متهمان در پوشش فروش کودهای ورمی کمپوست و پرورش کرم خاکی، شهروندان استانهای مختلف کشور را به سرمایهگذاری در شرکت ترغیب کرد اما پس از مدتی دست به کلاهبرداری صد میلیارد تومانی زد. او با استفاده از پولهای به دست آمده، چند باب دفتر و چند دستگاه خودروی خارجی گرانقیمت خریده بود. هزاران مالباخته پرونده نیز از یک میلیون تا یک میلیارد تومان خسارت دیدهاند، اما بیشتر آنها مبالغی بین 40 تا 50 میلیون تومان از دست دادهاند.
مدیرعامل شرکت، مردی 68 ساله است که در دادگاه در دفاع از خود گفت: «من فقط کلاهبرداری از 720 نفر را قبول دارم که مبلغش حدود 18 میلیارد تومان میشود.»
او درباره این که چرا با وجود داشتن مدرک فوقدیپلم، دکتر صدایش میکردند نیز گفت: «من فوقدیپلم دارم اما چند سال پیش به من مدرکی معادل دکتری دادند، برای همین همه دکتر صدایم میکردند.» بعد از او، دو نفر از بستگان نزدیکش و یک زن نیز از خود دفاع کردند و مدعی شدند فقط به عنوان کارمند در شرکت فعالیت داشتند. مدتی پس از برگزاری جلسه، قضات وارد شور شدند و احکام متهمان را صادر کردند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
فرزاد آشوبی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد