به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا پورابراهیمی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار کرد: برآوردها حاکی از این است که ارزش کالای قاچاق در کشور سالانه حدود 20 تا 25 میلیارد دلار است که بخشی از آن از مبادی رسمی انجام میشود و اگر بخواهیم به طور مثال تهلنجی و تعاونی مرزنشینان را در نظر بگیریم، این عدد حدود هفت میلیارد دلار است.
وی تصریح کرد: بخش دیگر نیز در بخشهایی از مناطق آزاد کشور شکل میگیرد که به علت نبود نظارت جامع در سرزمین اصلی است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: برآوردها نشان میدهد نزدیک به 70 درصد قاچاق کالا از مبادی رسمی وارد میشود و بخش کمی از مبادی غیررسمی صورت میگیرد.
پورابراهیمی با بیان اینکه در مناطق آزاد باید حتما بین سرزمین اصلی و منطقه آزاد امکان نظارت و کنترل وجود داشته باشد، گفت: هیچ منطقه آزادی در دنیا وجود ندارد که شما یک مانع طبیعی مثل رودخانه و کوه یا مانع ساخته شدهای مثل دیوار آن را محصور نکرده باشد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی ما منطقه آزادی تعریف میکنیم که داخل خانههای مردم است و این محدودهها تعریف نشده باشد، به دلیل عدم تشخیص سرزمین اصلی و نبود امکان نظارت منطقه آزاد که قانون تعریف کرده، موضوع واردات کالا چالش اساسی ما در بخش اقتصادی میشود.
پورابراهیمی اظهار کرد: با اقداماتی که در کمیسیون اقتصادی و تلفیق برنامه ششم انجام شده در قانون برنامه ششم بحث انتقال مناطق آزاد را به دلیل همین مشکلات از جمله بحث مالیاتی، گمرکی و سرمایهگذاری خارجی به حوزه وزارت اقتصاد ملحق کردیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: عملکرد دولت در سه چهار سال اخیر در بخش اجرای قانون مبارزه با قاچاق ضعیف بوده است و قابل دفاع نیست.
غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: در فرآیند ورود کالا تا عرضه در بازار، عدم هماهنگی بین دستگاههای دولتی کاملا مشهود است.
در ادامه داوود محمدی، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: همانطور که همکارانم گفتهاند سالانه 18 تا 25 میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور میشود و سالانه از این محل دو میلیون فرصت شغلی از بین میرود و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره مبارزه با قاچاق کالا این موضوع در دستور کار کمیسیون اصل90 قرار گرفت.
محمدی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 20 دستگاه در بخش مبارزه با قاچاق کالا وجود دارند که هماهنگی لازم بین آنها وجود ندارد و همچنین برنامه مدون قابل رصد نیز وجود ندارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت