به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، پتن در سال 1917 میلادی به سمت فرمانده کل نیروهای فرانسه نائل شد. پس از حمله آلمان نازی به فرانسه در مه 1940 میلادی، از این مرد محترم 84 ساله خواسته شد تا دولتش را تشکیل دهد. پس از شکست ارتش فرانسه، از "قهرمان وردون" خواسته شد تا صلح موقت را بپذیرد. در روز 22 ژوئن همان سال، فرانسوی در 80 کیلومتری شمال شرق پاریس رسما شکست را پذیرفتند و مراسم جشن آلمانیها در همان نقطهای رخ داد که خودشان در 11 نوامبر 1918 میلادی به فرانسه اعلام شکست کرده بودند.
مارشال پتن، رئیس جمهور فرانسه، در حال ملاقات با آدولف هیتلر در مونتوآر در مقابل پاول اشمیت، مترجم هیتلر
بر اساس مفاد تعیین شده، قرار شد که شمال فرانسه در اشغال آلمانها باقی بماند و بخش جنوبی آن، حدود 40 درصد خاک فرانسه، به شکلی مستقل و با مرکزیت ویشی در 320 کیلومتری جنوب پاریس اداره شود. سرنوشت چنین برای پتن رقم زد که او مدیریت این کشور مستقل را بر عهده گیرد. همچنین بخش کوچکی از جنوب شرقی فرانسه، حوالی نیس، نیز در کنترل ایتالیاییهایی درآمده بود که به تازگی در 10 ژوئن وارد جنگ شده بودند.
دولت ویشی به حکومت فرانسه در زمان بین ۱۹۴۰ (شکست از آلمان نازی) و ۱۹۴۴ (آزاد سازی فرانسه توسط متفقین و نیروهای مقاومت) گفته میشود. ریاست این دولت بر عهده مارشال پتن بود.
همین تصویر عکس دست دادن هیتلر و پتن باعث شد تا اتهام خیانت به کشور توسط مردم فرانسه به او زده شود
فیلیپ پتن در 24 اکتبر 1940 میلادی با هیتلر دست داد. گرچه وی در مقابل درخواست هیتلر مبنی بر حمله به بریتانیا مقاومت میکرد، اما انتشار عکس دست دادنشان باعث شد تا مردم دولت ویشی را همدست آلمان نازی بدانند.
پس از جنگ، فیلیپ (مارشال) پتن به جرم خیانت به کشور به اعدام محکوم شد اما مارشال دوگل به خاطر سن و افتخارات پتن در جنگ جهانی اول، این حکم را تبدیل به حبس ابد کرد. وی سرانجام در تاریخ 23 ژوئیه 1951 میلادی در سن 95 سالگی از دنیا رفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد