به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، دانشمندان فضایی اروپا روز پنجشنبه با اعلام خبر کشف 7 سیاره با ابعاد زمین که در مداری به دور یک «ستاره کوتوله» و با درجه دمایی نزدیک به دو پنجم دمای خورشید می چرخند و در فاصله ای معادل 40 سال نوری یا نزدیک به 400 هزار میلیارد کیلومتر از زمین قرار دارند، گفتند: چنین کشفی در تاریخ کشفیات فضایی بی سابقه است.
مسئولان سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) نیز خبر کشف این سیاره ها را که از سوی دانشمندان فضایی مجموعه «تراپیست 1» نامگذاری و در نشریه علمی «جورنال نیچر» منتشر شده بود، تایید کردند و این کشف را قدمی عمده درمسیر پی بردن به امکان حیات بر روی سیاره های دیگر توصیف کرده اند.
بر اساس همین کشفیات، فاصله این مجموعه با ستاره مرکزی به طور محسوسی نسبت به فاصله سیاره های منظومه شمسی نسبت به خورشید کمتر است و به همین دلیل با سرعت بیشتری به دور این ستاره کوتوله می چرخند.
دانشمندان معتقدند حتی درصورتی که تحقیقات نشان دهد که هیچ گونه نشانه حیاتی بر روی این سیاره ها وجود ندارد، کشف آن ها اطلاعات گران قیمتی در مورد عواملی که مانع پیدایش حیات بر روی آن ها شده است، بدست می آورند.
به این ترتیب انسان با این کشف، این سوال را که آیا بر روی سیارات دیگر در بیرون منظومه شمسی حیات وجود دارد یا خیر را پشت سر گذاشته و با این سوال روبرو است که در چه زمانی می تواند برروی سیاره دیگری جز زمین زندگی کند؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت