به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، علی شمخانی در دیدار ژان اسلبورن، با استقبال از گسترش همکاری های بلند مدت و پایدار میان دو کشور در موضوعات مختلف به ویژه در حوزه های اقتصادی، بانکی و بیمه بر اهمیت تعیین ساز و کارهای اجرایی توافقات میان ایران و لوکزامبورگ تاکید کرد.
وی با اشاره به ویژگی های سیاسی، موقعیت جغرافیایی و ظرفیت های اقتصادی و فناوری جمهوری اسلامی ایران، همکاری با کشورهای مستقل بر اساس احترام متقابل و تامین منافع مشترک را در ردیف اولویت های ثابت کشورمان عنوان کرد و اظهار داشت: در شرایط پسابرجام و رفع موانع تحریم، لوکزامبورگ می تواند از ظرفیت های گسترده موجود در ایران برای سرمایه گذاری استفاده نماید.
دبیر شورای عالی امنیت ملی، برجام را توافقی بین المللی و الزام آور برای امضاء کنندگان و سایر کشورهای عضو جامعه بین المللی عنوان کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران به تایید مراجع نظارتی تاکنون به مجموعه تعهدات خود عمل نموده لیکن موفقیت برجام در گرو جبران عقب ماندگیها از سوی کشورهای غربی و اجرای بدون تنازل تعهدات از سوی همه طرف ها می باشد.
دریابان شمخانی با تشریح نقش محوری ایران در تامین ثبات و امنیت منطقه ای و مبارزه موثر با بحران تروریسم ضرورت همکاری بین المللی به منظور مقابله همه جانبه با ریشه های فکری و محدود سازی منابع مالی، تسلیحاتی و انسانی جریان تروریسم را مورد تاکید قرار داد و افزود: تجربیات تلخ سال های اخیر نشان می دهد که لازمه جلوگیری از تسری بحران تروریسم به غرب،ایفای نقش سازنده وغیر تبعیض آمیز کشورهای اروپایی در مقابله با سرشاخه های اصلی بحران در عراق و سوریه و سایر مناطق آلوده است.
شمخانی ضرورت ورود اتحادیه اروپا به بحران یمن و جلوگیری از کشتار بی رحمانه مردم این کشور از سوی عربستان سعودی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: سکوت در قبال جنایات تاسف آور آل سلمان علیه زنان و کودکان بی دفاع یمنی شراکت در نسل کشی و انهدام منابع و زیر ساخت های این کشور فقیر است.
وزیر امور خارجه لوکزامبورگ نیز در این دیدار با اشاره به نقش مثبت و ممتاز جمهوری اسلامی ایران در مقابله با گروه های تروریستی بر گسترش رایزنی ها و همکاری ها میان دو کشوردر ابعاد مختلف تاکید کرد.
ژان اسلبورن با تاکید بر فعال سازی مجموعه ظرفیت هایی که برجام برای توسعه مناسبات میان کشورهای اروپایی و ایران ایجاد نموده است، افزود: رویکرد کشورهای اروپایی به ویژه پس از توافق هسته ای با ایران، گسترش همه جانبه همکاری های مشترک و توسعه سرمایه گذاری در بخش های زیر ساختی برای دستیابی به روابط اقتصادی بلندمدت و مستحکم است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد