متاسفانه وابستگی شدیدی برای تامین این محصول با ارزش به کشورهای خارجی وجود دارد. باید تمام تلاش خود را برای پرورش و تولید آن در داخل کشور انجام داد. پرورش آرتمیا در استخرها و زهآبها روشی جایگزین برای احیای آرتمیای دریاچه ارومیه است که مطالعه و انجام آن در استان و برخی از مناطق کشور موفقیتآمیز بوده است. توسعه تکثیر و پرورش آرتمیا در آذربایجان غربی با توجه به تهدید کمآبی دریاچه ارومیه میتواند به عنوان کشت جایگزین محصولات کشاورزی راهکار مناسبی در جهت اشتغال جایگزین برای کشاورزان حوضه آبریز دریاچه ارومیه باشد.
بازسازی و احیای ذخایر آرتمیا، جلبکها و میکرو ارگانیسمهای دریاچه ارومیه، تولید و پرورش آرتمیا در محیط بسته و تانک، ایجاد خزانه ژنتیکی، فرآوری و پرورش جلبکهای دونالیلا و کلرلا و تولید پودر خشک از آنها و اجرای طرح پایلوت پرورش آرتمیا در استخرهای ژئو ممبران و خاکی فسندورز میاندوآب از جمله پروژههای در دست اقدام مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در راستای تولید و پرورش این آبزی ارزشمند است.
تمرکز بر نکات کلیدی مهم شامل کاهش سطح تبخیر و مدیریت آبهای ورودی، استفاده درست در ایجاد زیستگاههای طبیعی از آبهای ورودی در حفظ ذخایر آرتمیا و دیگر تنوع زیستی آن، در حال حاضر پروژههای قابل قبول در وضعیت فعلی دریاچه ارومیه است و امید میرود مورد توجه بیشتر مسئولان ستاد احیای دریاچه ارومیه قرار گیرد.
یوسفعلی اسدپور
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد