در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نوول ابسروواتور، در این گزارش تصویری نگاهی داریم به خانه تعدادی از دیکتاتورهای ساقط شده جهان که همگی مرده اند به استثنا یک نفر. البته دیکتاتورها اغلب صاحب کاخ ها، ویلا ها و اقامتگاه های متعددی بودند اما در این گزارش فقط مشهورترین خانه آنها معرفی می شود. پس از سقوط این دیکتاتورها خانه هایشان سرنوشت متفاوتی داشتند.
1 - خانه زادگاه آدولف هیتلر دیکتاتور آلمان نازی در برونو-ام-این در کشور اتریش. اخیرا دولت اتریش تصمیم گرفته تا این خانه را ویران کند یا دستکم معماری آن را طوری تغییر دهد که دیگر قابل شناسایی نباشد. عکاس: Kerstin Joensson/AP/SIPA .
2 - نمای خارجی خانه زادگاه آدولف هیتلر در عکسی که روز 8 مه 2016 گرفته شده است. روی سنگ نوشته ای که در مقابل خانه نصب شده است، این جمله به چشم می خورد: «برای صلح ، آزادی و دموکراسی. میلیون ها کشته به ما یادآوری می کنند: هرگز فاشیسم». دولت اتریش روز 17 اکتبر اعلام کرد که خانه را با خاک یکسان خواهد کرد اما در پی اعتراض بسیاری از مردم ، دولت این کشور تصمیم گرفت یک مناقصه معماری برای تغییر طرح ساختمان را اعلام کند. هدف: ساختمان به شکلی درآید که هرگز به محل زیارت نئو نازی ها تبدیل نشود. عکاس: CHRIS WALLBERG / PICTURE ALLIANCE / DPA .
3 - نمای ویلای تولونیا که اقامتگاه بنیتو موسولینی دیکتاتور فاشیست ایتالیا از سال 1925 تا 1943 در شهر رم بود.عکس در روز 24 اکتبر 2014 گرفته شده است. عکاس: Andrew Medichini/AP/SIPA .
4 - پازو دِ مئیراس ، قلعه اربابی در گالیسیا که اقامتگاه فرانسیسکو فرانکو دیکتاتور اسپانیا بود. بازماندگان فرانکو هنوز مالک این قلعه هستند. با این حال، به دلیل اینکه پازو دِ مئیراس در فهرست آثار فرهنگی اسپانیا ثبت شده است ، آنها ناگزیر شدند از سال 2008 دستکم 4 روز در ماه درهای آن را برای بازدید عمومی بگشایند. عکاس: Enrique Dans .
5 - کاخ مجلل پریماوری ( کاخ بهاری) اقامتگاه نیکلای چائوشسکو دیکتاتور معدوم رومانی و همسرش در شهر بخارست که در ماههای اخیر به موزه تبدیل شده است. این عکس در روز 12 مارس 2016 هنگام گشودن درهای آن به روی عموم گرفته شده است. عکاس: Augustin BIRAU .
6- حمام طلایی نیکلای چائوشسکو و همسرش در کاخ پریماوری . عکاس: Augustin BIRAU .
7 - داچا ( ویلا) کونتسوو اقامتگاه شخصی جوزف استالین دیکتاتور شوروی. این عکس متعلق به نوامبر 2010 است. عکس: AFP / RIA NOVOSTI / SPUTNIK .
8 - ایوان تابستانی داچا کونتسوو که با پنجره های بزرگ محصور شده است. استالین دیکتاتور شوروی 20 سال آخر عمرش را در کونتسوو سپری کرد. استالین در روز 5 مارس 1953 جان سپرد. عکس: AFP / RIA NOVOSTI / SPUTNIK .
9 - یکی از کاخ های صدام حسین دیکتاتور معدوم عراق در شهر بصره. این عکس متعلق به 8 ژانویه 2008 است. عکاس:AFP /ESSAM AL-SUDANI .
10 - یکی از سرویس های بهداشتی کاخ صدام حسین معدوم در شهر بصره پس از تصرف آن توسط تفنگداران بریتانیایی در 7 آوریل 2003 . عکاس: AFP /SIMON WALKER .
11 - شورشیان لیبیایی در داخل باب العزیزه ، پادگان قلعه مانند معمر قذافی دیکتاتور معدوم لیبی در شهر طرابلس در 23 اوت 2011 . عکاس: Sergey Ponomarev/AP/SIPA .
12 - سالن سعدی قذافی یکی از پسران معمر قذافی در داخل باب العزیزه در 25 اوت 2011 . عکاس: CAI YANG/CHINE NOUVELLE/SIPA .
13 - امروز تمام ساختمان هایی که پیش از این مجموعه باب العزیزه را تشکیل می دادند ، ویران شده اند. عکس بخشی از این ویرانه ها که در 31 مارس 2015 ثبت شده است. عکاس: AFP / MAHMUD TURKIA .
14 - یکی از ویلا های لوکس زین العابدین بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس در حمامه که در جریان تظاهرات ضد دولتی در 13 ژانویه 2011 به آتش کشیده شده است. دیکتاتور تونس در فردای آن روز از کشورش فرار کرد. در میان دیکتاتورهایی که در این گزارش نامشان آمده زین العابدین بن علی تنها فردی است که هنوز زنده بوده و در تبعید به سر می برد. عکاس :AFP / CLOTILDE GOURLET .
15 - قلعه اربابی سائو بنتو در شهر لیسبون پایتخت پرتغال که اقامتگاه آنتونیو دِ اولیویئرا سالازار دیکتاتور این کشور بود. به جای اینکه این قلعه تخریب شود امروز به عنوان اقامتگاه رسمی نخست وزیر پرتغال مورد استفاده قرار دارد. در این عکس که متعلق به 19 ژوئیه 2016 است آنتونیو کاستا نخست وزیر پرتغال از فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه استقبال می کند. عکاس: AFP / STEPHANE DE SAKUTIN.
گزارش : بهرام افتخاری / جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت