قربانعلی رفیعی بلداجی، کارآفرین برتر سال 91 و برنده جشنواره علم تا عمل سال 93 ـ که مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان در استان کهگیلویه و بویر احمد است ـ توانسته با استفاده از شیره بلوط، نوعی گز با طعم و خاصیتی جدید تولید و آن را با نام عسلوک به بازار عرضه کند.
وی در گفتوگو با جامجم درباره تفاوت تولید این گز با محصولات مشابه میگوید: استفاده از شیره بلوط مهمترین تفاوت گز عسلوک است.
رفیعی بلداجی ادامه میدهد: بلوط درخت بومی در مناطق معتدل است که در ایران در جنگلهای کردستان، لرستان و کهگیلویه میروید. خواص طبی این گیاه سنتی که از قدیم برای درمان بیماریهای مختلفی استفاده میشود باعث شده نهتنها طعم این نوع گز متفاوت شود، بلکه مقدار شیرینی آن نیز کاهش یابد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا افراد مبتلا به دیابت میتوانند از این گز استفاده کنند، میگوید: کاهش میزان قند محصول به آن اندازه نیست که امکان مصرف برای این گروه را داشته باشد. توقف خونریزی، ضدعفونی معده، درمان بواسیر خونی، رفع ترشحات زنانه و مدر بودن از جمله خواص شیره بلوط است .
به گفته مدیرعامل شرکت دانشبنیان نوآوران عسلوک یاسوج برای تولید صد کیلو گز، 20 کیلو عصاره بلوط استفاده میشود.
رفیعی بلداجی درباره قیمت محصول میگوید: قیمت این محصول که صادرات آن مورد استقبال کشورهای روسیه وامارات و برخی کشورهای دیگر بوده است، تفاوت چندانی با گزهای دیگر ندارد. به همین دلیل هر یک کیلو گز عسلوک با قیمت 80 هزار تومان صادر میشود.
طرح مورد نظر پس از نتیجه مثبت در مقیاس آزمایشگاهی با همکاری معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی، هم اکنون پس از اخذ پروانه تولید در حال تولید در کارخانه گز و نبات نشوای یاسوج است و به عنوان سوغات پایتخت طبیعت ایران معرفی شده که دارای چسبندگی بسیار پایین است و موقع مصرف به دندانها نمیچسبد. همچنین دارای قند و شیرینی پایینی است که گلوی مصرفکننده را نیز تحریک نمیکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم