به گزارش جام جم آنلاین از شبکه رادیویی ایران، کارشناس حیات وحش و تنوع زیستی در مورد علت نامگذاری روز یوزپلنگ در برنامه سیاره آبی گفت: در تارخ و فرهنگ ما بارها به یوزداری و یوزبانی اشاره شده است. در گذشته ایرانی ها و هندی ها، یوزها را اهلی می کردن و برای شکار آهو ار آن استفاده می کردند و در قبال خدمت یوز به انسان جگر آهوی شکار شده را به یوزپلنگ میدادند.
پرهام دیباج افزود: در سال های بعدی در خیلی از مناطق دشتی و بیابانی آسیا به طور پراکنده یوزپلنگ ها حضور داشتند. با آمدن سلاح های شکاری و موتور سیکلت ها به مرور منقرض شدند و تنها زیستگاه امن آنها مناطق کویری مرکزی کشور ما شد. به همین دلیل در سال های اخیر به جای یوز آسیایی ، یوزپلنگ ایرانی نامیده می شود.
وی ادامه داد: 13 سال پیش اتفاق ناخوشایندی در منطقه بافق افتاد. یوزپلنگ مادر با دو توله خود به دلیل گرما به یکی از باغ های شهر پناه آورده بودند.متاسفانه مردم آن منطقه با ضرب و شتم باعث از بین رفتن یکی از توله ها شدند و یوز مادر هم فرار کرد. بعد از این اتفاق طرفداران محیط زیست تلاش کردند تا این روز را به نام یوزپلنگ نام گذاری کنند.
این کارشناس حیات وحش در مورد تعداد یوزپلنگ های موجود در ایران و نحوه زیست آنها گفت: در حال حاضر در بیابان های کشورمان 50 قلاده یوزپلنگ داریم. یوزپلنگ محبوبیت خود را در فرهنگ ما مجدد به دست آورده است و مردم مطلع شدند که یوزپلنگ حیوانی نیست که بخواهد به انسان حمله کند.
دیباج افزود: زیستگاه یوزها با جاده کشی و آسفالت تهدید می شود. احداث بی رویه جاده بدون توجه به سلامت اکوسیستم اصلی ترین تهدید برای زیستگاه های آنهاست.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با دکتر سیما فردوسی مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با فریده شجاعی، نایب رئیس فدراسیون فوتبال وهمسر زندهیاد منصور پورحیدری
در گفت و گو با رئیس مرکز تحقیقات صدا وسیما بررسی کردیم