به گزارش جام جم آنلاین، فرامرز تاجیک در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت: نبود مواد اولیه شکرخام ، سومین عامل تعطیلی کارخانه قند ورامین است که متاسفانه با اینکه بارها کارشناسان و مسئولان به مدیران این واحدی تولید تذکر داده اند اما کاری صورت نگرفت.
وی افزود: کارشناسان وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، موسسه استاندارد و نیز جهاد کشاورزی پس از بازدید از این واحد تولیدی ، آن را فاقد استاندارهای لازم تولید از جمله نحوه انبار وفرایند تولید دانستند.
معاون سیاسی انتظامی فرمانداری ورامین گفت: مدیران کارخانه قند این شهرستان با بی توجهی به تذکرات این کارشناسان زمینه تعطیلی این واحد تولیدی را فراهم کردند.
تاجیک با بیان اینکه در صورت حل نگرانی های کارشناسان ، امکان رایزنی برای تامین مواد اولیه کارخانه وجود داشت افزود: اگر مالکان کارخانه این نگرانی ها را برطرف می کردند مواد اولیه نیز تامین و از تعطیلی آن جلوگیری می شد.
وی در ادامه به پیگیری های شهرستانی ، استانی و کشوری برای فعال کردن دوباره کارخانه قند ورامین اشاره کرد و گفت: تاکنون با صندوق بازنشستگی کشور و شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران به عنوان متولیان امر، مکاتباتی صورت گرفته است که هنوز پاسخی از این نهادها دریافت نشده است.
معاون سیاسی فرمانداری ورامین درباره پرداخت حق و حقوق کارگران کارخانه افزود: تا فروردین 95 حقوق آنان پرداخت شده است اما بابت سه ماه گذشته پولی به کارگران نداده اند که طبق روال قانونی پیگیر حق کارگران رسمی و قراردادی هستیم.
کارخانه قند ورامین با 400 کارگر رسمی و قراردادی از 17 اسفند 94 تعطیل شده است.
مشکلات این کارخانه نخستین بار در آذر 93 به علت نبود مواد اولیه (شکرخام) روی داد.
در آن زمان دولت یازدهم واردات شکر خام را بسیار محدود کرد و عملا این کارخانه نخستین بار تعطیل شد.
پس ازپیگیری های لازم و وارد کردن 25 هزار تن شکر ، کارخانه قند ورامین از 23 آبان 94 پس از یکسال تعطیلی و خانه نشینی کارگرانش دوباره جان گرفت. اما این فعالیت به عید 95 نرسیده از جنب و جوش افتاد.
مدیر داخلی کارخانه قند ورامین در 17 اسفند 94 در گفتگوی تلفنی، علت تعطیلی این کارخانه را ناتوانی در تامین انبار مورد نیاز برای ذخیره کردن محصولات اعلام کرد و گفت: دولت ، صاحبان کارخانه را مکلف کرده است 25 هزار تن از تولیدات مان را تا یکسال در انبار نگهداری کنیم .
رضایی افزود: انبار کارخانه حدود 25 هزار تن گنجایش دارد اما اجازه تخلیه محصولات را نمی دهند تا مواد اولیه واردکنیم و از سوی دیگر برای تامین انبار جدید بامشکل مالی مواجه هستیم .
وی گفت: برای اجاره کردن انبار باید بابت هر تن محصول 8500 تومان کرایه بدهیم که اگر این کاررا انجام بدهیم باید تمام حقوق ودستمزد کارگران صرف پرداخت اجاره بهای انبار شود.
مدیر داخلی کارخانه قند ورامین با اشاره به موافقت دولت در واردات 86 هزارتن شکر خام ویژه این واحد تولیدی افزود: ازاین میزان فقط 25 هزار تن به ما داده شده است و تحویل مواد اولیه جدید را منوط به داشتن انبار کرده اند.
رضایی گفت: پیش از این ما خودمان شکر وارد می کردیم و به محض تولید محصول و پس از کسب مجوزها واستانداردهای لازم ، محصولات فروخته می شد اما اکنون اجازه فروش به ما نمی دهند.
کارخانه قند ورامین برای یک سال فعالیت خود نیازمند واردات بیش از 130 هزار تن شکر خام است .
کارخانه قند ورامین که به هویت اقتصادی این شهرستان تبدیل شده است در سال 1312 به دست مارکوف معمار روس بنا شد. این کارخانه به عنوان اثری ملی در فهرست آثار تاریخی کشور نیز ثبت شده است.
کارخانه قند ورامین تا سال 82 دولتی بود اما در دولت اصلاحات به بخش خصوصی واگذار شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت