به گزارش جام جم آنلاین ، جاش ارنست گفت: بن رودز فردی است که درباره توافق با ایران حقیقت را گفته است و این جمهوری خواهان هستند که یا به روشی بد اطلاعات اشتباه دریافت کرده اند و یا به روشی وقیحانه درباره توافق با ایران دروغ می گویند.اگر آنها می خواهند در این رابطه تحقیق کنند این موضوعی است که از آن استقبال می شود.
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره درخواست کنگره برای حضور بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا در یکی از جلسات استماع یکی از کمیته های آن درباره موضوع توافق هسته ای ایران گفت: ما تمامی شواهد لازم و ضروری برای ارزیابی این موضوع که چه فردی حقیقت را درباره توافق با ایران می گوید و اینکه چه فردی حقیقت را نمی گوید در اختیار داریم. این اعضای کمیته هستند که حقیقت را درباره توافق اتمی ایران نمی گویند. بنابراین اگر آنها بار دیگر خواهان برگزاری جلسه استماع هستند به نظرم این موضوع تنها می تواند برای رسیدن به ریشه این موضوع که چرا آنها درباره توافق با ایران دروغ می گویند، مفید باشد. ما از این موضوع استقبال می کنیم. آنها می توانند با «کن باک» نماینده کلرادو این کار را آغاز کنند.تام کاتن هم می تواند حرف های زیادی بزند. به نظرم او می تواند به سوالات دشوار درباره آنچه که درباره توافق با ایران گفته است که درست از آب در نیامده است، پاسخ دهد. هر آنچه که بن رودز درباره توافق با ایران گفته است، درست از آب درآمده است.آیا از نظر شما اینکه افرادی که درباره توافق با ایران دروغ گفته اند از فردی که حقیقت را گفته است سوال کنند موضوعی منصفانه است؟
وی افزود:بن رودز فردی است که درباره توافق با ایران حقیقت را گفته است و این جمهوری خواهان هستند که یا به روشی بد اطلاعات اشتباه دریافت کرده اند و یا به روشی وقیحانه درباره توافق با ایران دروغ می گویند.اگر آنها می خواهند در این رابطه تحقیق کنند این موضوعی است که از آن استقبال می شود.من نمی دانم چرا در جریان تحقیق درباره افرادی که درباره توافق با ایران دروغ گفته اند به حضور و مشارکت فردی که حقیقت را گفته است،نیاز دارد. اجازه بدهید آنها خودشان که دروغ گفته اند قسم بخورند و خودشان در این رابطه سخن بگویند. شاید آنها خودشان درباره این موضوع که بازرسان بین المللی توانسته اند که پایبندی ایران به توافق را راستی آزمایی کنند، توضیح دهند. شاید آنها بتوانند درباره سخنان برخی افراد از جمله استیو گلیس که گفته ایران از راه رفع تحریم ها صدها میلیارد دلار کسب می کند،توضیح دهند. آنها درباره تمامی این موضوعات و هر موضوعی اشتباه کرده اند.اگر آنها می خواهند درباره این موضوع صحبت کنند و این موضوع را در برابر مردم آمریکا شفاف سازی کنند که چرا حقیقت را نگفته اند، آنگاه از آنها استقبال می شود.به نظرم لازم نیست فردی که حقیقت را درباره توافق با ایران گفته بخشی از این موضوع باشد.
سخنگوی کاخ سفید گفت:به نظرم آنچه که سناتور کاتن درباره توافق با ایران گفته است ،درست از آب درنیامده است.یا او اطلاعات اشتباهی دریافت کرده است و یا اینکه او حقیقت را نگفته است.او بارها و بارها اطلاعاتی درباره برنامه اتمی ایران ارائه کرد که درست نبود.این تنها یک حدس نیست. او در برنامه تلویزیونی «میت د پرس» گفته که این توافق از راه رفع تحریم ها به آنها یکصد و پنجاه میلیارد دلار می دهد.این درست نیست و او اشتباه کرده است.او گفته که این توافق آنها را در هشت یا 10 سال آینده در مسیر تبدیل به کشوری اتمی قرار می دهد.این درست نیست و در حقیقت ما می توانیم در جریان ده سال و ماوراء آن این موضوع را که آنها به طرف ساخت سلاح اتمی حرکت نمی کنند راستی آزمایی کنیم.به خاطر اینکه این توافق تحقق پیدا کرد آنها از دسترسی به سلاح اتمی دورتر شده اند.مقامات دولتی در مواردی بیشمار در کنگره برای شرکت در جلسات استماع درباره موضوع توافق اتمی ایران حضور پیدا کرده اند. از ماه ژانویه دو هزار و پانزده دهها جلسه استماع در این رابطه برگزار شده است که آخرین بار آن با حضور تام شانون در برابر کمیته روابط خارجی سنا برگزار شد.کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان هم در ماه فوریه جلسه استماعی در این رابطه داشته است.دولت همچنین بیش از سی مرتبه جلسات استماع محرمانه و علنی زیادی در هجده ماه اخیر درباره توافق اتمی ایران برگزار کرده است.اگر مسئله در اینجا برگزاری یک جلسه استماع است که بر اساس آن جمهوری خواهان دروغگویی را متوقف سازند و حقیقت را درباره موضوع اتمی ایران بگویند احتمالا این موضوع باید در یکی از سی جلسه استماع که با آنها داشته ایم روی داده باشد و تصور نمی کنم که سی و یکمین جلسه استماع آنها را به راه راست هدایت کند.
ارنست در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:از نظر شما خطر اتباع آمریکایی که به داعش پیوسته اند و یا آنهایی که قصد دارند به این گروه بپیوندند،چقدر است،گفت:ما درباره راهبرد خود برای مقابله با داعش صحبت کرده ایم.ما بارها درباره بعد نظامی این راهبرد و به طور ویژه هدف قرار دادن داعش در عراق و سوریه صحبت کرده ایم.بدیهی است که این موضوع از الویت زیادی برای ما برخوردار است اما اولویت دیگری که این دولت بر روی آن به طور جدی سرمایه گذاری کرده است مقابله با افراط گرایی خشونت بار است و مقابله با اقدامات داعش برای افراطی کردن افراد آسیب پذیر در سراسر جهان و از جمله در امریکا است.ما با پشتکار زیاد و در تعامل با رهبران جوامع مختلف کشور و از جمله جامعه مسلمان کشور تلاش می کنیم تا با راهبردی که داعش برای به خدمت درآوردن افراد از سراسر جهان برای رسیدن به اهدافش و انجام حملات در هرجایی که هستند و یا اینکه سفر به عراق و سوریه در پیش گرفته است،مقابله کنیم.این موضوعی است که ما آن را بسیار جدی می گیریم.خبرخوب این است که درصد افراطی شدن افراد در آمریکا از طرف داعش در مقایسه با دیگر کشورها بسیار کم است.این اتفاقی نیست بلکه این نتیجه تلاش زیاد است و ما همچنان گوش به زنگ خواهیم بود و با این اقدامات این گروه مقابله خواهیم کرد زیرا ما می دانیم که هرگونه کوتاهی می تواند اثرات منفی قابل توجهی داشته باشد. افراد زیادی می توانند در برابر این تبلیغات آسیب پذیر باشند و این موضوع تنها جوامع خاصی از کشور را در برنمی گیرد.این گروه از رسانه های اجتماعی در عراق برای ارتباط با جهان استفاده می کند و این چالش های قابل توجهی ایجاد می کند.اقدامات ضد افراطی گری خشونت بار در وزارت امنیت داخلی تمرکز پیدا کرده است و آنها بر روی این موضوع که داعش چگونه از رسانه های اجتماعی برای به خدمت گرفتن افراد استفاده می کند،تمرکز کرده اند.ما تلاش کرده ایم که افرادی که در جوامع مسلمان اثرگذاری بیشتری دارند بتوانند با سخنان خود با این ایدئولوژی افراط گرایانه از طرف داعش تبلیغ می شود،مقابله کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید:واکنش شما به اقدام نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا به اعلام وضعیت فوق العاده در این کشور چیست،گفت:من بیانیه رئیس جمهور مادورو را ندیده ام.بدیهی است که گزارشهای مربوط به اوضاع چند روز گذشته ونزوئلا را دیده ام که به نظر اوضاع نفس گیری است.وضعیت مردم ونزوئلا وحشتناک است.بدیهی است که ما همچنان درباره وضعیت رفاهی مردم ونزوئلا نگرانیم و همراه با جامعه بین المللی نگرانی خود را ابراز می داریم.اما راه حل این چالش ها به مشارکت تمامی احزاب و جناح های این کشور نیازمند است.حالا زمان آن فرارسیده است که رهبران این کشور به صدای تمامی جناح ها گوش فرا دهند و در تعاملی سازنده و صلح آمیز راه حلی پیدا کنند.هرگونه شکست در رسیدن به این موضوع صدها هزار نفر از مردم این کشور را در خطر آسیب قرار می دهد.
منبع: خبرگزاری صداو سیما
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد