گفت‌وگو با معاون سیاستگذاری و ارزیابی راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری

تجاری‌سازی دانش‌بنیان در سال 95

بی‌توجهی به شرکت‌های دانش‌بنیان

52 قراردادی که فقط یکی از آنها اجرایی شده است!

رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: از 52 قرارداد میان وزارت نفت و شرکت‌های دانش‌بنیان فقط یکی از آنها اجرایی شده است.
کد خبر: ۹۰۲۶۱۹
52 قراردادی که فقط یکی از آنها اجرایی شده است!

رضا خیامیان در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به مشکلات حاکم بر فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه نفت افزود: هم‌اکنون نوع تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان با دیگر شرکت‌ها هیچ تفاوتی ندارد. وی خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلات، شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در صنعت نفت موفق به تولید ده محصول پرمصرف این صنعت همچون مته حفاری، توربین، تجهیزات سرچاهی، شیرآلات و بخشی از کاتالیزها شده و تولید این محصولات را بومی کرده‌اند.

وی شرکت‌های دانش‌بنیان را بازوی توانمند صنعت در تولید تجهیزات نفتی عنوان کرد و گفت: از 700 واحد عضو انجمن تاسیسات صنعت نفت ایران صد واحد جزو شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با بیان این‌که شرکت‌های دانش‌بنیان به هیچ وجه نگران همکاری با شرکت‌های خارجی در قالب قراردادهای جدید نفتی نیستند، افزود: ما در پی ایجاد موقعیت برابر بین سازندگان خارجی و داخلی هستیم. وی تصریح کرد: یکی از اقدامات ما بعد از برجام مشارکت با شرکت‌های خارجی است، گرایش شرکت‌های ما به سمت مشارکت با سایر شرکت‌هاست تا بتوانیم شرکت‌های مشترک ایرانی خارجی ایجاد کنیم.

خیامیان تاکید کرد: ما از وزارت نفت می‌خواهیم خریدها را تجمیع کند یعنی اگر فردی 200 پمپ کالا خریداری می‌کند صد پمپ کالا را از داخل تأمین کند و 50 پمپ کالا را با انتقال فناوری وارد کنیم. وی ادامه داد: تولید داخلی مته حفاری موجب شده تا نمونه‌های مشابه خارجی با قیمت پایین‌تری عرضه شود و همین مساله هزینه‌های وزارت نفت را کاهش داده است.

خیامیان خاطرنشان کرد: متاسفانه هم اکنون شرایط برابری بین تولیدکنندگان داخلی و سازندگان خارجی در داخل حاکم نیست به طور مثال وقتی یک شرکت ایرانی با شرکت نفت قرارداد منعقد می‌کند برای پیش‌پرداخت مشکلات فراوانی پیش روی خود دارد در حالی که یک شرکت خارجی براحتی با بازگشایی ال‌سی این مشکل را حل می‌کند. وی با بیان این‌که شرکت‌های خارجی با حمایت بانکی در کشور فعالیت می‌کنند، اما تولیدکنندگان داخلی هیچ پشتیبانی ندارند، افزود: شرکت خارجی به این ترتیب با دریافت مبلغ ال‌سی از بانک با کارمزد 2 درصد اقدام به خرید مواد اولیه و تجهیزات می‌کند، اما شرکت ایرانی باید با نرخ بهره 30 درصد تسهیلات دریافت کند.

خیامیان یکی از اهداف انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت در میان‌مدت را حرکت به سوی صادرات تولیدات عنوان و تاکید کرد: تولیدکنندگان خواستار اجرایی شدن شیوه‌نامه اعلامی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای حمایت از تولید داخل هستند، متاسفانه برخی مدیران نفتی خیلی اعتقادی به اجرایی شدن این شیوه‌نامه ندارند. وی تاکید کرد: برخی مدیران به توان داخلی اعتقاد ندارند و مدام در پی خرید خارجی هستند، اگر خرید خارجی بدون انتقال فناوری ممنوع باشد، صنعت داخل ما رشد می‌کند. خیامیان افزود: در زمان تحریم مجبور بودیم برخی کالاها را از چین وارد کنیم، اما اکنون به کشورهای اروپایی متمایل شده‌ایم که گرانی محصولات اروپایی موجب افزایش قیمت تمام شده طرح‌ها شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها