واکنش جامعه هتلداران که پیشتر خواستار افزایش 15 درصدی نرخ قیمتها شده بود به موضع نهایی سازمان میراث فرهنگی چیست؟
اساس صحبت ما بر سر 12 یا 15 درصد افزایش نیست. با توجه به اتفاقات بسیار خوبی که در دو سال اخیر در حوزه گردشگری رخ داده، به نظر میرسد سازمان میراث فرهنگی با طرح چنین موضوعاتی اصرار دارد به نحوی نشان دهد که در این زمینه نقش بسزایی دارد؛ در حالی که تعیین نرخ هتلها در اختیار سازمان نیست.
یعنی دولت هیچ حقی در تعیین نرخ خدمات هتلها ندارد؟
در دولتهای قبل طبق اصل 44، تصدیگری دولت در هتلداری کاهش یافت و بر این اساس شاهد احداث هتلهای متعدد در سراسر کشور بودیم، اما نمیدانیم چرا دولت تدبیر و امید با چنین اقداماتی در راه پیشرفت صنعت هتلداری و گردشگری کشور مانع ایجاد میکند. مصوبهای در سال 1370 به تصویب رسید مبنی بر اینکه هتلهای ساخته شده از سال 70 به بعد از شمول قیمتگذاری معاف میشود. ما مدارک مربوط به این مصوبات را به صورت مستند داریم و در حال انجام اقدامات قانونی در این زمینه هستیم.
پس به نظر شما نرخگذاری خدمات گردشگری بویژه قیمت هتلها چگونه باید تعیین شود؟
شما وقتی لباس میخرید، نرخ پوشاک را نهادهای دولتی تعیین کرده است؟ یا وقتی به رستوران میروید توسط دولت تعیین نرخ شده است؟ این عرضه وتقاضاست که نرخ را تعیین میکند. ما در تهران برای ایام نوروز اتاقها را با 40 درصد تخفیف ارائه میکنیم. هتلهای کیش و قشم در برخی فصول سال که گردشگر به این جزایر نمیرود، تخفیفهای ویژهای ارائه میکنند ولی چرا نباید اجازه داشته باشند در تعطیلات نوروز که گردشگران به این دو جزیره هجوم میآورند، قیمتهایشان را افزایش دهند؟
کمیل انتظاری
ایران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد