به گزارش جام جم آنلاین، در این مصاحبه مجری فرانس بیست و چهار، از حسن روحانی پرسید: شما در سفر دوره ای به اروپا به ایتالیا رفتید و سپس راهی فرانسه شدید. چند ماه پیش از نظر بسیاری از غربی ها، ایران مطرود جامعه بین المللی بود. آیا این سفر و توافقاتی که امضا شد، به منزله بازگشت کامل ایران به جامعه بین المللی نیست؟
آقای روحانی پاسخ داد: اولا من بسیار خوشحالم که فرصتی پیش آمد تا از دو کشور مهم اتحادیه اروپا،فرانسه و ایتالیا، بازدیدی داشته باشم و با مقامات این کشورها در باره روابط دو جانبه مسایل منطقه ای و بین المللی گفت و گو کنم. به نظر من ایران هیچ وقت، چه قبل از توافق و چه بعد از توافق در جامعه بین المللی مطرود نبوده است. ایران در دوران تحریم از نظر اوضاع اقتصادی مشکلاتی داشت. اما ما با عقد توافق در وضع دیگری قرار گرفته ایم.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره اینکه تهران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با عربستان سعودی چه انتظاری از سعودی ها دارد، گفت: به هر حال کسی که قطع رابطه کرده است، خودش باید شرایط مناسب برای از سرگیری روابط را ایجاد کند و عربستان سعودی در آینده حتما از تصمیم خودش خوشحال نخواهد بود. ما کاری انجام نداده ایم که بخواهیم جبران کنیم.
وی افزود: ما کاری را که قرار بود انجام دهیم، انجام دادیم. قرار بود کسانی را که به سفارت حمله کرده بودند شناسایی و دستگیر کنیم و به دادگاه تحویل بدهیم. ما این کار را انجام دادیم. اکنون آن ها باید اقداماتشان را جبران کنند.
مجری فرانس 24 سپس پرسید: ایران، عربستان را به تامین مالی تروریسم و داعش و سایر گروه ها متهم می کند. آیا شما برای اثبات تامین مالی تروریسم در منطقه توسط عربستان سعودی مدرکی دارید؟
رئیس جمهور کشورمان پاسخ داد: مسایل تروریسم در منطقه مخفی نیست. شما از لحن هر کشوری، می توانید مسیر حرکت آن کشور را تشخیص بدهید و دریابید که از چه کسانی حمایت می کنند. مسئله کنونی ما این نیست. مسئله کنونی ما در منطقه تلاش برای متوقف کردن تروریسم است. همه باید کاری بکنیم که آوارگان به خانه های شان بازگردند و این مسئله اصلی منطقه ماست.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره مذاکره طرفهای سوری و اینکه آیا وی به نتیجه دادن این مذاکرات امیدوار است،گفت : ما دوست داریم که این مسئله زودتر به نتیجه برسد. اما بعید می دانم که این مذاکرات بتواند به زودی به نتیجه برسد. چراکه در سوریه گروه هایی وجود دارند که علیه حکومت مرکزی و ارتش دولتی می جنگند. مداخلاتی خارجی نیز در سوریه وجود دارد. سلاح های متنوعی به داخل کشور ارسال می شود. مسئله سوریه بسیار پیچیده است و من فکر می کنم که راه حل بحران سوریه باید سیاسی باشد. اما با این حال اگر تصور کنیم که با چند جلسه مذاکره، درچند روز و یا چند ماه به نتیجه برسیم، اشتباه کرده ایم.
رئیس جمهور ایران افزود: باید هر چه سریع تر برای رفع این بحران راه حلی یافت. اما در عین حال موضوع تروریسم در سوریه باید اولویت ما باشد. مسایل دیگری نیز وجود دارند. اما مبارزه و ریشه کن کردن تروریسم در سوریه و ایجاد فضایی مناسب برای بازگشت ثبات و بازگرداندن آوارگان باید در اولویت ما قرار بگیرد. پس از آن کارهای زیادی از جمله اصلاح قانون اساسی، مذاکره بین معارضین و دولت باید انجام بگیرد و سپس می توان به برگزاری انتخابات مبادرت کرد. اقدامات زیادی باید انجام بگیرد. اما آتش بس و توقف کشتار از مهم ترین کارهایی هست که باید مورد توجه ما قرار بگیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد