صندوق کودکان ملل متحد در تحقیقی که سه شنبه در فاصله چند روز مانده به کنفرانس آب و هوا در پاریس منتشر شد اعلام کرد حدود 530 میلیون کودک در کشورهایی زندگی می کنند که به طور مرتب با سیلاب های فاجعه بار (اغلب در آسیا) مواجه هستند و 160 میلیون کودک در مناطق دچار خشکسالی های شدید به ویژه در آفریقا زندگی می کنند.
این تحقیق تاکید می کند شمار کودکانی که در معرض خطر تغییرات آب و هوایی قرار دارند نگران کننده است.
نیکلاس ریس یکی از تدوین کنندگان این گزارش توضیح می دهد کودکان بیشترین آسیب را از تغییرات آب و هوایی متحمل می شوند آنها هم اکنون سنگین ترین زیان ها را از این اوضاع متحمل می شوند.
حوادث جوی سخت که براثر افزایش دمای کره زمین شدت گرفته است (طوفان ها، سیلاب ها ،خشکسالی و امواج گرما) همچنین بیماری های مهم کودکان مانند مالاریا، سوء تغذیه، اسهال حاد و ذات الریه را سرعت می دهد.
یونیسف خاطر نشان می کند خشکسالی ها کشتزارها را ویران می کند و موجب افزایش قیمت مواد غذایی می شود و سوء تغذیه را در کشورهای فقیر تشدید می کند.
سوء تغذیه مسبب نیمی از موارد مرگ و میر در میان کودکان زیر پنج سال در جهان و نیز موارد تاخیر در رشد است.
کودکان زیر پنج سال نیز در برابر امواج گرما که اسهال های بعضا مرگباری را درپی دارد، بسیار آسیب پذیر هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این تحقیق اعلام می کند در صورتی که اقداماتی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای (مهم ترین مسبب تغییرات آب و هوایی) انجام شود، کودکان بیشتری را می توان از تاثیرات مخرب تغییرات آب وهوایی نجات داد.
نیکلاس ریس تاکید کرد: باید همچنین نابرابری ها را کاهش داد: یک کودک فقیر و یک کودک ثروتمند برگ های برنده ای شبیه به هم در برابر سیلاب یا خشکسالی در اختیار ندارد.
وی افزود: هنگامی که یک فاجعه اقلیمی رخ می دهد هر کودک باید بتواند به مدرسه برود و به مراقبت هایی که نیاز دارد دسترسی داشته باشد.
این تحقیق در فاصله زمانی چند روز مانده به آغاز به کار کنفرانس آب و هوایی پاریس (کوپ 21) منتشر می شود که هدف بلند پروازانه به دست آوردن تعهدات کافی برای محدود کردن روند گرم شدن کره زمین را تعیین کرده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد