به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، تجار و فعالان اقتصادی ایرانی به دلیل فعالیت شرکت های جعلی و تقلبی مالزیایی در شبکه اینترنت طی دو تا سه سال اخیر برای واردات و صادرات کالا با مشکلات جدی مواجه شده اند.
حال مالزی روز سه شنبه از گسترش جرایم اینترنتی در این کشور خبر داد و اعلام کرد روزانه دستکم 30 مالزیایی نیز قربانی جرایم اینترنتی از قبیل تقلب و یا نفوذ در سیستم ها از طریق آنلاین می شوند.
تارنمای روزنامه «استار» به نقل از آژانس امنیت سایبری ملی مالزی اعلام کرد بدترین بخش در این موضوع است که بسیاری از قربانیان به دلیل کلاهبرداری های کوچک ممکن است آن را گزارش نکنند.
مردم عادی، مهاجران، دانشجویان و تجار و بازرگانان ایرانی، آمریکایی، اروپایی، پاکستانی، چینی و بسیاری از کشورهای جهان، تاکنون قربانی کلاهبرداری شرکت های جعلی ثبت شده در شبکه اینترنت در مالزی شده اند و هم اکنون صدها میلیون دلار پرونده از این کلاهبرداری ها در دادگاه های مالزی در حال رسیدگی است و بسیاری از آن ها به نتیجه نمی رسد.
گزارش رسانه های مالزی نشان می دهد جرم های رایانه ای باعث زیان یک میلیارد رینگیتی (حدود 250 میلیون دلار) در این کشور شده است.
یکی از چالش های اصلی که شرکت های ایرانی در مالزی نیز با آن مواجه هستند معاملات آنلاین از طریق اینترنت بدون شناسایی طرف معامله و مشورت با سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور و انعقاد قراردادهایی است که پایه و اساس حقوقی نداشته و در دادگاه نیز راه به جایی نمی برد.
پرویز ترکی، رایزن اقتصادی و بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی پیش از این تایید کرده بود برخی تجار ایرانی برای تجارت با مالزی تنها به اینترنت سری زده و به دنبال شرکت و کالای مورد نیاز برای خرید هستند، غافل از اینکه این افراد بدون آگاهی قبلی در دام شرکت هایی می افتند که قیمت هایی پایین تر از قیمت بازار ارائه می کنند و در واقع برای کلاهبرداری از تجار، دام پهن کرده اند.
دکتر امیرالدین عبدالوهاب، مدیر اجرایی امنیت سایبری مالزی نیز روز سه شنبه گفت: ضعیف ترین حلقه در امنیت سایبری در این کشور مردم هستند و خواستار مواظبت افراد هنگام رجوع به شبکه اینترنت به ویژه بخش آنلاین شد.
خالد ابوبکر، بازرس کل پلیس مالزی نیز هفته گذشته تایید کرد تهدیدات اینترنتی و میزان کلاهبرداری اینترنتی در این کشور در حال رشد است.
براساس برخی پرونده های موجود هم اکنون تجار و بازرگانان ایرانی از کلاهبرداری شرکت های مالزیایی دستکم 20 میلیون رینگیت (حدود 5 میلیون دلار) ضرر دیده اند.
مالزی از نظر امنیت سایبری وضعیت مناسبی نداشته و تنها در ماه ژوئیه شاهد 6 هزار و 800 گزارش از حوادث امنیتی شامل تقلب، رسوخ و آزار و اذیت سایبری بوده است.
مدیر اجرایی امنیت سایبری مالزی، گفت: دو هزار حادثه تقلب در این ماه گزارش شده است، 814 مورد نفوذ و 270 مورد نیز مزاحمت سایبری بوده است.
وی گفت اکنون هر فردی در بخش خصوصی و دولتی در معرض خطر تهدیدات سایبری و کلاهبرداری است و بسته به نوع فناوری و عملیات کسب و کار و خدمات این میزان رشد می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد