به گزارش ایسنا، چهلوچهارمین دوره جوایز موسسه فیلم آمریکا از اعطای جایزه دستاورد هنری این رویداد سینمایی به «جان ویلیامز»، آهنگساز آمریکایی و برنده پنج جایزه اسکار، در روز نهم ژوئن سال 2016 خبر داد.
«جان ویلیامز» که از درخشانترین سازندگان موسیقی فیلم در تاریخ سینما محسوب میشود، تا کنون پنج جایزه اسکار، چهار جایزه گلدن گلوب، 21 جایزه گرمی، 7 جایزه بافتا و دو جایزه امی کسب کرده و ساخت موسیقی فیلمهایی مانند «آروارهها»، «جنگ ستارگان»، «سوپرمن»، «ای.تی»، «ایندیانا جونز»، «پارک ژوراسیک»، «فهرست شیندلر» و سه فیلم نخست از مجموعه «هری پاتر» بخشی از فعالیت هنری این موسیقیدان است.
ویلیامز که تا کنون 49 بار نامزد دریافت اسکار شده، از این نظر رکورددار بالاترین نامزدی در میان افراد در قید حیات برای دریافت جایزه اسکار است و بعد از «آلفرد نیومن»، صاحب مقام دوم بالاترین تعداد نامزدی برای این جایزه در تاریخ پس از «والت دیسنی» با 59 بار نامزدی محسوب میشود.
«هاوارد استرینگر» رئیس هیئت مدیره موسسه فیلم آمریکا در اینباره گفت: «جان ویلیامز» آهنگ زندگی ما را نت به نت و با استفاده از گروه کر و سیم و زه ساخته است. نبوغ او در پیوند دادن موسیقی و فیلم موجب شده که این فرم هنری به سطوح سمفونیک اعتلا یابد و نسلهای گوناگون مخاطبان سینما از جادوی سینما الهام بگیرند.
از دریافتکنندگان پیشین جایزه دستاورد هنری موسسه فیلم آمریکا میتوان به چهرههایی مانند «جین فوندا»، «شون کانری»، «مریل استریپ»، «مارتین اسکورسیزی»، «استیون اسپیلبرگ»، «دیوید لین»، «بیلی وایلدر»، «بت دیویس»، «اورسن ولز» و «جان فورد» اشاره کرد.
ویلیامز در طول هفت دهه فعالیت هنری، موسیقی برای بیش از 150 فیلم سینمایی مختلف آهنگسازی یا گروه موسیقی آنها را رهبری کرده و بسیاری از مشهورترین قطعهها را ساخته است. همچنین برای چهار دوره از بازیهای المپیکهای ۱۹۸۴، ۱۹۸۸، ۱۹۹۶ و ۲۰۰۲، مراسم تحلیف باراک اوباما، تعداد بسیاری کنسرت و مجموعه تلویزیونی موسیقی ساخته و از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۳ میلادی رهبر اصلی ارکستر «بوستون پاپز» بوده و اکنون یکی از رهبران برجسته آن بهشمار میرود.
نام «جان ویلیامز» در سال ۲۰۰۰ میلادی در تالار مشاهیر هالیوود ثبت شد و این آهنگساز بنام موسیقی سینمای جهان در سال 2004 موفق به کسب نشان افتخار مجمع کندی شد.
برخی جوایز کسبشده توسط «جان ویلیامز» به این ترتیب است:
جوایز آکادمی اسکار
«ویولنزن روی بام» (۱۹۷۱)، «آروارهها» (۱۹۷۵)، «جنگ ستارگان» (۱۹۷۷)، «ای.تی» (۱۹۸۲)، «فهرست شیندلر» (۱۹۹۳)
جوایز گلدن گلوب
«آروارهها» (۱۹۷۵)، «جنگ ستارگان» (۱۹۷۷)، «ای.تی» (۱۹۸۲)، «فهرست شیندلر» (۱۹۹۳)
جوایز گرمی
«آروارهها» (۱۹۷۵)، «جنگ ستارگان» (۱۹۷۷)، «جنگ ستارگان» (۱۹۷۷)، «برخورد نزدیک از نوع سوم» (۱۹۷۸)، «سوپرمن» (۱۹۷۹)، «امپراتوری ضربه میزند» (۱۹۸۰)، «مهاجمان صندوق گمشده» (۱۹۸۱)، «ای.تی» (۱۹۸۲)، «فهرست شیندلر» (۱۹۹۳)، «نجات سرباز رایان» (۱۹۹۸)، «سرگذشت یک گیشا» (۲۰۰۷)، «دعایی برای صلح» (تمی از مونیخ) (۲۰۰۷)
جوایز امی
«هایدی» (۱۹۶۸)، «جین ایر» (۱۹۷۱)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
علی میرزابیگی، در گفت و گو با «روزنامه جامجم»:
«جامجم» روشهای مواجهه با کودکان در فضای مجازی و ضرورت سواد رسانهای بزرگترها را بررسی کرده است
درگفتوگو با دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور بررسی شد
نادر قدیانی معتقد است به جای حمایت مستقیم از ناشر مخاطب یا نویسنده، باید از ترویج کتابخوانی در مدارس حمایت کرد