اگر زمانی که بچه نداشتید، با اتوبوس به مسافرت میرفتید، حالا باید فکر وسیلهای باشید که بچه خودتان و بقیه را اذیت نکند.
اینجا نقشه راهی ارائه کردهایم برای بهتر انجام شدن سفرهای خانوادگی، خصوصا سفرهایی که کودکان هم همراهتان هستند.
اقامت و مسافت: اگر تازه بچهدار شدهاید، برنامهریزی سفر باید سبک باشد. به این معنی که مدت اقامت در شهر یا کشور دیگر باید کوتاه باشد. از طرفی باید از سریعترین وسیله نقلیه برای رسیدن به مقصد استفاده کنید.
برنامه را بدانید: برنامه زندگی والدینی که فرزند دارند مسلما با برنامه مجردها و زوجهایی که هنوز صاحب فرزند نشده یا فرزندانشان به قول معروف از آب و گل درآمده، متفاوت است؛ بنابراین اگر تصمیم به سفر دستهجمعی دارید، ابتدا درباره نحوه سفر، مدت زمان اقامت، برنامههایی که از پیش برای این سفر تدارک دیده شده و... آگاه شوید.
برای مثال فرزند کوچک شما تحمل اینکه پس از اقامت برای گشتوگذار به شهرهای اطراف بروید را نخواهد داشت، بنابراین با آگاهی از برنامه دیگران میتوانید برای همراهی با آنها تصمیم بگیرید.
مقصد را بشناسید: اقامتگاه شما باید از وسایل راحتی، سیستم گرمایشی ـ سرمایشی، سرویس بهداشتی و... مناسب برخوردار باشد.
بنابراین پیش از حرکت از منزل حتما اقامتگاهتان را مشخص کرده و از امکانات و کیفیت محل اقامت آگاه شوید. اگر اقامتگاهتان از طریق سایت قابل بازدید است، حتما شرایط را بررسی کنید.
خوراکی همراهتان باشد: اگر با نوزادتان مسافرت میروید، حداقل به اندازه دو روز برای او شیرخشک همراهتان ببرید. یک شیشه شیر اضافی نیز همراهتان داشته باشید.
کار است دیگر، ممکن است هر لحظه شیشه از دستتان بیفتد و بشکند! اگر فرزندتان به سنی رسیده که میتواند غذای بزرگسالان را میل کند، باز هم به اندازه یک یا دو وعده غذا همراه داشته باشید.
به این دلیل که از شرایط تغذیهای مقصد آگاه نیستید. این نکته بهویژه اگر به کشوری دیگر سفر میکنید، مهم است.
داروها را همراه ببرید: تازه ازدواج کردهها عادات بدنی و فیزیولوژیک همدیگر را نمیدانند. ممکن است همسر شما دچار حساسیت فصلی یا حساسیت تغییر آب و هوا باشد.
بنابراین حتما باید داروهای ضروری همراهتان باشد. به امید اینکه به مقصد رسیده و همهجا قرص و دارو و شربت وجود دارد، داروهای مورد را در منزل جا نگذارید.
لباس فصل متضاد: فصل بهار بهویژه اوایل آن، هوا بسیار متغیر است، بنابراین به هر سمتی از کشورمان که سفر میکنید یا به هر کشوری که میروید، چند تکه لباس متضاد با هوای آن منطقه را برای خودتان و فرزندتان به همراه داشته باشید. به این ترتیب با تغییر ناگهانی وضعیت هوا، دست و پایتان را گم نمیکنید.
کنترلکنندههای اولیه: سفر باعث اصطلاحا آب به آبشدن همه میشود، بنابراین ممکن است به مشکلاتی مانند سرماخوردگی خفیف، تب، اسهال و استفراغ و... دچار شوید، کودکان بیش از شما نسبت به شرایط حساس هستند.
بهتر است پیش از سفر، نزد متخصص اطفال فرزندتان رفته و از او بخواهید داروهای ضروری و شیوه استفاده از آنها را برای شما بنویسد تا داروها را بخرید و همراه با دستور مصرف همراهتان ببرید.
اگر بیماری جدی نباشد با استفاده از همان داروها میتوانید مشکل فرزندتان را پیش از مراجعه به درمانگاه یا پزشک برطرف کنید.
وسایل سرگرمی: اوضاع آب و هوایی مقصد قابل پیشبینی نیست. ممکن است خیلی برنامههای از پیش تعیین شده شما برای طبیعت گردی یا بازدید از مراکز تفریحی لغو شود.
در این شرایط برای اینکه حوصله همسر و فرزند یا فرزندانتان در محل اقامت سر نرود حتما باید تدبیری اندیشیده باشید.
برای خودتان مجله، کتاب و بازیهای دستهجمعی بردارید، بگذارید فرزندانتان هم تعدادی از اسباببازیهای مورد علاقهشان را همراهشان بیاورد.
ساک کوچک همراه: اگر فرزندتان نوزاد است، فلاسک آبجوش، یک بطری آبمعدنی، یک قوطی شیرخشک، پوشک، یک دست لباس زیر و دو دست لباس رو، کلاه، پتوی کوچک سفر، داروهای اولیه مورد نیاز مانند شربت دلدرد کودکان و یک شیشه شیر اضافی داخل ساک بگذارید و همراه خودتان داخل هواپیما ببرید. این ساک را باید در سفر با قطار و اتوبوس نیز همراه داشته باشید.
ردیف مناسب: اگر دچار مشکل بیماری مسافرتی هستید، کمی زودتر از منزل بیرون بیایید که بتوانید صندلی مناسب بگیرید و در طول سفر دچار حالت تهوع نشوید.
واگن مجزا: اگر با قطار مسافرت میروید، سعی کنید واگن مجزا برای خانواده خودتان بگیرید. اگر تعدادتان کمتر است و وسع مالیتان اجازه نمیدهد، اگر فرزند دارید با افرادی همسفر شوید که آنها هم فرزند دارند. به این ترتیب سفر راحتتری خواهید داشت و فرزندتان دائما جمله «ساکت بشین» را نخواهد شنید!
با اتوبوس نروید: سختترین روش سفر برای خانوادهها، خصوصا آنها که نوزاد یا کودک زیر هشتسال دارند، اتوبوس است؛ بنابراین بهتر است حداقل تا زمانی که فرزندتان بزرگ نشده، قید این شیوه مسافرت را بزنید.
به فکر تفریح باشید: برای اینکه به خانواده خوش بگذرد و خاطره شیرین سفر همیشه همراهتان باشد، به محض رسیدن به مقصد از مراکز تفریحی محل اقامت آگاه شوید و حتما بازدید از این مراکز را در برنامه سفر بگنجانید. خوابیدن و تلویزیون دیدن و کتاب خواندن را در خانه هم می توانید انجام دهید.
مراقب باشید: اگر محل اقامت شما مکان امنی است و نگران آسیب به فرزندتان نیستید، اجازه بدهید ساعتهایی از روز را به بازی در محوطه بپردازد.
به این ترتیب میتواند با دوستان جدید آشنا شود، اما او را تنها در محوطه نگذاشته و از محل اقامت خارج نشوید. به او هم بسپارید که از محوطه مشخص محل اقامت خارج نشود.
آداب سفر را فراموش نکنید: خاطرات سفر را بنویسید. اینطوری بچهها هم از شما یاد میگیرند و شروع میکنند به نوشتن خاطرات. عکس گرفتن را هم فراموش نکنید.
هم خودتان عکس بگیرید، هم بچهها را به عکس گرفتن عادت بدهید، سفر و اتفاقات آن برای آنها جالب شده و از همراهی با شما برای بازدید از مکانهای دیدنی احساس خستگی نمیکنند.
چمدان
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد