دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت برای درمان ایدز

سازمان جهانی بهداشت با تغییر رویه خود، استفاده از داروهای ضد ویروسی (داروهای آنتی رترو ویرال) را از اولین روز تشخیص ویروس اچ آی وی ضروری دانست.
کد خبر: ۸۴۱۳۳۷
دستورالعمل جدید سازمان جهانی بهداشت برای درمان ایدز

به گزارش ایرنا، ویروس HIV سلول های CD4+ T را آلوده می کند. این سلول ها نقش مهمی در سیستم ایمنی بازی می کنند و بدن را در مقابل بیماری ها محافظت می کنند.

با پیشرفت HIV، تعداد سلول های T فعال در سیستم ایمنی کاهش می یابد، تا جایی که سیستم ایمنی نمی تواند عملکرد درستی داشته باشد و در این حالت HIV به ایدز (AIDS، مخفف acquired immune deficiency syndrome) تبدیل می شود.

بر اساس دستورالعمل های قبلی سازمان جهانی بهداشت (WHO)، درمان HIV باید زمانی آغاز شود که تعداد سلول های T در خون، از یک سطح معین کمتر شوند.

این سازمان در بیانیه جدید با حذف سیاست های قبلی، اعلام کرده است که باید از اولین روز تشخیص اچ آی وی، درمان های ضد ویروسی آغاز شود.

این سازمان در ادامه، استفاده از دارو برای افرادی که در معرض HIV قرار دارند را توصیه کرده است.
بر اساس برنامه سازمان ملل متحد درباره ایدز، با اعمال این تغییرات می توان از 21 میلیون مرگ مرتبط با ایدز و 28 میلیون ابتلای جدید تا سال 2030 میلادی جلوگیری کرد.

بر اساس دستوالعمل جدید WHO، تعداد افراد مبتلا به ویروس HIV واجد دریافت داروهای ضد ویروسی از 28 میلیون تن به 37 میلیون افزایش یافته است. چالش کنونی بر سر این موضوع است که این داروها در دسترس تمام بیماران قرار داشته باشند. آمار نشان می دهد که تنها 15 میلیون نفر به دارو دسترسی دارند.

داروی آنتی رترو ویرال چیست

درمان آنتی رترو ویرال (ART) ترکیب چند داروی ضد ویروسی برای درمان اچ آی وی است. این ترکیب بیماری را درمان نمی کند؛ بلکه با کنترل ویروس، طول عمر و کیفیت زندگی بیمار را افزایش می دهد؛ همچنین احتمال انتقال ویروس به افراد دیگر را کاهش می دهد.

داروهای آنتی رتروویرال، میزان ویروس را در بدن کاهش می دهند. این ویژگی سبب می شود که سیستم ایمنی فرصتی برای مقابله با ویروس داشته باشد و از گسترش آن جلوگیری کند.
به گزارش سازمان پیشگیری و کنترل بیماری ها، در آمریکا حدود 1.2 میلیون نفر به عفونت HIV مبتلا هستند که حدود 14 درصد از این افراد از بیماری خود بی اطلاع هستند.

ایدز چیست

HIV نوعی ویروس نقص ایمنی است که سبب عفونت سلول های سیستم ایمنی و اختلال در عملکرد آنان می شود. با پیشرفت عفونت، سیستم ایمنی ضعیف تر می شود و در نهایت به سندرم نقص ایمنی پیشرفته (AIDS) منجر می شود. 10 تا 15 سال طول می کشد تا فرد آلوده به ویروس HIV به ایدز مبتلا شود. هیچ درمانی برای این بیماری کشنده وجود ندارد و داروهای ضد ویروسی فقط قادرند که روند سرعت بیماری را کند کنند.

ایدز از سوی سازمان جهانی بهداشت، به عنوان ششمین بیماری کشنده نام گرفته است. در حال حاضر حدود 35 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس HIV مبتلا هستند و تابه حال حدود 39 میلیون نفر جان خود را بر اثر این بیماری از دست داده اند.

واقعیت هایی در مورد ایدز

- بدن آلوده به ویروس HIV ، پذیرای بیش از 20 نوع عفونت کشنده و سرطان است.

- بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2013 میلادی، حدود 35 میلیون نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا هستند که از این میان 3.2 میلیون نفر را کودکان تشکیل می دهند.
بیشتر مبتلایان در کشورهای کم درآمد و فقیر زندگی می کنند.

- ویروس HIV یکی از مهمترین دلایل ابتلا به بیماری سل است.

امروزه پیشرفت های علمی چشمگیری در درمان ایدز حاصل شده و قوانینی برای محافظت از بیماران وضع شده است؛ همچنین بشر درک بهتری از این شرایط دارد؛ اما هنوز افراد اطلاعات درستی از نحوه محافظت خود و دیگران از این بیماری ندارند.

مهمترین علل ابتلا به ایدز

رابطه جنسی محافظت نشده، انتقال خون آلوده، به اشتراک گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنین، زایمان و شیردهی، مهمترین علل انتقال بیماری هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها