بخش مسکن که چند سالی است در دوره رکود خود فرورفته است برای خروج از این وضعیت نیاز به تحرکی دربخش تقاضا دارد که به دلیل کاهش قدرت خرید پایین مردم این فاصله نیازمند ترمیم است.
«ایرج رهبر» درباره وضعیت ساخت وساز در کشور به جام جم آنلاین گفت : درطی دو سال و نیمی که از رکود بخش مسکن می گذرد، میزان صدور پروانه ساخت وهمچنین حجم ساخت و ساز در کشور با کاهش روبرو شده است، بطوریکه هر سال بین 30 تا 40 درصد ساخت و سازدرکشور کاهش یافته است.
این عضو کانون در ادامه با اشاره به اینکه درنیمه اول امسال میزان ساخت و سازنیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود30درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: چشم انداز نیمه دوم سال را برای رونق بخش مسکن خیلی مثبت نمی بینم اما برای اتمام رکود دوره ای بخش مسکن امیدوارم.
وی با اشاره به اینکه دوره رونق و رکود از20 سال گذشته همواره تکرار شده است گفت : به طور معمول تجربه این سالها نشان داده دوره رکود نباید بیش از 2 تا 3 سال طول بکشد و با توجه به اینکه این دوره رکود به پایان خود نزدیک می شود می توان امیدوار بود در نیمه دوم به تدریج وارد دوره رونق مسکن شویم و این یک عامل امیدوار کننده است .
به گفته رهبر، برای ورود به دوره رونق تحریک تقاضا بسیارمهم است به عبارتی رونق واقعی زمانی به بخش مسکن برمیگردد که قدرت خرید متقاضیان از طریق ارائه تسهیلات مناسب با سودهای متعارف افزایش یابد و با تقویت صندوق زمین و مسکن و رونق بازار رهن ثانویه به این بخش کمک شود . همچنین امید می رود با بهبود وضعیت کلان اقتصاد کشورپس از توافقات و خروج اقتصاد کشورازرکود بخش ساخت وساز نیزرونق گیرد.
وی افزود:افزایش قیمت مسکن وکاهش قدرت خرید باعث کاهش تقاضا دراین بخش شده است و تسهیلات خرید مسکن با توجه به تورمی که در این سالها وجود داشته جوابگوی نیاز متقاضی نیست . زمانی دراوایل دهه 80 وام 15 میلیون تومانی می توانست حداقل 40 درصد قیمت مسکن 70 –80 متری رو پوشش دهد، اماهم اکنون 50 - 60 میلیون تومان هم نمی تواند جوابگو باشد و یکی از عوامل رکود فاصله داشتن قدرت خرید با قیمت ها ست .
انبوه سازان در انتظار فروش واحدهای ساخته شده
عضو هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان نیاز سالانه مسکن را یک میلیون و200 تا یک میلیون و500 واحد در کشور اعلام کرد و گفت: نیاز مسکن در کشور ما هیچ گاه کم نمی شود و با توجه به اینکه هم اکنون در پیک نیاز مسکن قرار داریم باید با برنامه ریزی تلاش شود تا نیاز مسکن جوانان دهه 60 که به سن اشتغال و ازدواج رسیده اند پاسخ داده شود .
به گفته رهبر، دولت برنامه های مثبتی از جمله اجرای مسکن اجتماعی ، مسکن امید را پیگیری می کند که این طرحها می تواند نیاز برخی از دهک ها را پوشش دهد اما برای همه دهک ها جوابگو نیست اما اگر همین گروه را نیز بتوان پوشش داد می توان به رونق این بخش کمک کرد .
وی درباره وضعیت کنونی انبوه سازان گفت : انبوه سازان سالهاست که وارد عرصه ساخت وساز شده اند اما به دلیل رکود واحدهای ساخته شده اشان روی دستشان مانده واگر اینها بتوانند واحدهای ساخته شده را بفروش برسانند می توانند نقدینگی لازم برای سرمایه گذاری مجدد رافراهم کنند که لازمه این کار نیز افزایش قدرت خرید مردم است.
سیما رادمنش - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت