نمایندگان مجلس از رابطه‌شان با سینما می‌گویند؛

سی‌نمای نمایندگان

تصمیمات و رویکردهای تاثیرگذار مسئولان فرهنگی و سینمایی یا نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در مسیر حرکت سینما، آنها را ملزم می‌کند که خود را به عنوان یک کاربر فرهنگی در معرض انواع و اقسام تولیدات هنری قرار دهند تا بتوان اظهارات آنها را در این مقوله‌ها صائب دانست.
کد خبر: ۸۳۴۶۹۴
سی‌نمای نمایندگان

به گزارش خانه ملت، سال 1379 در چهارمین جشن سینمای ایران و همزمان با بزرگداشت صدمین سال ورود هنر هفتم به کشور، 21 شهریورماه به‌عنوان «روز ملی سینما» شناخته شد و این روز وارد تقویم رسمی کشور ایران شد.

از آن پس هر ساله در روز ملی سینما از برگزیدگان‌ این هنر-صنعت در رشته‌های مختلف تقدیر و بزرگداشت پیشکسوتان برگزار می‌شود؛ اما سال 91 در ادامه اختلافات میان خانه سینما و سازمان سینمایی که نهایتا منجر به تعطیلی موقت خانه سینما شد این روز هم از بخش اصلی تقویم حذف و به بخش ضمایم منتقل شد، البته تصمیم‌گیرنده اصلی در حذف این نام از تقویم، شورای فرهنگ عمومی بوده است.

این اتفاق ناراحتی و واکنش‌های بسیاری از هنرمندان و سینماگران را به دنبال داشت، اما با تغییر دولت و برگزاری جلسات متعدد مدیران سینمایی جدید با شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا دو سال بعد در تاریخ آبان سال 93 روز ملی سینما را به تقویم رسمی کشور بازگرداند.

سینمای ایران در طول عمر 115 ساله خود فراز و فرودهای بی‌شماری را پشت سر گذاشته است اما عشق و علاقه هنرمندان این عرصه و مسئولانی که دلسوزانه سعی در هموار کردن راه داشتن سبب شده این هفتمین هنر خلق شده به دست بشریت در سرزمین ایران هم با وجود مشکلات متعدد، همچنان ایستا و پویا به راه خود ادامه دهد.

در این میان تصمیمات و رویکردهای مسئولان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در تعیین سرنوشت سینما بسیار تاثیرگذار است و به‌یقین آنچه سبب خواهد شد آن‌ها مصوبات درست و راه‌گشایی را پیش روی سینماگران قرار دهند شناخت کافی و وافی‌شان از این هنر است.

آنچه در طول سال‌ها از سوی کارشناسان مختلف مطرح و نسبت به آن تاکید شده، حضور مسئولان به‌عنوان کاربران فرهنگی در عرصه‌های مختلف همچون سینما،‌ موسیقی، تئاتر و دیگر هنرهاست تا بتوانند از این رهگذر به شناخت درست از آن برسند و در تصمیم‌گیری‎های خُرد و کلان، صاحب نظر باشند.

به همین دلیل نمایندگان مجلس و دیگر مدیران اظهارنظر کننده و تصمیم‌گیرنده در این رابطه زیر ذره‌بین قرار دارند و در عرصه سینما گاهی به بی‌اطلاعی متهم می‌شوند که البته نقدها به برخی از آنها وارد بوده است.

در این گزارش، طی یک نظرسنجی از نمایندگانی که بیشتر در حوزه‌های فرهنگی و هنری ورود پیدا می‌کنند و طرح چند پرسش همچون اینکه آخرین باری که به سینما رفتید چه تاریخی بوده است، یا آخرین فیلمی که به تماشا نشسته‌اید در چه تاریخی بوده است، نشان می‌دهد عموم این نمایندگان با وجود مشغله‌های بسیار کاری در جریان اتفاقات روز سینما ومخاطب فیلم‌های به‌خصوص ایرانی هستند.

دامادی و دیوید فینچر

در این بین برخی از نمایندگان همچون محمد دامادی نماینده مردم ساری که به فیلم‌های «دیوید فینچر» همچون «باشگاه مشت‌زنی» علاقه دارد، بیش از حد انتظار سینمای ایران و جهان را دنبال کرده‌اند و شناخت کافی نسبت به این هنر دارند.

دامادی با بیان اینکه هر ماه به سینما می‌رود و فیلم‌های اصغر فرهادی را می‌پسندد، با نگاه جامعه‌شناسانه‌ای یکی از صحنه‌های فیلم «جدایی نادر از سیمن» را تعبیر می‌کند و می‌گوید: «آنجایی که کودک دستگاه تنفسی را از دهان پیرمرد جدا می‌کند یادآور وجود آدم‌های کوچکی هستند که برمسندهای بزرگ می‌نشینند و به دلیل عدم بهرگیری از قدرت تعقل کافی با تصمیمات غلط خود نفس جامعه را می‌گیرند.»

محبوب‌ترین فیلم‌ها «آژانس شیشه‌ای»، «شیار143» و «چ»

در این گزارش، نمایندگان علاوه بر معرفی آخرین فیلمی که به تماشا نشسته‌اند به محبوب‌ترین فیلم از نگاه خودشان نیز اشاره کرده که «آژانس شیشه‌ای»، «شیار143» و «چ» در رأس فیلم‌های مورد علاقه آن‌ها قرار گرفته‌اند و بسیاری از آن‌ها از تصمیم رفتن به سینما و اشتیاق خود برای تماشای فیلم محمدرسول‌الله(ص) طی روزهای پیش رو خبر دادند.

رحمان‌دوست و لیلی با من است

مجبی رحمان‌دوست نماینده مردم تهران که تقریبا تمام فیلم‌های جشنواره سی و چهارم فیلم فجر را در حوزه‌هنری دیده است، به انیمیشن داستانی «شاهزاده روم» به کارگردانی هادی محمدیان که به تازگی دیده است اشاره می‌کند و آن را اثری بی‌نظیر می‌داند. او در میان خاطرات نوستالژیک خود «لیلی با من است» و «آژانس شیشه‌ای» بیشتر می‌پسندد.

فتاحی و سارای

عابد فتاحی نماینده مردم ارومیه زمانی که با این سوال که محبوب‌ترین فیلم زندگی شما چه اثری است بی‌درنگ به یاد «سارای» به کارگردانی یدالله صمدی می‌افتد و می‌گوید: «حیف که سارای را آب برد.... » و ادامه می‌دهد: وقتی خواننده ترک با صدای بی‌نظیر خود می‌خواند: «وقتی آب‌ها سارای من را برد....» به قدری تحث تاثیر قرار میگیرم که بیانش برایم قابل وصف نیست. او به فیلم «زمانی برای مستی اسب‌ها» و «کرگدن» بهمن قبادی اشاره می‌کند و معتقد است سینماگران ایرانی با وجود کمبودهایی که دارند می‌تواند فیلم‌های خیلی خوبی بسازند.

مره‌صدق و رضا عطاران

سیامک مره صدق نماینده اقلیت کلیمی و عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دلیل دوری خود از سینما را شاد نبودن فیلم‌های ایرانی می‌داند و با تاکید براینکه تنها فیلم‌هایی که «رضا عطاران» در آن‌ها بازی کرده و یا کارگردان‌شان بوده است را دنبال می‌کند، می‌گوید؛ من اصلا سعی می‌کنم تلویزیون هم نگاه نکنم چراکه شدیدا به تماشای فیلم‌های شاد معتقدم.

از «الرساله» مصطفی عقاد تا «محمد رسول الله(ص)» مجید مجیدی

سالار مرادی نماینده مردم سنندج که به تماشای فیلم محمدرسول‌الله(ص) نشسته است، می‌گوید انتظار دیگری از فیلم محمدرسول‌الله(ص) داشته ومعتقد است این فیلم نمی‌تواند چندان بر مخاطب غیرمسلمان تاثیر گذارد و البته ساخت قسمت‌هایی که دوران جوانی و بعثت پیامبر را در بر می‌گیرد را ضروری دانست و گفت: بعثت پیامبر و زندگی پس از بعثت و رویکرد استراتژیک ایشان با مسلمانان و غیرمسلمانان برای جوامع بین‌المللی مهم است اما محتوایش آن‌قدر قوی نبود که یک غیرمسلمان با مبانی عقلی خود بتواند رویکرد مشخصی نسبت به اسلام پیدا کند.

رسول خضری نماینده پیرانشهر و عضو کمیسیون بهداشت مجلس هم می‌گوید: احساس نوستالژیک خاصی نسبت به فیلم "الرساله" (محمد(ص) ) ساخته مصطفی عقاد دارم چراکه من را به یاد روزهای خوش دوران کودکی می‌اندازد و اگر هزار بار دیگر این فیلم را ببینم از دیدن آن خسته نخواهم شد.

عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور نیز با بیان اینکه برای دیدن فیلم محمدرسول‌الله(ص) دعوت شده اما ترجیح می‌دهد تا افتتاح سینمای شهرستان نور تا چند روز دیگر، صبر کند و این فیلم را با مردم شهر خودش ببیند. او از خاطرات فیلم بینی خود در سال‌های دور این گونه می‌گوید: شاید اگر دو، سه دهه پیش سینما می‌رفتیم صدای تخمه شکستن تماشاگران اصلا اجازه اینکه متوجه داستان فیلم بشویم را نمی‌داد، اما سینمای عصر جدید تهران 30 سال پیش فیلم‌های خارجی و هنری‌تر را نمایش می‌داد و من مشتری ثابت این سینما بودم و «بایسیکل‌ران» را آنجا دیدم. وی می‌گوید آرامش و سکوت شاخصه اصلی این سینما بود و اکثر مخاطبان آن را افراد حرفه‌ای و سینمارو تشکیل می‌دادند.

اما مهدی عیسی‌زاده نماینده میاندوآب که چندان فرصت فیلم دیدن نداشته است و از میان فیلم‌هایی که دیده "اخراجی ها" و "محمد رسول‌الله" مصطفی عقاد را به یاد دارد می‍گوید؛ سینما و پارک رفتن را برای سن 70 سالگی به بعد خود گذاشته است چراکه این روزها فرصت این کارها را ندارد.

نماینده مردم میاندوآب، تکاب و شاهین دژ در مجلس آرزو می‌کند بتواند برای جوانان شهر خود سینما بسازد تا آن‌ها جوانی شان را شاد سپری کنند.

حمیدرضا طباطبایی نماینده مردم نائین بعد از گذشت دو دهه از تماشای فیلم "دانتون" (محصول سال 1982) هنوز آن را بهترین اثری می‌داند که تاکنون به تماشا نشسته است. این فیلم درباره انقلاب فرانسه است.

ابوالقاسم خسروی سهل‌آبادی نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه، هم برای آخرین بار به همراه خانواده به سینما ملت تهران رفته و فیلم «چ» را دیده است.

میرگلوبیات و عزم دیدن محمدرسول الله(ص)

شهلا میرگلوی بیات نماینده ساوه با ابراز خوشحالی از اینکه یک سالن از اداره ارشاد شهر او برای نمایش فیلم‌های روز سینما آماده شده است خبر از تماشای فیلم محمدرسول الله(ص) تا چند روز دیگر در این سینما به همراه مردم شهرش داد.

علیرضا منظری توکلی نماینده بافت هم روز قبل از تهیه گزارش برای دیدن فیلم به سینما رفته است اما به دلیل پیش آمدن کاری مهم در حین ورود به سالن پخش فیلم مجبور به ترک سینما شده است.

اما در این میان یکی از نمایندگان معتقد بود با وجود ماهواره در اکثر خانه‌ها و نمایش بهترین فیلم‌های روز دنیا سینما رفتن کمرنگ شده است.

در جدول زیر به پاسخ‌های این تعداد از نمایندگان به سوالات مرتبط با سینما اشاره می‌شود.

نام نماینده آخرین فیلم دیده شده/ محل تماشا محبوب‌ترین فیلم آخرین تاریخ سینما رفتن

محمد دامادی

مردن به وقت شهریور/ سینما فیلم‌های دیوید فینچر به‌عنوان نمونه «باشگاه مشت‌زنی»،«مادر» علی حاتمی، «گذشته» اصغر فرهادی یک ماه قبل
مجتبی رحمان‌دوست منتخب جشنواره سی و چهارم فیلم فجر همچون ایرانبرگر، مزارشریف، کوچه بی‌نام آ‍ژانس شیشه‌ای، محمد رسول‌الله(ص)، لیلی با من است، شیار 143 7 ماه گذشته
عبدالوحید فیاضی مستند آزادراه/ سینما بایسیکل‌ران 6 ماه قبل
سالارمرادی محمدرسول‌الله(ص)/ سینما ......... یک هفته پیش
عابد فتاحی محمد رسوال الله (ص)/ سینما زمانی برای مستی اسب‌ها و کرگدن، سارای، ده‌فرمان، محمد(ص) اثر مصطفی عقاد یک هفته قبل
قاسم عزیزی مدرسه موش‌ها/ سینما به همراه خانواده آژانس شیشه‌ای حدود یک سال قبل
موسی‌الرضا ثروتی شیار 143 و چ / سینما شیار 143 و اخراجی‌ها 1 یک سال قبل
لاله افتخاری محمدرسول‌الله(ص)/ اکران ویژه از کرخه تا راین، آژانس شیشه‌ای دو ماه قبل
ابوذر ندیمی اکثر فیلم‌های سی و سومین جشنواره فیلم فجر از کرخه تا راین بهمن ماه 93
رسول خضری شیار 143/ سینما محمد(ص) ساخته مصطفی عقاد زمستان سال پیش
میرهادی قره سید رومیانی چ /سینمای خانگی آژانس شیشه‌ای 6 ماه قبل
ابوالفضل‌ابوترابی چ چ و دیگر فیلم‌های ابراهیم حاتمی‌کیا همچون آژانس شیشه‌ای 6 ماه پیش
ابوالقاسم خسروی سهل‌آبادی چ و شیار143/ سینما .............. 7 ماه پیش
جعفر قادری معراجی‌ها/ سینما مریم مقدس و دیگر فیلم‌های مذهبی سال پیش
رجب رحمنی شیار 143 در اکران ویژه، چ/ سینما آژانس شیشه‌ای و فیلم‌های دفاع مقدس چند ماه پیش
غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی ارتفاع پست/ تلویزیون، چ/ سینما روز سوم اثر محمد حسین لطیفی یک سال قبل
اسماعیل جلیلی چ و شیار 143/ سینما به همراه خانواده چ و آژانس شیشه‌ای 7 ماه گذشته
شهلا میرگلوی بیات معراجی‌ها/ سینما شیار 143 دو سال قبل
نیره اخوان شیار 143/ سینما شیار 143 زمستان سال قبل
مهدی عیسی‌زاده اخراجی‌ها1، 2، 3 محمد ساخته مصطفی عقاد 3 الی4 سال قبل
سیامک مره‌صدق عصر یخبندان/ سینمای خانگی ............. 10سال قبل
حمیدرضا طباطبایی تازگی‌ها به سینما نرفته‌ام آژانس‌شیشه‌ای، محمد(ص) اثرمصطفی عقاد 15 سال قبل
موسی غضنفرآبادی شیار 143/ تلویزیون شیار 143 چند سال قبل
فرج الله عارفی شیار 143 / تلویزیون فیلمی دفاع مقدسی که رضا ایرامنش نقش اصلی آن را بازی می‌کرد سال 72
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها