به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح دوشنبه و در نخستین روز هفته دولت در آیین تجدید میثاق اعضای دولت تدبیر و امید با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، در حرم مطهر امام خمینی(ره) این مطلب را بیان کرد.
رییس جمهوری افزود: وظیفه ما این است که نگذاریم آن عزتی که امام (ره) آورد، آن اسلام عزت بخشی که امام(ره) برای مردم تفسیر کرد و آن اسلام سیاسی و دارای قدرت مدیریت که امام (ره) برای مردم به ارمغان آورد در انزوا قرار گیرد.
رییس جمهوری گفت: امام(ره) به همه اقشار مردم احترام می گذاشت اما برای اقشار کم درآمد و فقیر جامعه توجه ویژه ای داشت. امام(ره) نسبت به جوانان هم توجه ویژه داشت و تا پایان زندگی خود از لحاظ فکری جوان بود و به جوانان عشق می ورزید.
روحانی ادامه داد: حقوق بانوان جامعه مورد احترام امام بود و در واقع امام(ره) به سه قشر افراد کم درآمد، جوانان و بانوان توجه ویژه ای داشت.
افراطی گری از دیدگاه امام(ره) مردود است
رییس جمهوری گفت: امسال هفته دولت با میلاد باسعادت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع)، آن بزرگواری که افتخار همه ما این است که در پناه آن حضرت هستیم، مصادف شده است.
روحانی با گرامیداشت هفته دولت و درود به روح بلند شهیدان رجایی و باهنر که در راه انقلاب و نظام اسلامی فداکاری کردند، افزود: تشرف به حرم حضرت امام خمینی (ره) در آغاز هفته دولت، یک سنت تشریفاتی و یا حتی یک سنت سیاسی نیست.
وی ادامه داد: این تشرف به معنای آن است که دولت این هفته را فرصتی می داند که راه، مسیر و خط امام(ره) را در زمینه رابطه دولت، مردم و رهبری مرور کند و سیره و راه امام(ره) را خط مشی اصلی خود برای تداوم مسیر دولت اسلامی و تکامل آن بداند.
رییس دولت تدبیر و امید با اشاره به این که امام راحل، انقلاب بزرگ و نهضت عظیم اسلامی را پایه گذاری کرد و آن را به ثمر رساند، گفت: پس از آن در یک فاصله کوتاهی از این انقلاب به نظام جمهوری اسلامی ایران رسید.
روحانی اضافه کرد: شاید در تاریخ انقلاب های جهان کمتر سراغ داریم که بین پیروزی انقلاب و رای مردم برای نظام آن کشور، فاصله ای کمتر از 50 روز باشد. امام نظامی را تاسیس کرد که در همان سال اول، قانون اساسی آن به تصویب رسید.
رییس جمهوری ادامه داد: این جا نکته مهمی وجود دارد و آن این که هدف مهم انقلاب اسلامی تشکیل نظام اسلامی بود و پس از تشکیل آن ادامه راه انقلاب در درون نظام خواهد بود نه انقلاب بیرون نظام؛ و این اشتباه است که کسی فکر کند انقلاب در برابر نظام یا فرای نظام است.
روحانی تصریح کرد: انقلاب راه خود را برای رسیدن به همه زوایا و ابعادش اعم از تشکیل جمهوری اسلامی ایران، در درون نظام انجام می دهد. اگر کسی فکر می کند انقلابی است، انقلابی بودن از دیدگاه امام به معنای قانونی بودن است.
وی تاکید کرد: انقلابی بودن، اجرای قانون و اخلاق اسلامی، خودباوری و احترام به دیگران است از دیدگاه منطق امام (ره) انقلابی گری به معنای افراط گری مردود است.
امام میزان را رای مردم می دانست
رییس جمهوری با بیان این که باید مجموع سیره و زندگی امام (ره) را به عنوان الگو قرار دهیم، تصریح کرد: برخی از سخنان امام(ره) در پاسخ به یک حادثه خاص و یا برخی از کلمات امام (ره) راجع به موضوع خاص و در یک مقطع تاریخی است اما مجموعه کلام و راه امام(ره) باید مدنظر باشد.
روحانی، راه امام (ره) را اسلامیت و جمهوریت دانست و گفت: اگر ما بخواهیم با نام اسلامیت، جمهوریت را کنار بگذاریم یا با نام جمهوریت خدای نکرده اسلامیت را کنار بگذاریم از راه امام(ره) فاصله گرفته ایم.
وی با یادآوری این که امام (ره) در سیره و راه خود تشکیل نهاد دولت را برای اداره نظام و نهاد قانون ضروری می دانست، افزود: امام(ره) مراجعه به آرای مردم را ضروری می دانست، امام با مردم انقلاب کرد و با مردم جلوی توطئه ها و تروریست های بعد از انقلاب را گرفت و با مردم انتخابات شکوهمند انجام داد.
رییس جمهوری یادآور شد: امام(ره) با مردم و با جوانان در برابر تجاوز ایستاد و در دفاع هشت ساله به پیروزی رسید. امام با مردم در برابر قدرت های تجاوزگر ایستادگی کرد و با مردم با استبداد و استعمار جنگید. امام همه جا کنار مردم و با مردم بود و میزان را رای مردم می دانست.
روحانی اظهارداشت: امام(ره) در سال های پایانی زندگی خود به خوبی، قدرت و توان دولت را با بهترین تفسیری که از فقه داشت تبیین کرد. امام(ره) هیچ گاه در امور دولت دخالت نمی کرد و همواره هدایت می کرد همان طور که امروز رهبر معظم انقلاب هم در همه امور کشور هدایت گر هستند.
رییس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: در موضوع هسته ای که پیروزی بزرگ ملت ایران بود، با هدایت های رهبر معظم انقلاب و حمایت های مردم به این پیروزی رسیدیم و امروز در نقطه امیدبخش تری نسبت به ماه ها و سال های قبل قرار گرفتیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت