به گزارش فارس، روزنامه گاردین روز یکشنبه در گزارشی به موضوع بازگشایی سفارت این کشور در تهران پرداخته و نوشته است که ایران مقامی نسبتا سطح پائین را به استقبال از هاموند فرستاد و آن را نشانگر ماهیت محتاطانه روابط دو کشور خوانده است.
جولیان بورگر خبرنگار گاردین که همراه با فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس به تهران سفر کرده، در بخشی از این گزارش نوشته است: «دولت ایران در اقدامی که نشانگر ماهیت محتاطانه تاریخ طولانی و پرمشکل روابط دو طرف است، یک مقام نسبتا سطح پائین، یعنی «ابوالقاسم دلفی» رئیس دپارتمان اروپای غربی وزارت خارجه (به استقبال هاموند) فرستاد.»
در حالی روزنامه گاردین عنوان کرده که ابولقاسم دلفی مدیر کل غرب اروپای وزارت خارجه ایران به استقبال هاموند رفته، اما مقامی که در مراسم استقبال از هاموند در فرودگاه حضور داشته، معاون دلفی یعنی مهدی هنردوست بوده است.
بنا بر این گزارش، هاموند قرار است روز یکشنبه با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و روز دوشنبه با حسن روحانی رئیسجمهور ایران دیدار کند.
هاموند امروز در سفارت این کشور، گفته بود: «ظاهرا اراده برای تعامل در هر دو سو وجود دارد. اما در عین حال نسبت به میراث بیاعتمادی گذشته نیز آگاهی وجود دارد و شما از طریق تجربه است که میتواند اعتماد را بازسازی کنید.»
گاردین با بیان اینکه ساختمان سفارت متحمل خساراتی شده، نوشته است: «در طول چهار سالی که از آن تهاجم میگذرد، ساختمان توسط ایرانیها مراقبت شده است. بازسازی این ساختمان چندین میلیون پوند هزینه برداشته، که تمام این مبلغ توسط بریتانیا پرداخت شده است. هاموند گفت که بریتانیا درخواست دریافت غرامت را مطرح خواهد کرد، اما اجازه نمیدهد که این مسئله به مانعی برای بهبود روابط در دیگر حوزهها تبدیل شود.»
به گفته هاموند، دولت ایران به لندن نسبت به امنیت سفارت اطمینان کامل داده است. با این حال وی افزود: «ما پیامی روشن از رئیسجمهور در مورد اطمیناندهی وی (برای تأمین امنیت) داریم، اما در عین حال ما باید در مورد ماهیت جامعه ایرانی واقعبین باشیم. جناحهای متفاوت با دیدگاههای متفاوتی وجود دارند و کسانی هستند که خوشبینی به مراتب کمتری نسبت به احیای روابط میان بریتانیا و ایران دارند.»
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم
1- جدا كردن افغانستان از ایران در سال 1857 براساس پیمان پاریس.
2- تحمیل قرارداد رویترز (1872) كه براساس آن، ایران به مدت 70 سال كاملا به انگلستان فروخته شد. این قرارداد با مخالفت حاجملاعلی كنی؛ روحانی روشن ضمیر باطل شد اما انگلیسیها مخفیانه به غارت منابع ایران مشغول شدند. قرارداد رویترز انحصار استفاده از معادن، جنگلها، گمركات و حق كشتیرانی رایگان در كارون را به انگلیسیها میداد و عملا ایران را به مستعمره انگلیس تبدیل میكرد.
3- ایجاد فرقههای ضاله بابیت و بهائیت به قصد انحطاط مذهبی در ایران و تسلط بر این سرزمین.
4- جدا كردن بخشی از بلوچستان از خاك ایران در سال 1887.
5- تحمیل قرارداد تالبوت (انحصار توتون و تنباكو) به ایران، این قرارداد با حكم فقیه جامعالشرایط زمان؛ آیتالله میرزای شیرازی لغو شد.
6- تحمیل قرارداد لاتاری (تاسیس قمارخانه) به ایران از سوی میرزا ملكمخان كه با مخالفت روحانیون ملغی شد. (1889 میلادی)
7- تحمیل قرارداد دارسی به ایران برای اكتشافات، استخراج و غارت منابع نفتی در سال 1901.
8- به انحراف كشاندن انقلاب مشروطیت و زمینهچینی برای اعدام آیتالله شیخ فضلالله نوری.
9- تحمیل قرارداد 1907 كه براساس آن ایران بین انگلستان و روسیه تقسیم شد.
10- تحمیل قرارداد 1919 كه براساس آن شمال ایران نیز زیر سلطه انگلستان قرار گرفت. این قرارداد با مجاهدتهای آیتالله مدرس بیاثر و كمتر از یكسال پس از انعقاد، لغو شد.
11- زمینهچینی، حمایت و پشتیبانی از كودتای رضاخان از طریق سیدضیاءالدین طباطبایی، روزنامهنگاری كه عامل سفارت بریتانیا در تهران بود.
12- تحمیل قرارداد گس- گلشائیان در 1933 (1312 شمسی) كه قرارداد دارسی را ظالمانهتر كرد. براساس این قرارداد حق بهرهبرداری از معادن، جنگلها، معافیت گمركی برای كالاهای كشاورزی بریتانیا، استفاده رایگان از نفت ایران برای نیروی دریایی انگلیس و خرید زمینهایی كه در آن نفت كشف میشد به قیمت زمین عادی به انگلستان اختصاص یافت. از فروش نفت، 20 درصد به صورت اقساط به ایران تعلق میگرفت، آنهم در زمانی كه ارزش لیره كاهش مییافت. ضمن اینكه انگلیسیها همواره اطلاعات ناقص از عملكرد شركت نفت ایران- انگلیس به طرف ایرانی میدادند. این قرارداد 60 ساله قرار بود تا سال 1372 شمسی، منافع نفت ایران را در اختیار انگلیسیها قرار دهد كه با انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 ملغی شد.
13- اشغال ایران در چارچوب حمله متفقین به ایران و تحمیل قحطی و فقر به ملت و وارد آوردن خسارات جانی و مالی فراوان.
14- كمك به فرار رضاخان از ایران و روی كار آوردن فرزندش.
15- مانعتراشی در راه تشكیل حكومت جمهوری در ایران طی سالهایی كه حكومت محمدرضا شاه هنوز تثبیت نشده بود. (1941-1953)
16- نقش مستقیم در كودتای 28 مرداد 1332 (1953) برای همراهی با آمریكا.
17- نقش مستقیم در جدایی كل سرزمینهای جنوبی خلیجفارس كه در 1971 به جدایی كامل بحرین انجامید. بحرین آخرین قطعه از سرزمینهای جنوبی خلیجفارس بود كه از ایران جدا شد.
18- همراهی با آمریكا در سركوب انقلاب اسلامی ملت ایران.
19- تحریك گروهكها و قومیتها پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران.
20- كمك به رژیم بعثی عراق برای حمله به ایران و ادامه این پشتیبانیها در طول هشت سال جنگ.
21- حمله به سفارت ایران در لندن و شهادت دو كارمند ایرانی.
22- حمایت مستمر از گروهكها و براندازان جمهوری اسلامی در 33 سال گذشته.
23- حمایت و پشتیبانی از سلمان رشدی، نویسنده كتاب موهن آیات شیطانی، انگلیسیها سفارشدهنده، منتشركننده و حامی كتاب و نویسندهاش بوده و هستند.
24- آموزش و تجهیز و پشتیبانی از بمبگذاری و دیگر اقدامات تروریستی در خوزستان و سیستان و بلوچستان در طی سالهای پس از اشغال افغانستان و عراق.
25- حمایت از فتنه88 از طریق سفارتخانهاش در تهران، شبكههای رسانهای همچون بیبیسی و راهاندازی شبكههای مختلف رسانهای فارسی زبان در جهت براندازی نظام جمهوری اسلامی و انحطاط مذهبی ملت ایران. در جریان فتنه 88 چندجاسوس انگلیسی كه به تحریك فتنهگران نیز میپرداختند دستگیر و محكوم شدند، ازكاركنان سفارت انگلیس در تهران بودند.
26- مشاركت فعال و اثرگذار در تحریمهای ایران طی 33 سال گذشته.
27- زمینهچینی برای ترور دانشمندان هستهای ایران (سخنان جان ساورز و اقدامات كوپر معاون اشتون)
28- حمایت از براندازان نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق دادن پناهندگی و مجوز اقامت دائم به آنها.
29- تجاوز ناوگان دریایی انگلیس به حریم دریایی ایران كه به دستگیری تفنگداران دریایی آنها از سوی مرزبانان ایرانی منجر شد.
این فهرست مختصر، تنها بخشی از جنایات انگلیس است و این پرسش را در ذهن پدید میآورد كه چرا با چنین سابقهای، روابط ما با انگلیس، طبق طرح اولیه نمایندگان قطع نشد و در چرخشی عجیب تنها به كاهش سطح روابط رای داده شد؟!
بازگشایی چراغ خاموش!
ادامه بدید حتما موفق میشید...